![]() |
|
yayların kesilmesi :( |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2012 Saat 23:03 |
Ben biraz aciklamaya calisayim.
Her yayin bir yay katsayisi vardir. Bu katsayi yayin ne kadar sert ya da yumusak oldugunu gosterir. Siz eger orjinal yaylari keserseniz bu katsayiyi da degistirmis olursunuz. Bunun neticesinde araciniz eskisi gibi etkili bir sekilde ziplamalari engelleyemez hale gelir. Yaylar ziplamayi yeterince engelleyemediginden dolayi arac daha cok ziplar, yani daha cok amortisor kullanilmis olur. Dolayisiyla amortisor elden cabucak gider. Zaten spor yaylarin en onemli ozelligi, orjinal yaylarin verdigi sonucu daha kisa bir yay ile verebiliyor olmalaridir. Bunun yaninda kesilmis amortisorun tablalara tam oturmama riski de vardir ve tehlikeli sonuclar dogurabilir. Tabi bu tamamen isi yapanain ustaligina baglidir. Oksijenle keserse mahveder. Testere ile kesilmesi gerekir. |
|
![]() |
|
Peugeot306 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2012 Konum: IST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Peugeot306
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Iyi bir iscilik olmazsa Saselere kadar kirar yol tutusunu 0'a indirirsin Ustasinada yptirsan yol tutusu konusunda problem yasarsin Orjinalden Sasma Derim ben, Bende Dusurmek istiyorum araci ama yaylari kesmek aklimin ucundan bile gecmiyoor Benim fikrim bu Seninkine de Saygi Duyarim (=
|
|
![]() |
|
MagicPerformance ![]() 2. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1978 Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2011 Konum: Büyükçekmece Durum: Aktif Değil Mesajlar: 867 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
Yay kesmenin iyi işçiliği olmaz, bunların üretiminde mühendislik var kesilen biçilen malzemeden hayır gelmez unutmayın o yayların üzerinde gidiyorsunuz..
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yay kesmek eskiye mutasır bir işlem. Alınabilecek en büyük risklerden. Ufak bir esneme farkı çakıl taşında bile takla attırabilir.
Bazı ustalar ısı ile yayları kısaltıyorlar bu kesmeye nazaran daha kullanışlı oluyor ama ilkindeki ölçü gerçeği bunda da dikkat edilmeli. Yürüyen aksam arabanın motordan önceki can damarıdır. 100km hızda motor bozulsa sağa çeker çekici beklersiniz ama 100km hızda küçük manevrada yaydan kaynaklı bir hata geri dönülemez zararlara yol açabilir. Emin olunki insan hayatı arabayı yere değdirmeye çalışacak kadar basit ve önemsiz değil ki bu sizin hayatınız en başta. Ekonomik durumunuz el verdiği sürece hazır spor yayları kullanın. Bu hem aracınıza stabil bir denge katacak hem de güvenli olacaktır. Eğer profesyonel ve ciddi bir iş düşünüyorsanız 2-3 bin tl ye coil over kit kullanın ben jant lastik aldıktan sonra ilk yapacağım iş. |
|
![]() |
|
Quiksilver_106 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mayıs 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Quiksilver_106
![]() ![]() |
|
MODİFİYE SUÇ DEĞİL YAŞAM TARZIDIR
106-Quiksilver |
|
![]() |
|
loiz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 434 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
üzerinde canınızı taşıdığınız bir aracın Alicilik'inde dediği gibi motordan önceki en önemli kısmında yani aktarma organlarında diyeyim bu tip ucuza kaçıcak güvensiz bir işe kalkışmak üzerine bindiğimiz kimi 15 kimi 35 bin liralık araçlardan 200 300 tlyi esirgeyerek canımızı tehlikeye atmaktır..itimat etmeyin böyle şeylere arkadaşlar,yaya sıra gelene kadar kaç milyarlık işler yaptırıyoruz araçlar üzerinde yaya gelince neden kestirmek ısıttırmak gibi kaçamak çözümlere meylediliyo anlamıyorum..
spor yay çok şey katarken yay kestirip tehlikeye girmek mantıksız geliyor bana |
|
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı '04 golf V 1.6FSI siyah |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |