![]() |
|
Yanlışlık nerede??? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2012 Saat 01:59 |
selamlar. bugün yolda benzin ışığı yandı, ibreye baktım sıkıntı yok son bölmede, yol bilgisayarına baktım 5. viteste 90km menzil gösteriyor gayet normal. hemen 10-15km sonra depoyu fulledim 49.5 litre aldı. Bildiğim ve araştırdığım kadarı ile depo 50 litre alıyor.
ışık yandıktan sonra 15km sonra depoyu fullediğimde, beklediğim 40 litre falan benzin alması.. şimdi bu petrolde mi sıkıntı? depoyu yanlış mı biliyorum 55 litre mi alıyor? eğer yol bilgisayarı göstergeden alıyorsa bilgiyi o zaman gösterge yanlış diye düşünülebilir.. fakat pompacı da şaşırdı bu bu kadar alıyor mu ya dedi :) |
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yol bilgisayarına çok güvenme ramazan. Çünkü ben ondan 1640km gördüm :D
yalnız 49.5 çok iyi almış benzinliğin pompa sayacında bir sıkıntı var bence 206ların dizel benzin hepsi 50lt ben 46lt aldığımı bilirim |
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
ışık yandıktan sonra gittiğim yol 15kmdir en fazla. hadi olsun olsun 20 olsun ki mümkün değil zaten yolum 22kmydi, yarısında falan yandı hemen eve geçmeden fulledim taş çatlasa 15km olmuştur. tahminim ışık yandığında uzun yolda 60-70km kadar yol gidecek çok rahat. 4 litre kadar falan mazot olması gerekiyor. 45 litre falan alması gerekiyordu bu yüzden işgillendim 49.7 litreyi görünce pompada :) |
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Bende bikeresinde 48 lt almıştım, yol bilgisayarı 50 km altına düştüğü için menzili göstermiyordu
|
|
![]() |
|
206206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 247 |
kırmızı lambadan sonra gidilen yol 206 dan 206 ya fark edıyor yanı cok hassas bır ayar kırmızı yandıktan sonra 10 km sonra yakıtı tamamen bıtırıp stop eden 206 la bıle karsılastım.
|
|
pegeout 207 1,4 hdi trndy
|
|
![]() |
|
feline ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2011 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 445 |
arkadaşlar ben sıfırın altına indiğinde ibre shell den mazot aldım 53.5 litre aldı ayarı bozuk dedim gittim servisten yakıt deposundaki yakıtı ölçtürttüm 52 litre çıktı nasıl ya dedim zaten 1.5 litre servise gidene kadar gitmiş ordaki servisteki adam 55 alır abi dedi
|
|
206 1.4 hdi feline 2006 model
EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON |
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
206 nın fabrika katoloğunda 50lt diyo. nası alırmış 55 litre? hadi borularla birlikte desen, 5 litre borularda alırmı? bide servis diyo bunu. gerçekten enteresan. bildiğim kadarıyla kırmızı ışık yandıktan sonra 3 lt yakıt kalmış anlamına geliyor. yol bilgisayarında ayağınızın gaz tepkisine bağlı ve kullandığınız devire bağlı gidilecek km farklılık gösterebilir ve çoğu zaman yanlış gösterir.
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
falza zorlamadan 35-4o km ışık yandıkdan sonra gidiyor benım ki... ondan sonrada benzın alıyorum zaten. fullemede 50lt dir....
aracım da ; peugeot 206 1.4 XR otomatik vites
|
|
![]() |
|
freeger ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2012 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
bi kerede benim başıma geldi, şehirler arası yolda dandik yerden yakıt almayayım diye inat ettim, yaklaşık 90-100 km benzinciye giremeden gitmek zorunda kaldım ve en son girdiğimde 49 lt yakıt aldı. depo kapasitesi 50 lt fakat kimi pompacı boğaza kadar 2-3 litre daha dolduruyor zaman zaman.
|
|
![]() |
|
technodex ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2012 Konum: IZMIR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı technodex
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet arkadaşlar 50lt yazıyorsa 55 litre alması normal gırtlak yaparak dolduruyorsanız daha fazla bile alıyor, bende ilk defasında adamlarla kavga etmiştim 3 kağıt var burada diye, fakat alıyor. :)
|
|
![]() |
|
baris5537 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ağustos 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı baris5537
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
benzının lıtresı 5i zorlarken deponun kaç litre alabılecegını goremıcem sanmıyorum :s
|
|
![]() |
|
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
arkadaşlar 2 - 3 litre yedek bölümü var diye bi ara bir pompacıdan duymuştum ama fiat - ford markaları içindi, şirket aracı albea mjet 50 lt ve shell taşıt tanıma zorunluluğundan dolayı fsm köprüsünde gösterge yandı otoban dahil izmit yarımcaya geldim, yaklaşık 110 km, fulledim tam 51,40 lt almıştı ki inanırım ışıkla 110 km yaptı. marşa 3 kere bastım öyle çalıştı, tanktaki tortu pisliğe kadar bitirdim sanırım :) temizlemişte olduk zararsız ziyansız :))
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |