![]() |
|
206 bakım ikazı mı? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ERSOY-06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2012 Konum: ----- Durum: Aktif Değil Mesajlar: 187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2012 Saat 13:36 |
arkadaşlar km göstergesinin yanında yanan ingiliz anahtarı bakımın geldiğini gösteriyor galiba,değil mi?
bu lamba hangi bakımları yapınca sönüyor? sönmesi için illa peugeot servisine mi gitmek gerekiyor? veya bu konuda bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.saygılar
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bakım zamanı gelmıs bakım sayacının sıfırlanması gerekıyor bakımdan sonra yapılıyo eger bakım yaptırdıysanız kendınızde sıfırlayabılırsınız aracınız kac bınde en son ne zaman bakım yapıldı
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
ERSOY-06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2012 Konum: ----- Durum: Aktif Değil Mesajlar: 187 |
ARACIM 138000 DE 134000 de son bakım yapıldı,yapılanlar yağ değişimi filtre değişimi gibi rütin yapılması gerekenler.yağ değişim kartında 144000 km de yapılması gerektiği yazıyor ama anahtar yanınca merak ettim.ben yine yağ ve filtre değişiminimi yapayım aracım 1.4 hdı
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
cok erken daha 4 bin km olmus bosuna degıstırmeyın bence bakım sayacını sıfırlamayı unutmuslardır
|
|
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
206 larda bu ikaz için ayrı lamba mı var? Sanırım bizimkinden farklı.Bende km gözükmeden önce her kontağı çevirdiğimde çıkar ve yanında sayı olur sizde de böyleyse yanında sayı yok mu ne yazıyor bu sayıda?
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
normalde her kontağı çevirmede ilk olarak yağ ile ilgili bir görsel var fakat herhangi bir rakam veya yazı çıkmıyor sadece ufak ufak 6-7 tane kare var bunlar zamanla azalıyor,şuan benim aracımda o karelerden 3 tane çıkıyor,buda yağın azaldığını gösteriyor sanırım.fakat asıl konu bunlardan ayrı olarak km göstergesinin hemen solunda ingiliz anahtarı yanmaya başladı ben buna takıldım.
|
|
![]() |
|
sıfırlamayı bizde yapabiliyormuyuz acaba?ayrıca bu kontağı açtığımızda hala 3 kare gözüküyor yani buda normal gibi değil mi?
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Evet onlar yağ göstergesi ama 4bin km için yağın bu kadar çok azalması olası değil. Bu nedenle kaputu açıp yağınızı yağ çubuğundan kontrol eder misiniz. Orada yağ oranında sıkıntı yoksa arkadaşlar size bakım ikazının nasıl giderildiğini yazacaktır. Genelde yağ için göstergeye güvenmemek gerekiyor ara ara kaputu açıp oradan su ve yağ kontrolu yapmalısınız. Yağınız bu kadar kısa sürede azaldıysa (kontrolden sonra emin olunca) servise götürmenizi tavsiye ederim.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Abi merhaba,
Bizim 206+ lardaki ekran farklı . O dediğin anahtar işareti her marşta yanıyor yanındada bir dhaki bakıma ne kadar km kaldığı yazıyor. Sonra normal km ye dönüyor. Siz de de o şekilde olabilir. |
|
![]() |
|
o göstergeye fazla güvenmeyin motorunuz saglamsa eksıltme yapmaz o genelde yanlıs ölçer :D bildiğim kadarıyla kontak kapalıyken km sayacına basılı tutarak kontagı acın basılı tutun geri sayıma baslar ve sıfırlar
|
|
|
|
![]() |
|
kardeşim,benim araçta ilk çalıştırdığımda yağ seviyesi işareti çıkıyor müteakiben bakıma ne kadar kaldığını gösteriyor ama normale döndüğünde km göstergesinin solunda ingiliz anahtarı işareti yanıyor,muhtemelen buda bakımın geldiğini gösteriyor ama bana biraz erken geldi.anasını sattımın yerinde peugeot servisi yokki göstereyim
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Yağ çubuğuna baktınız mı? Nedir durumu?
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
bosuna o gostergeye kafanı takma bence bende yenı bakım yaptırdım yag sevıyesı kafasına gore full kafasına gore 1 de gosterıyo cubuktan bakın yaga arabayı calıstırmadan once duz bıyerde olsun arac anahtarıda dedıgım gıbı kaldırabılırsınız 4 bın km bakım ıcın cok erken
|
|
|
|
![]() |
|
arkadaşlar yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.saygılar
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Dostum göstergeyi sıfırla anahtar işareti kaybolur, yağı değiştiren servis yada usta sıfırlamamış, sıfırlamak için km sayacının ordaki km sıfırlama çubuğu var, kontağı araca tak sonra km sıfırlama çubuğuna basılı tutarak kontağı marş konumuna kadar çevir ama marş yapma ekran 10'dan geriye doğru saymaya başlayacak bakım km'si 20.000 km'ye ayarlanacak. ama sen 10.000'i geçirme bakımlarda.
Düzenleyen Serco05 - 02 Ekim 2012 Saat 17:48 |
|
![]() |
|
teşekkürler abicim.saygılar
|
|
![]() |
|
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
merhabalar. kilometre ayarı hakkında birşey sormak istiyorum. bakım kilometresi 10.000 km. ayarlanıyor mu? yoksa sadece 20.000 ve 30.000 km mi oluyor? bakım yapan bir usta 10.000 olması lazım senin göstergen arızalı demişti. ben de 10.000 yok diye biliyorum ama?
|
|
2001 206xt 1.6
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
sadece 20.000 Km'ye ayarlanıyor, bozuk değil dostum, sanırım avrupa ülkelrinde 20.000 km'de bir bakıma giriyor araç
Düzenleyen Serco05 - 02 Ekim 2012 Saat 22:01 |
|
![]() |
|
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
teşekkür ederim. sağolasın.
|
|
2001 206xt 1.6
|
|
![]() |
|
dostum ben peugeotu ilk defa kullanıyorum ve hiç bilmediğim bir araç. bende 2003 model 1.4 HDI 206 var,bu bahsettiğin bakım sonrası sıfırlama ayarları gibi başka konularda da kullanıcının yapabileceği başka özellikleri varmıdır bu aracın.yani kısaca bildiğin özellikleri benimlede paylaşırsan sevinirim.mesela diyorlarki akşamları aracı terk ederken karanlık bölgede kısa süreli ortamı aydınlatmak için aracın otomatik olarak farları kısa bir süre yanıyormuş ama dediğim gibi araca çok yabancıyım.bu gibi bildiğin konular varsa sevinirim.saygılar
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |