![]() |
|
yakıt problemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
cnrars ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 372 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2012 Saat 20:26 |
arkadaşlar merhaba;
2006 model 206 dizel aracım var, 64 bin küsürlerde km' si, aracımdan memnunum, hatta memnundum ama sanki son zamanlarda fazla yakıyor. Bir depo 190 liraya doluyor ve 600-650 km arası gidiyorum Ankara içinde, çok basmıyorum hatta 90-100 ü geçmemeye dikkat ediyorum, özellikle bu aralar klima kullanmadım, sizce çok mu yoksa normal mi? ya da çok ise ne yapmam gerek, neden olabilir? Deneyimlerinizi paylaşır mısınız? |
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Depo kaç litre hocam? (mazot çok yükseldi hesaplayamadım valla). Ankara içinde hangi yollarda kullanıyorsunuz (yokuş fazla ise - araba genelde dolu falansa diye soruyorum) ve litre cinsinden tüketim miktarı sağlayabilirseniz daha sağlıklı cevaplar verilebilir gibi düşünüyorum. Ama etrafımdan bildiğim kadarıyla 206 için şehir içi belirttiğiniz km az gerçektende.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
ndm01 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2011 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 135 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bende bugün doldurdum 205 tl ile 920 km yol yaptım depoyu doldurdum şehir içi aracın bakımlarını geçirmiyorum hiç aracınız biraz fazla yakıyor gibi.
|
|
![]() |
|
206x-line ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mayıs 2012 Konum: adıyaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 426 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206x-line
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
depo 200 210tl gibi doluyor bir depoyla 800 km benzinle
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Yakıt ortalamasına tl bazında bakmak yanlıştır her zaman. Çünkü insanlar yakıtı tükettikleri km ile aldıkları yakıtı kıyaslarlar. Mantık baştan kopuk. O zaman sizin bir önceki aldığınız yakıt miiktarını yaptığınız km ye bölmeniz gerekir ki olaki zamda bu yakıt tüketimi para bazında 190dan 180 e bile düşebilir.
Eğer yakıt alımında km sayacını sıfırlıyorsanız en güzel ölçüm aldığınız lt yi o km nin 100 de birine bölmektir. Bu şekilde daha sağlıklı ve net bir sonuç elde edersiniz. iki depo dolumu arası zam bunu etkilemez ![]() Yakıt tüketimi, -Aldığınız yakıtın verimi -Aracınızın yürüyen aksamının bakımı -Yakıt yolundaki parçaların ve filtrelerin bakımı -Aracınızdaki ağırlık -Lastiklerinizin yere basıncı -Gaz pedalinin kullanımı -Coğrafi koşullar -Trafik durumu ile orantılıdır. Bunları düzenli bir eğride tutarsanız yakıtınızda o oranla değişir. Araba siz gaza bastığınız sürece yakar aksi halde yakıtı gözle görünür oranda artıracak bir durum pek yoktur. |
|
![]() |
|
cnrars ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 372 |
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Araçta her zaman iki kişi gidiyoruz, en fazla 110-120 kg ağırlık oluyor. Lastikleri geçen yaz başında aldım, yaz için almıştım, 14 ', petlas, Ankara' yı bilenler için söylüyorum, Gölbaşı- Karum -> İran Caddesi Turan Güneş Blv. > Beytepe - Bilkent ve tekrar aynı şekilde geri dönüyorum, Karum ve İran Caddesi hariç diğer yollarda bekleyecek bir durum yok, sakin ve güzel yollar. Sadece Gölbaşı'nda Konya Yolu üzerinde 3-4 km ' lik bir rampa var ve Iran Caddesinden çıkarken 900-1000 m arası yokuş var, sonrası çoğunlukla düz yol. Aracımın hava, mazot, polen filtreleri yeni değişti, fren disk balata iyi durumda, sürekli turan güneş blv. daki Shell' den alıyorum, Başka aklıma birşey gelmiyor ama bu km bana çok az geliyor,
|
|
![]() |
|
206206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 247 |
benim aracta 2006 206 hdi ankarada sehir ici bin km sehir disida 1200 km gidiyorum sizin tuketim fazla
Düzenleyen 206206 - 01 Ekim 2012 Saat 11:14 |
|
pegeout 207 1,4 hdi trndy
|
|
![]() |
|
peki neden olabilir? mekanik olarak ne yapılması lazım?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |