![]() |
|
206 Antifreeze Hararet İlişkisi ve Çözüm |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ES-41 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2011 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2012 Saat 22:03 |
Arkadaşlar Merhaba
Otomatik 206 aracıma geçen kışa girerken serviste antifreeze koydurtmuştum. Bu işlemden önce arabanın hararet ibresi 90'ın üzerine çıkmazken antifreezeden sonra 90 ve üzeri seyreder oldu. servise gittim bilenlere sordum vs. kimse anlamadı sensör dediler olmadı, tıkanmıştır dediler olmadı, hava dediler olmadı. Servise şu antifreeze'i boşaltalım dedim alakası yok dediler. Sonunda kendim aracın deposundaki antifreeze'i boşaltıp yerine su koydum ve havasını aldım. Sorun düzeldi. Şu an hararet olayı tamamen sorunsuz. Olay ilginç geldi ve belki başına gelen vardır yardımcı olur düşüncesiyle paylaşmak istedim.
|
|
![]() |
|
oozcan42 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2012 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Devir daim pompasında sorun olabilir. Uzun süre su ile kullanıldığında pompanın fanı zamanla eriyor. Antifiriz yoğun olduğu için yıpranmış pompa fanı antifirizi çeviremiyor olabilir.
|
|
![]() |
|
ES-41 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2011 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
yok kanka onuda değiştirrttim çok ilginç şu an sorun yok ama yarın havalar soğunca tekrar antifreeze koymak gerek bakalım nasıl çözücez.
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Antifiriz oranında sorun olabilir mi hocam? Sadece antifiriz mi vardı sistemde yoksa su ile karışık mıydı?
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
olabilir usta açtı bidonu direk doldurdu su çok az koydu ama neticede ilk kez yapmıyodur bu işi yıllardır gittiğim güvendiğim yer.
|
|
![]() |
|
206206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 247 |
bende motor suyunu degstrmek istiyorum 206 da radyotor bosalt,ma vanasi nerde acaba
|
|
pegeout 207 1,4 hdi trndy
|
|
![]() |
|
Motor suyunu değiştirmek aslında çok zor olmayan bir iş ama yapman gerekenleri tam ve doğru yapman gerek kardeş ben kendi kendime netten araştırarak öğrendim ve yaptım. suyu radyatörün en altına giren boruyu yerinden sökerek boşaltıyorsun. sonra motorun karşıdan bakınca sağ tarafında ya düz vida yada allen vida olduğunu göreceksin bunuda sök. içerisindeki su tamamen boşalınca hortum ile su deposuna su doldur ve deponu radyatörü temizle. pislikler aksın. sonra söktüğün hortumu ve vidayı tak depoya su doldur ve aracı çalıştır.sonra az önce söktüğün vidayı biraz gevşet biraz motorun arkalarına baktığında parmak kalınlığında bi su hortumunun üzerinde bir vana göreceksin onuda biraz gevşet. araç bu şekilde biraz çalışsın. gevşettiğin yerlerden hava kabarcıklarının çıktığını göreceksin. bu şekilde motor havasını almış olursun. kabarcıklar bitince vida ve vanayı sık motoru biraz daha çalıştır. harareti yükseltmeye çalış 90'a ulaştığında fanın devreye girdiğini görmelisin. işlem tamamdır. resim ekleyemedim yoksa resimli anlatacaktım kusura bakma.
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Ben ilk olarak sucu antifiriz-su karisim oraninin dogru olmamasina atiyorum.
Kisa girmeden antifiriz koymak gerekir demissiniz ama bu yanlis. Antifiriz yaz kis demeden aracinizda olmalidir. |
|
![]() |
|
Aslında doğru herkes aynı şeyi söylüyorda benim tosun antifreeze'den pek hoşlanmadı
![]() |
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Valla en son ustanın benimle "yazın antifrize gerek yok yaaa" diye tartışmasından bilip bilmedikleri konusunda kafamda soru işaretleri var. Korozyonu, kireci önleme, kaynama noktasını yükseltme gibi şeylerden haberleri yok galiba. Bildiğim kadarıyla yuzde 50 + yuzde 50 karışım -37 dereceye kadar düşürür suyun donma noktasını ve antifriz oranı yuzde 70 e kadar çıkabilir. Zaten ustaları anlamak zor iş; ben silecek suyunu bile çeşme suyu koymuyorum kireç yapar falan diye ama bakıma götürdüğümde hem motor suyu hem de silecek suyunu çeşme suyu koyuyorlar. Sorsan sana iyilik yaptık bak üstünü tamamladık havasındalar
![]() |
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Piyasada hazir karisimlar da satiliyor. Eger saf antifiriz alirsaniz onu tellotello'nun da dedigi gibi 50% oraninda karistirmaniz gerek.
|
|
![]() |
|
Bide otomatik araçlarda motor soğutması ve şanzıman soğutması ortakmış. şanzımanı soğutan bi parça varmış motor soğutma suyundan besleniyomuş. o tıkalı olabilir vs. dediler nekadar doğru nekadar yanlış bilmiyorum ama
|
|
![]() |
|
206206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 247 |
teşekkürler gayet açıklayıcı yazmışsın.. bunları yapmak için aracın askıya falan alınması gerekiyormu . düz zeminde alttaki bahsettiğiniz hortumu çıkarabilirmiyim. bu hortum motorun üstünden çıkarmı yoksa altına yatmak gerekiyormu aracım 80 bınde şuana kadar antifiriz suyu hiç değişmedi hatta ve hatta fabrikanın koyduğu su diyebilirim
Düzenleyen 206206 - 28 Eylül 2012 Saat 22:39 |
|
pegeout 207 1,4 hdi trndy
|
|
![]() |
|
yok askıya filan gerek yok. hava filitresini yukarı doğru çekin yerinden kolayca çıkacaktır. böylelikle çalışma alanınız gen,şlemiş olur üstten rahatça hortumu sökebilirsiniz ama baba bir pense gerekiyor bu işlem için.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |