![]() |
|
triger değişimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
salihata ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 188 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2012 Saat 11:57 |
arkadaşlar merhaba, aracı 1 sene önce almıştım aracın trigeriyle ilgili elimde herahngi bir bilgi yok en son ne zaman değişti bilmiyorum aracın eski sahibininde numarasını kaybettim . ustaya götürdüğümde hangisine götürdüysem trigeri değiştir diyo daha araca bakmadan kime sorsam değiştir diyor iyide ben 1 yılda 7.000 km yapmışım ya triger yeniyse? ustalar neden tahmin hesabına göre beni masrafa sokmak istiyor ya yeni değiştiyse neden yalandan yere 480 lira masraf yapayım , trigerin yeni yada eski olduğunu öğrenmenin başka yolu yokmu ? ustalar triger nerdeyse bakıp bunu göremez mi ?
|
|
![]() |
|
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
trigeri görmek için yandaki plastik kapak var orayı sökmeleri gerekiyor.ben aracımı alınca götürdüm trigeri değiştirmeye kapağı söktüler tabi birkaç yer daha söküldü usta baktı bu daha yeni değiştirirsek yazık olur dedi.aldığım arkadaş değişti 1 yıl anca oldu 20.0000 km olması lazım dedi ama kağıtları bulamayınca emin olamadım gösterdim .
|
|
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
|
![]() |
|
salihata ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 188 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam sağolasın aydınlatıcı bir cevap oldu, peki bu işlemi herhangi bir usta yapabilirmi yani kolay bir işlem mi ?
|
|
![]() |
|
Sufibey ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
Herhangi bir Peugeot yetkili servisine gidip, aracınızın plakasını verin. Eğer araç yetkili servis bakımlı ise buradan değişen parçaların bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Diyelim yetkili serviste bilgiye ulaşamadık! Öyleyse servise durumu anlatın, oradaki arkadaşlar ücretsiz olarak bakıp kontrol etsin. Değişmesi gerektiğini ( kayışın dişlilerinin durumu, sertlik yapısı, üzerindeki çatlamalar vb.... bakarak ) size söylesin. Sizde verilen fiyata göre yetkili yada özel serviste işlemi yaptırabilirsiniz. Belki yeni değişmiş bile olabilir, hiç değilse ortaya çıkar. Aracın eski sahibine ulaşmak için, satış işlemini yaptığınız notere giderseniz oradaki arkadaşlar yardımcı olacaktır. Satış işlemi yapılırken ikametgah, kimlik bilgisi ve telefon numarasını oraya yazdırmış olmalısınız.
|
|
![]() |
|
servise gittiğimde triger ile ilgili bir bilgiye ulaşamadılar ama değişmesi gerekir mi diye sormak hiç aklıma gelmedi h.sonu ilk iş servise gitmek olacak
![]() |
|
![]() |
|
Sufibey ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
Triger değişimi gerçekten önemli bir konu. Biraz ucuz olsun diye sakın yan sanayi tercih etmeyin derim. Umarım eski sahibi kısa bir süre önce değiştirmiştir ve size masraf çıkarmaz. Sağlıcakla ve hoşçakalın...
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Triger kayışını yerinden çıkarmak kolay bir iş değildir,hatta çıkarırken sentelerin yerine dikkat edilmesi gerekir v.s.Hiçbir servis bedavaya trigerin durumunu söylemez.Mutlaka işçilik ücreti alacaklardır haberiniz olsun.
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Ben sökülürken gördüğüm için mutlaka ücret alınmalıdır diyorum ve alırlarda büyük ihtimal. Gerçekten uğraştırıyor çalışan kişiyi ve kapağı açıp gözle bakmak yetmeyebilir şekildeki gibi bükerek kontrol ediyorlar
![]() ![]() Ve anladığım kadarıyla görünen türde bir deformasyon olmamalı kayış üzerinde. Fotodaki el ve triger kayışı bana ait olup tüm hakları saklıdır (ne demekse ![]() |
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
sansasyon61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 349 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sansasyon61
ben aracı aldıgımda ne olur olmaz degıstırttım km dolmamıstı ama yaştan dolayı degıstırdım benım trıgerdede bole kılcal catlamalar deformasyon vardı işi sağlama almak en ıyısı :)
|
|
![]() |
|
MagicPerformance ![]() 2. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1978 Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2011 Konum: Büyükçekmece Durum: Aktif Değil Mesajlar: 867 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
Trigeri sökmeden durumu hakkında kimse yorum yapamaz emin değilseniz mutlaka değiştirin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |