|
Akü |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
FeverDog
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Mayıs 2012 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2012 Saat 09:22 |
merhaba,
aracın kontağı kapalıyken radyo-teyp açılması; farların, tavan lambasının falan yakılması aküye bi sorun yaratır mı ya da bunların kullanılabileceği belli bir müddet var mıdır?
|
|
Peugeot 206 Fever HDİ, 2006
|
|
tellotello
3. Vites Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Eğer araç çalışmıyorsa belli bir süre sonra aracınızın aküsü biter hocam. Burada biter derken elektriksel anlamda biter ölme anlamında değil yanlış anlamayın. Bildiğim kadarıyla akü şarjlı pil gibidir.Siz kontağı çevirip aracı çalıştırdığınız anda şarjlı piliniz (akünüz) şarj olmaya başlar ve buna halk arasında akü kendi kendini şarj eder denir . Akünün ne zaman biteceği gibi bir süre vermekte çok zordur bu nedenle siz uzun süre o durumda bekletmeyin. Ayrıca bildiğim kadarı ile her zaman aracı olduğu yerde 5 dk çalıştırmakta yetmez (uzun süre radyo-far falan açık kaldıysa ama daha akü boşalmadıysa) belli bir süre yaklaşık yarım saat aslanı alıp gezmek gerekir ki akü eski haline gelsin. Benim aracımda ise şöyle bir şey var ama sizin 206 larda da var mı bilmiyorum malesef; bunu da ben aracı temizlerken bir yandan radyo çalsın isterken farkettim (biraz çalsın dedim ama işe dalmış unutmuşum) araç kendi kendine "eco mod" denilen bir moda geçiyor ve bütün aksamlardaki elektriği kesiyor bu nedenle bir süre sonra bir baktım radyo sustu ışıklar söndü. Bence müthiş bir güzellik bu insanlık hali unutuyor insan
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
tellotello
3. Vites Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
|
Ayrıca burada;
ve burada videoları konuda biraz daha yardımcı olacaktır.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
muro_60
2. Vites Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2012 Konum: Tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 929 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arkadaşın dedıgı gıbı bıtmesıne fırsat vermıyor kendısı economy moduna gecıyor.ama yınede durdugu yerde aküyü yormamak lazım yorarsan sana akü ve yakıt olarak geri dönecektır cünkü durdugu yerdeki akü kullanımı arac calıştıgında şarj icin motora yüklenecek oda yakıt mıktarını cogaltacaktır.
|
|
peugeot 307 xt premium
|
|
tigerland
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|
Aracınızda amfi vs. ses sistemi yoksa hemen bitmez 2-3 saat aracı çalıştırmadan dinleyin tabi akü ömrü azalmadıysa.
|
|
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |