![]() |
|
lambda sensörü |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2012 Saat 20:27 |
|
merhabalar arkadaşlar. aracımı egzos muayenesine götürdüğümde bağlanılan bilgisayar ekranında lambda sensörü arızası diye bi yazı göründü. nedir bu lambda sensörü? ne işe yarar?
birde aracım son zamanlarda dört beş kere tekrarladı stop ediyor giderken. hemen marşa bastığımda çalışmıyor. on-onbeş dakika sonra çalışıyor. bu lambda sensörü böyle bir arızaya sebep olabilir mi? ilginiz için teşekkürler...
|
||
2001 206xt 1.6
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Lambda sensorune ayni zamanda oksijen sensoru de denilir. Motorda yanan yakitta bulunan oksijen miktarini olcer. Buna gorede aracin beyni hava+yakit karisimini ayarlayarak rolantiyi tutturur.
Egzos muayenesinde sorun ciktigina gore saniyorum aracinizin katalitik konvertorunde bir problem var. |
||
![]() |
||
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
|
teşekkür ediyorum. egzos muayenesinden 3 seferde geçti. gerçi egzos da çok kötü durumda. hava yakıt karışımını ayarlayarak rolantiyi tutturuyorsa stop etmesine de sebep olabilir o zaman değil mi?
|
||
2001 206xt 1.6
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Olabilir tabii ki. Bence siz bir serviste aracinizi bilgisayara baglatin ve sorunun ne oldugu hakkinda daha net bilgi sahibi olun. Yol bilgisayari ekraninda bir hata yazisi var mi? Antipollution fault gibi? |
||
![]() |
||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Sayın Koliva'nın da demiş olduğu gibi, egzoz gazının içindeki yanmamış oksijen miktarını ölçer ECU tarafından okunabilen bir voltaj üreterek
hava-yakıt karışımının çok fakir veya zengin olduğunu gösterir.
Şurada müthiş bir döküman var (ingilizce); 10. sayfasındaki 13. sorudaki resme bakarsanız nerede konumlandığı (farklı araçlarda farklı yerlerde olabilirmiş) ve ne işe yaradığını daha detaylı farkedebilirsiniz. Genelde; oksijen(lambda) sensörü arızasında yakıt tüketiminin arttığı ve çekişin düştüğü şeklinde bilgiler varmış. Sizde böyle bir durum var mı? Ayrıca lambda sensörü arızaları zamanla katalitik konvertörünün arızalanmasına sebep olabiliyormuş.
|
||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
||
![]() |
||
|
yarın sabah gidiyorum servise. ama gitmeden biraz bilgi sahibi olmak istedim. sonucu yarın paylaşırım buradan. teşekkürler ilginiz için.
|
||
2001 206xt 1.6
|
||
![]() |
||
|
Mahmut Bey dokuman harikaymis. Kutuphaneme indirdim, tesekkurler.
Ozgur Bey, katalizor iptali yaptirdiniz mi araciniza? Motor ariza isigi yaniyor mu? Ekranda antipollution fault yaziyor mu? |
||
![]() |
||
|
teşekkür ediyorum. inke baktım ancak ingilizcem olmadığı için anlayamadım. yakıt konusunda bir ölçüm yapmadım. ancak arasıra çekişten düştüğünü bariz farkediyorum. yarın serviste baktırıcam artık. bakalım nesi var?
|
||
2001 206xt 1.6
|
||
![]() |
||
|
katalizör iptal ettirmedim. benden önce yapıldı mı bilmiyorum. ancak egzos muayenesinde ki kağıtta dikkatimi çekti katalizör yok yazıyor. belkide muayeneyi yapan arkadaş öyle seçti orasını bilemiyorum. benim yol bilgisayarım yok ekranda öyle bir yazı çıkmıyor. motor arıza ışığı stop ettikten sonra yanıyor. ancak bir kaç km. gidip stop edip tekrar çalıştırınca sönüyor. sanırım bu ışıkları arıza hafızasına kaydediyor değil mi? bilgisayara bağlanınca görülebilir.
|
||
2001 206xt 1.6
|
||
![]() |
||
|
Eger katalizorunuz yok ise muayenede boyle bir sorun yasamis olmaniz normal. Evet butun hatalar kayitlidir. Hata kodlarini (aciklamalarini degil) alip burada paylasirsaniz daha net birseyler soylenebilir. |
||
![]() |
||
|
eğer başında bulunabilirsem aracın hata kodlarını alırım. yarın paylaşırım. tekrar teşekkürler...
|
||
2001 206xt 1.6
|
||
![]() |
||
|
merhabalar. aracımı bugün servise bıraktım. başında bekleyemedim. ama bilgisayara bağlanınca pek çok hata vermiş. enjektörlerde elektrik bağlantısında şase varmış ve oksijen sondaları dedi usta egzosda delikler olduğu için görevini yapamıyormuş. elektrik bağlantılarını elden geçirdiklerini söyledi. egzos da düzeltilmiş. şimdilik bir sorun gözükmüyor. hayırlısı bakalım. ilginiz için teşekkürler hepinize.
|
||
2001 206xt 1.6
|
||
![]() |
||
|
Hadi gecmis olsun. Egzostaki delik katalizator tarafinda vardi ki oksijen sensorleri sorun cikartmis. Gecici bir cozum uygulamislardir. Ileride tekrar yaparsa artik degistirme yoluna gidersiniz.
|
||
![]() |
||
|
teşekkür ederim. evet usta da geçici olacağını söyledi. inşallah en kısa zamanda değiştiricem.
|
||
2001 206xt 1.6
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |