![]() |
|
306 Ses sistemi kurumu yardım |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yiğit4516 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Temmuz 2011 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yiğit4516
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2012 Saat 16:45 |
Bugün eski arabamdan kalan ses sistemini kurmak istedim.. Sol taraftan (Şoför tarafı) ses anfiye giden rca kabloları geçirdim. Anfiye gidecek güç kablolarınıda burdan mı geçirsem acaba dedim biraz üşendim ama sonra diğer taraftan geçirmenin en doğru ve sağlıklı olacağını düşündüm. Ancak Aracın kaputunu açtığımda aracın ön tarafından içeri giren hiç bir delik bulamadım. Her türlü yolu düşündüm ama hiçbir şekilde yöntem bulamadım. 12v güç kablosunu nerden geçireceğim? Umarım ses kablolarınıda doğru yerden geçirmişimdir. Çok uğraştım çünkü...
|
|
![]() |
|
yiğit4516 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Temmuz 2011 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yiğit4516
![]() ![]() ![]() ![]() |
yardımcı olan yok mu :(
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet beyler arkadaşa yardımcı olan olmamış sanırsam. Bende cuma günü bir arkadaşın arabasına tesisat çkicem herşey hazır sadece güç kablosu aküye bağlanıp oradan içeri geçirilip bagaja gidecek.
Araba 2001 306 HB giraffe sanırsam. 1.6 benzinli lpgli. aküden sonra kabloyu nerden geçircez. 206 gibi değil akünün arkası kapalı . biraz inceledim orta tarafta içeri giden kablo demeti var ama o aradan kablo geçermi bilmiyorum. |
|
![]() |
|
Bünyamin.Kar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2013 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bünyamin.Kar
![]() ![]() ![]() ![]() |
Selamlar,
Ben kendi aracımın tesisatını çekmiştim, ön taraftan herhangi bir delik yok bulamazsınız bulsanızda ucunu içeriden alamazsınız adamlar öyle bi yapmışki :), ben güç kablosunu fren pedalını tam karşısından kablo kalınlığında bir matkapla delik açarak içeri geçirdim sonrada orayı içten ve dıştan siyah silikonla izole ettim yarın birgün oradan su almasın diye, güç kablosunu sol taraftan geçirdim, rca kablolarını sağ taraftan geçirecektim ancak torpidonun içinden sağ tarafa herhangi bir geçiş yeri bulamadım aradım taradım olmadı en sonunda uğraşmaktan vazgeçip rca kablosunuda sol taraftan geçirerek tesisatımı kurdum, tabiki sabah başladığım iş akşam hava kararmasına doğru bitti, dışarıdan her ne kadar kolay görünsede işin işine girince anlıyorsunuz. Kurma işlemi bitti yalnız bir iki sorunum oldu, ilki araç kontak açıkken müziği açtığınızda hiç bir problem yok gayet güzel çalıyor bass felan off 10 numara, yalnız arabayı çalıştırdığımda rölantide çalıştığında bütün motor sesi tesisatta bu beni illet etti, araç hareket haline geçtiğinde hiç bir sıkıntı yok herşey normal, sonradan üşenmeyip sağ taraftan kabloyu geçireyim dedim ama ha bugün ha şu gün derken yaklaşık 2 senedir bu şekilde geziyorum :)
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam öncelikli cevabınız için teşekkür edeirm. RCA ve Akü kablosu ayı yerden giderse öyle oluyor. Ben de kendi aracıma kendim yaptım tüm tesisatı öncesinde nelere dikkat edilmesi hususunda çok inceleme yaptım bu önemli bir mevzuu.
Arkadaşımın aracına teyp-amfi-bass koyacaktık ama çarşamba günü babasını kaybetti. Bugün memleketinden döndü mevlit vardı oradan geliyorum. Bir süre uğraşmayız. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |