![]() |
|
pp2000 sıcaklık sensör hatası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2012 Saat 14:58 |
merhabalar. bugün pp2000 geldi sanayimize :)
sabah erkenden gittim Allaha şükür sıkıntılı bir hatam çıkmadı. 2 tane hata verdi. 1- klima şase yapmıyor vs yazıyordu 2- dış sıcaklık göstergesi yanlış gösteriyor gibi birşey yazıyordu klima gazının az olduğunu zaten biliyordum. 50gr kalmış içinde. boşalttılar ve kaçağa baktılar sıkıntı yok. 720 gr bastılar ve tekrar bilgisayara bağladılar klima hatası gitti. dış sıcaklık hatasını yine gösterdi. zaten sensör yoktu fakat temin etmiştim. bağlantısını da yapmıştık ama sayın memotech aktif edilmesi gerekiyor kesinlikle demişti. pp2000 fotosunu çektim dış sıcaklık zaten aktif edilmiş daha önce, aktif değil yapınca ekrandaki 2çizgi gidiyor, mevcut yapınca ekrana yine 2çizgi geliyor ama değer çıkmıyor: ![]() bağlantılarda da kapıya gelen sokette karşılığı olmayan 2 kabloya bağladık ama malesef yol bilgisayarında yine çizgi görünüyor. Düzenleyen yenice - 16 Eylül 2012 Saat 11:18 |
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
konu güncel :)
|
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Bir sekilde veri gelmiyor. Baglantilarin duzgun yapildigina emin misiniz?
|
|
![]() |
|
şimdi birşey dikkatimi çekti. şu konuda : http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13436&title=206-xline-d-scaklk-gstergesi
aynı şekilde memotech'in ekranı da 2çizgi olarak gösteriyormuş. daha sonra sensörü bağlamış ve aktif ettirin demiş. benim sıcaklık göstergesi o zaman zaten aktifmiş. neden derseniz. pp2000 nin şu ekranında dış sıcaklık mevcut yapınca 2çizgi olarak ekranda görünüyor. aktif değil yapınca ekrandan o kısım tamamen kalkıyor. bana kalırsa sıcaklık buradan aktif edilmiyor. sadece ekranda gösterimi sağlanıyor. pp2000 konusunda bilgili arkadaşımız var mı? yoksa ben yanlış mı yorum yapıyorum. ben zaten bilgisayara bağlamadan önce de bu 2 çizgi görünüyordu ve bilgisayarda mevcut olarak işaretliydi. aktif değil yapınca zaten sağ alt köşede hiçbir ibare olmuyor. ![]() Düzenleyen yenice - 16 Eylül 2012 Saat 14:33 |
|
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Bence bağlatında sorun var, ben hız sabitleyici için uğraşırken pp2000 de nerdeyse bütün menülere girip çıktım tek yerde dış sıcaklıkla alakalı bi menü gördüm
Düzenleyen Serco05 - 16 Eylül 2012 Saat 17:24 |
|
![]() |
|
bu menü doğru mu diyorsunuz? burada mevcut olacak ve başka bir işlem yapılmayacak mı pp2000'den? o zaman ya benim sensör bozuk ya da bağlantı yanlış. fakat bağlantıyı şu şekilde yaptım: kapıya gelen kabloları çıkarttım, soketi de çıkarttım, sokette karşılığı olmayan 2 kablo vardı, sensörün de 2 kablosunu direk olarak oraya bağladım. peki başka bir arabanın sensörünü falan taksak oraya çalışır mı? en azından sensör bozuk mu değil mi onu anlamış olurum |
|
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Bağlantı hakkında hiç bir bilgim yok, yorum yapamam, yukarda yazdığından zaten anlaşılıyor aktif edince iki çizgi çıkıyor ama sensör ölçüm yapmadığı için yada yaptığı ölçümü iletemediği için ekranda rakam olarak görünmüyor, deaktif edincede iki çizdide gidiyor, benim yorumum pp2000 işi tamam, ya bağlantıda yada ısı sensöründe sorun var...
|
|
![]() |
|
o zaman pp2000 de sıkıntı yok. bağlantı konusunda yardımcı olabilecek var mı ? teşekkürler şimdiden. |
|
|
|
![]() |
|
Sayın koliva sensör ün bağlantısı hakkında yardımcı olabilir misiniz? sağ kapıya gelen kablolarda çalışmadı. sol kapıya gelen kablolar ile denesem oraya geliyor mu bağlantı acaba? yoksa direk kendim mi kablo çekmem lazım? yardım için teşekkürler.
|
|
|
|
![]() |
|
Güncel desem ayıp olur mu sayın koliva :)
|
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Gozumden kacmis kusura bakma. Sol kapiya baglanti gelecegini sanmiyorum. Yapacagin sey basit. Oncelikle sensorun kablolarini bagladigin yerden ayir ve bir ohmmetre ile direncini olc. Sicaklik 20 derecelerde iken yaklasik 1,2 kiloohmluk bir direnc gorebiliyor olman gerek. Olc bakalim deger alabilecek misin yoksa sensor bozuk mu. |
|
![]() |
|
MemoTech ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |
Sensörün sağlam merak etme zaten açtığım konuda ekrandaki -- işaretinin sensörü bağladığım halde kaybolmadığını PP2000 den aktif edildikten sonra ölçüm yapmaya başladığını belirtmiştim. Hiç başka bir kapıda çözüm arama sadece PP2000 ile ekranda görünürlüğünü değil sistemde var olduğunu aktif ettir. Sen sadece ekranda varlığını seçtiriyorsun başka bir menü altında sistemde varlığını aktif ettirmen gerekir. Donanımla oynamana gerek yok sadece PP2000 menülerinden dış sıcaklıkğın nereden aktif edileceğini bulman gerekiyor.
Kolay gelsin.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
hocam o zaman önce sensörü takıp sonra pp2000e bağlıyoruz değil mi? fakat ben pp2000e bağlandığım sırada sensörü bağladım. ama sensör ile ilgili ya da sıcaklık ile ilgili ayardan başka hiçbir ayar görmedim. |
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |