![]() |
|
xenon ve vize |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2012 Saat 01:37 |
selamlar. yakın zamanda xenon kiti kullanan ve vizeden geçen var mı arkadaşlar? tamamen yasaklandı diye bir dedikodu var. ama 6000 ve 8000k için serbest diyenler de var.
osram hyper white 5000k'dan verim alamadım, yağmurlu havada iyice görüş gidecek. ama xenon olayı da kafamı kurcalıyor, faydası olur mu olmaz mı, ya da vizede sorun çıkartır mı? teşekkürler. |
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
|
mesutay20 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Haziran 2012 Konum: GAZİANTEP Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mesutay20
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam bi önceki 307 mi geçen ay muayene yapacaktım. önceden gittin sordum geçer mi dedim. orjinalinde yoksa hiç bir şekilde geçemez dediler. 30 tl ye dandik iki ampul taktım. çıkışta zenonlarımı geri taktım.. ampulleri seyyar taktığım için far ayarsızlığı hafif kusur oldu. bence hiç uğraşmayın. takın iki ampul olsun bitsin :))
|
|
307 HASTASI
|
|
![]() |
|
mesutay20 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Haziran 2012 Konum: GAZİANTEP Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mesutay20
pardon 20 tl ye :)))
|
|
307 HASTASI
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
lütfen arkadaşlar merceksiz xenon kullanmayın kullandırmayın, bu kadar güçlü ışıklar kontrolsüz kullanılmamalı,ayrıca otomatik far yükseklik ayarı olmayan hiçbir xenon far ister mercekli olsun ister orjinal olsun kesinlikle muayeneden geçmez.
|
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
aslında xenon kitlerine ben de karşıydım. fakat kısalara osram hyper white 5000k aldım. hafif ışıklı bir yolda yandığını farketmek mümkün değil :) yağmurlu havada hiç düşünemiyorum.
kısalar için de en azından beyazımsı bir görüntü olsun diyorum ama bunu halojen ampül ile sağlayınca gördüm ki performans sıfır. xenon kitlerine karşıydım fakat böyle bir durum olunca düşünmek zorunda kaldım. galiba philips x treme visionları kısa uzun sislere takıcaz çare yok :) |
|
|
|
![]() |
|
reality59 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2012 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1030 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
hocam yeni ampül aldıktan sonra bu konu altında yeni ampüller ile ilgili bilgilerini paylaşır mısın ? bende şuanda normal sarı ampül kullanıyorum beyaz'a geçmek istiyorum hatta xenon bile düşündüm ama vize sorunundan dolayı kafam karışık ya yeni güzel bir ampül alacağım ya da xenon kit alacağım
|
|
Peugeot 307 - 2004 HDI XR Peugeot 106 - 2002 QuickSilver Tekirdağ / ÇORLU |
|
![]() |
|
xenon kit olayı kötü. ben zaten xenona karşıydım ki hala da karşıyım. ama beyazlık olayından dolayı çıkmaza girince bir an düşünmek zorunda kaldım. vizeden de artık geçmiyor diye duymuşyum ki doğruymuş. bugün bir kaynak buldum farklı farklı ampüllerin aydınlatma resimleri var. onları ekleyeceğim birazdan. ama şunu söylim, ben osram hyper white 5000k aldım. görünüş açısından tamam on numara, hatta geçen gün eve geçerken elektrikler gitti sokak kapkaranlık oldu, o kadar hoş görünüyor ki. ama sorun şurda başlıyor, o sokakta sokak lambaları açıkken farlar açık mı değil mi anlamıyorsun :) bunu bir de yağmurlu havada düşünürsen asfalt ayna yapar resmen. gemileri iyice yaktım. bir de philipsin diamond vision 5000k ampülünü almayı düşünüyorum. onda da durum aynı olursa bundan sonra beyaz ampül olayını hayatımdan çıkartırım :) |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
tlp ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2011 Konum: İzmit/Kartepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 407 |
6 eylülde muayene yaptırdım ve gitmeden far (mercek olmasına rağmen) ve sislerde bulunan xenonları (8000K) söktüm... Kısacası geçmiyor
|
|
![]() |
|
reality59 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2012 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1030 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
arkadaşlar reklam yapmak gibi olacak ama Philips X TREME VİSİON H7 tipi far aldım çiftini 70TL'den eminim ki nette daha ucuzuda vardır ve uzun farlardan hiç bir farkı yok. kesinlikle normal ampül alacaksanız Philips X TREME VİSİON H7 almanızı tavsiye ediyorum gayer güzel aydınlatıyor ve karşıdan gelenin kesinlikle gözünü almıyor.
|
|
Peugeot 307 - 2004 HDI XR Peugeot 106 - 2002 QuickSilver Tekirdağ / ÇORLU |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |