![]() |
|
Bitümlü maddeler hakkında |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2012 Saat 22:35 |
Merhaba arkadaşlar,
Ankara yine kalabalıklaştı trafik çekilmez oldu. 14km okul-ev arasını 45 dk da gider oldum. Tek başıma olunca da mecbur müzikle eğlenebiliyorum. Malumunuz ufak tefek bir ses sistemim var. Önlere kullandığım Infinitylerden biri sorun çıkarınca Mdenizden vibeları aldım artık yeter dedim. Amfime de güzel bir ayar çektim ki harika ötesi oldu. Gel gelelim kronik 206 sorunlarına. 2. yılında araçtan sesler gelmeye başladı. Artık pejo olunca böyle şeyleri normal karşılıyorsunuz. Sağ ön kapıdan anlamadığım bir şekilde hafif bass ta tıkırtı geliyor ne kadar açıp baksamda çözemedim. Bagaj kapağı ve pandizot ayrı dert. Heleki dış çıtalar zıngırzıngır. Ben de bugün gittim. 10mmlik ses yalıtım süngeri aldım. Bitüself konusunda karar kılamadım. kenan abinin çalışmasını bilen bilir gayet başarılı ve tatminkar. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16408&KW=bit%FCself&title=kap-ses-yaltm-zml-resimler-2sayfa Yalnız kullandığı bitüself bant biraz maaliyetli gibi geldi bana. Kullanımı kolay ve hızlı oluyor ama ben bütün araç kapsamında kullanacağım için ve mevcut öğrenci halim çok el vermediği için biraz daha ekonomik açıdan bakıyorum. Tabi kaliteyi düşürmemek kaydı ile. YAz tatilndeyiz ama çalışıyoruz az biraz hafta sonlarım var onları değerlendirmek için bu işe kalkışıyım dedim. Şimdi aklımda sorular var. Bu konuda inşaatçı arkadaşarın deneyimlerini ve bilgilerini almak istiyorum. Bitüm tabanlı malzemelerin aslı zift . Nitekim bitüself bantlarda öyle. Bu BTm markasının sıvı bitüm bazlı maddeleri var. Silikonlu boya kıvamında soğuk kullanılan bir ürün. Bu ürünü alıp aracın metal aksamlarına bitüself bant kalınlığında sürsek üstüne de 2 ya da 3 mmlik gri yalıtım polüretan maddeden kaplasak acaba nasıl olur ? bir de bugün gezinirken BTM gibi bir markanın bitüm yerine reçine bazlı ve silionlu bir maddesine rastladım. Araba için araştırdığım için çok rahat kullanırsın uğraşmana gerek yok küçük rulo ile sür sür gitsin dedi. Bana da mantıklı geldi. Hem yapılışı basit hemde koku-dökülme-bozulma gibi bir derdi yok. Sİlikon yıllarca dayana bir madde ve reçineninde koku derdi olmuyor. Beyaz bir amdde araba da da rahat kullanacağım bir renk. Bu konuda bilgisi olan !!! arkadaşların cevaplarınlarını bekliyorum şimdiden teşekkür ederim. Düzenleyen Alicilik - 04 Eylül 2012 Saat 22:36 |
|
![]() |
|
spearo ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Temmuz - 1979 Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2011 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ali ben yerinde olsam würth marka sprey pütür alıp kapı içlerine atardım 3-4 kat kaplarsan sacın zırıltısını oldukca kesersin, piyasadaki 3 mm bitum bantlarla pek diledigin randımanı alamazsın, gercek bir zırıltı izalasyonu için, 5 mm plaka ziftlerden alıp pürümüzle uygulaman gerekir.
|
|
206+ hdi
|
|
![]() |
|
impact ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() İZMİR İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
benimde kapılar kapanırken böyle basit araba kapısı sesi çıkartıyor tok ses yok benimde bir operasyon yapmam lazım.. çalışmalarının takipçisiyim kardeşim..
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Br marka vardı abi adını unuttum araç ses yalıtımı için senin deidğin gibi plaka üretiyordu. Ama fiyatlar çok uçuk. araç 206 olunca o fiyat bana pek mantıklı gelmiyor. Bitüm bant kulanan arkadaşlar var memnun olduklarını söylüyorlar herhangi bir şikayetleri yok. Bu çatı şıngıllarının altına serilen daha kalın bitüm malzemeler var ama onlarda zamnala koku yapıyor o yüzden araç içinde tercih edilmiyor. Bitüm bantlarıda bütün araca uygularsak yine maalliyet çok ayrıca baya da bir uğraş irsitoyr kes biç yapıştır. soğuk maddeleri sürüp geçiyorsun. Aynı tutkal gibi ama daha esnek ve yalıtıma müsait maddeler. dün 5mt2 10mm ses süngeri aldım arabada duruyor olay bitümlü malzemeye kaldı. |
|
![]() |
|
güncel diyelim
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |