![]() |
|
DİREKSİYONU OYNATNCA GELEN SES VE ANİDEN GİTMEMESİ |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
t.tuncel ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2012 Saat 11:42 |
Merhaba arkadaşlar aracım durdu durdu ve arızaları 2 gün içerisinde ardı ardına vermeye başladı anlam veremedim...
öncelikle direksiyonu sağa veyada sola oynatmaya başlayınca kapı gıcırtısından daha felaket şekilde ses geliyor ama haraket etmeye başladıktan sonra herhangi bir ses olmuyor direksiyonun konumu ne olursa olsun direksiyonu tutup kuvvet uygulamayla birlikte ses gelmeye başlıyor ve direksiyon hidroliği eksiltme felan olmamış... diğer sorunum aktif olarak kullanılırken ortalama 45 km yol yapıldıktan sonra yeniden yola çıkıldığı zaman arac 80 in üzerine çıkmadı normalde lpg de 170i görebiliyordum aniden bu düşüşün neden olabilir.
VE SAAT 3 TE ARABA ACİL ŞEKİLDE LAZIM ARABAYA BİNMEYE TIRSIYORUM BİLEN BİRİSİ ACİL CEVAP VERSİN ARACI HARAKET ETTİRİSEM Mİ ? |
|
'99 peugeot 306 griffe 1,6 90 bg
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
motorun sesı nasıl hocam dıreksıyon pompasında olabılır arıza yada milde olabılır
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
t.tuncel ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
hocam daha öncedende bir konu açmıştım bazen marşa bastığım anda sanki traktör gibi hırıltı garip çalışıyor ama stop edip tekrar çalıştırdığım zaman düzeliyor diye servise götürdüm herhangi bir arıza bulamadılar 306 lar lpg uyumlu değil aynı anda benzin ve lpg yi yakmaya çalıştığından dolayı yapabiliyor dediler ve motor arıza ışığını lpg yakıyor diye söylendi ve benzinde çalıştırdığım zaman bir müddet gittikten sonra arıza ışığı sönüyordu.......
şimdi ise normal çalışırken böyle yapması enteresan geldi
|
|
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
bazı arkadaslarda traktör gibi calıstıgında trıgerden kaynaklı olabılcegını soyluyolardı en son ne zaman degıstırdınız
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
aracı alalı 2.5 ay oluyor ne zaman değiştiğini bilmiyorum az önce 25 km lik yol yaptım direksiyon son dk ses yaptı onun haricinde arac 120 km hıza çok rahat çıktı
|
|
|
|
![]() |
|
drakman ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1976 Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2011 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 154 |
İlginç
|
|
PEUGEOT 3008 ALLURE ETG6(FULL) DİZEL+OTOM.
|
|
![]() |
|
peugeotttt ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2012 Konum: TEKİRDAĞ/SARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 849 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotttt
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaşım sen yagına baktır arabanın seninde dediğin gibi benim ses yapıyodu direksiyonu cevirirken servise baktırdım yag azalmış ondan yapıyordu.yag koydurdum şimdi maşşallahı var.bi öneri benimkisi yagına baktırr birkere.
|
|
Millet Şu Topukluyu Giysem Kaç Cm Uzarım Derdindeyken,Biz 3 Cm Daha Bassak Sürtermi Derdindeyiz.
|
|
![]() |
|
peugeotttt teşekkür ederim önerim için senin yazını okurken söyle birşey aklıma geldi.
aracın yagı tamm direksiyon hidrolik kutusu dolu ama hortumlarda tıkanıklık söz konusu olabilir mi veyada bu konuda tecrübeli arkadaşlar söylesinler böyle bir ihtimal olabilir mi?
|
|
|
|
![]() |
|
peugeotttt ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2012 Konum: TEKİRDAĞ/SARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 849 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotttt
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
okadarını bilemem ama benim de direksiyonu cevirirken kapı gıcırtısı gibi ses yapıyodu baktırdım yag azalmıs dedi.ama yag göstergesi tam gösteriyordu.olabilir yani sen bi naktır yagına.
|
|
Millet Şu Topukluyu Giysem Kaç Cm Uzarım Derdindeyken,Biz 3 Cm Daha Bassak Sürtermi Derdindeyiz.
|
|
![]() |
|
qetzman ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Eylül 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
dostum eğer direksiyonu çevirirken ses yapıyorsa direksiyon pompasını tamire götürmen gerekiyor ponpanın içinde bıçak diye tabir edilen takriben tırnak büyüklüğünde dikdörtgen şeklinde metaller var ve bunlar gömlek diye tabir edilen kalın bir bileziğe benzeyen şeylerin içinde çalışır. bu gömlek muhtemelen çizilmiştir. eğer bıçaklar zarar görmedi ise gömlek dediğimiz şeyin değişmesi gerekiyor değiştirmişken keçesinide değiştirirsin. durum düzelir diye tahmin ediyorum. 80 - 120 tl arası hallolur zannediyorum.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |