![]() |
|
Bi yaşıma daha girdim... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ahmetismet ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2011 Konum: kırşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 500 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2012 Saat 12:05 |
Arkadaşlar yaklaşık 1.5 senedir 307 kullanıyorum, malum araç elektronik bir araç.
Bugun yeni bir şey daha öğrendim, belki bilmeyenleriniz vardır diye paylaşmak istedim. Aracın ön silecekler bildiğiniz gibi kaputun altında ve bende bir çok kişi gibi manuel olarak silecekleri kaldırmaya çalıştım ve beceremedim. Araç yıkarken falan sıkıntı oluyordu. Sonra serviste silecekleri değiştirirken baktım usta silecekleri kaldırmış ![]() Aracı çalıştırıp stop ettiriyorsun ve silecek koluna direksiyon yönünde birkere vuruyorsun silecekler kalkıyor. 2.kez vurusunda silecekler iniyor.
![]() |
|
neverThere
Yeni Astra HB 1.4 Turbo 140hp Active Select Sport 2013 |
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu özellik bütün pejolarda var diye biliyorum. Pejo gizemli kutu gibi herşeyini deneyerek öğreniyorsunuz işte. Benim de kolum çarptı kontak açıkken silecek ler dik kaldı şaşırdım sonra dan çaktı tabi kafa ama işte öğrenmiş olduk
![]() |
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben kullanma klavuzunda okumuştum
![]() |
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
Kadir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
206+ da varmı bu özellik denedim olmadı? Silecek koluna direksiyon yönünde vurmak derken kendimizde doğrumu çekicez?
|
|
Peugeot 206+ 1.4HDI Urban Move 2012
|
|
![]() |
|
Kadir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
Zaten manuel olarakta kaldırılabiliyor bizim silecekler:)
|
|
|
|
![]() |
|
ekinoks44 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ekinoks44
bu olayı aracın camını silerken yaşadım. silecekler bir anda hareketlendi dedim noluyoz :D |
|
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites Ford Focus Titanium 2013 Powershift |
|
![]() |
|
ozaannn ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 721 |
Nasil bende anlamadim direksiyon yonunde vuruyorsun kendine dogrumu cekiyorsun?
|
|
ozaann
|
|
![]() |
|
Silecek kolunun neresine basıyoruz tam olarak ben anlamadım.
|
|
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Hocam aracı stop etiniz anahtarı kontaktan çıkarmadan silecek kolunu yukarı (1 kademe açık) kaldırırsanız silecekler dik konuma geliyor. Denemedim ama BSi elektirk kesene kadar (kapıyı açmadan) anahtarı çıkarığınızda da olması lazım. Mesela camlar öyledir. Siz kontağı kapatır anahtarı çekerseniz kapıyı açana kadar ön camları açıp kapayabilirsiniz
|
|
![]() |
|
ahmetismet ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2011 Konum: kırşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 500 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmetismet
Arkadaşlar araç çalışır durumdayken stop ettirin kontağı çıkarmayın. Silecek koluna uzunları yakar gibi kısa ve hızlıca vurun, çok sert olmasına gerek yok, sonra aynı şekilde indirin. 206 ları bilmiyorum, benim aracım 307.
|
|
neverThere
Yeni Astra HB 1.4 Turbo 140hp Active Select Sport 2013 |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Silecekler genelde putunka altında kaldığı için mecburiyetten böyle bir özellik koymuşlardır.
Kışın kar yağarken silecekleri kaldırmak gerektiğinde çok işe yarıyor.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
HLTYLMZ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2012 Konum: DÜZCE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
407 için
aracı stop ettikten sonra anahtar kontakta olsun olmasın farketmiyor 30-40 sn. içinde silecek kolunu 1 kere aşağı bastırınca silecekleri tam 90 derece açıyor, 2. basışta normal seyir konumuna getiriyor. Hatta ben aşırı kar yağacağı zaman geceleri özellikle dik olarak bırakıyorum kaldırması ve kaputun altındaki karları yemizlemesi kolay oluyor.
|
|
407 1.6 HDİ Ex.
|
|
![]() |
|
Teşekkürler. Modele göre değişiyor anlaşılan...
|
|
|
|
![]() |
|
riva70 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Mayıs 2010 Konum: Osmaniye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
mükemmelmiş
|
|
Peugeot 307 1.6 XS seytan kırmızı
atiker multifast system |
|
![]() |
|
_semihk_ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2011 Konum: afyon/konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 518 |
ben biliyodum ama silecek geğişiminde kullanılacagı hiç aklma gelmemişti :)
|
|
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver |
|
![]() |
|
badcombatant ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2010 Konum: İST-Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
Aracı yeni aldığımda baya uğraşmıştım ama silecekleri değiştiremedim. Tesadüf eseri işi çözdüm.
![]() |
|
2004 1.4 hdi 307 xr
|
|
![]() |
|
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Doğum günün kutlu olsun :)
|
|
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |