![]() |
|
Navigasyon |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
çetin ![]() 1. Vites ![]() ![]() 19 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2011 Konum: Kdz Ereğli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 225 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2012 Saat 11:02 |
PİRANHA
GARMİN TOMTOM NAVİTECH EN İYİSİ VE HESAPLISI HANGİ NAVİGASYON MARKASIDIR
|
|
206 feline (2006) 1.4 otomatik+Atiker Safe Fast
|
|
![]() |
|
Çetinler ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2010 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ben tomtom kullanıyorum,yeni alırsanız 2 yıl ücretsiz güncellemede yapıyor,kullanımı gayet basit ve sinyal gücü gayet iyi,dokunmatik ekranı kaliteli,ben size tomtom tavsiye ederim.
biçok markada navigasyon özelliğinin yanısıra hafıza kartı takılıp müzik dinleyebilme foto görüntüleyebilme gibi özelliklerde koymuşlar bence hiç gerek yok amacı dışına çıkıyor cihazlar,sade navigasyon özelliği olması bence daha mantıklı.
|
|
Peugeot 206 look 1.4 dizel
|
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
garmin derim tek gecerım lınux tabanlı ve cok hızlı.. bıde wındows tabanlı var baska markanın ısmını hatırlayamadım 10numara oda
|
|
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|
![]() |
|
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
piranha ve garmin iyidir. Piranha da igo var . Garmin zaten hem yazılım hem donanım adı .
|
|
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Kullanim kolayligi acisindan Tomtom derim ben.
|
|
![]() |
|
volkan_uysal ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2010 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 356 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı volkan_uysal
Önemli olan içeriğindeki harita, harita yazılımını kim yapıyor dikkat edilmeli
|
|
307 XT 1,6 110 BG / 81 BF 307 |
|
![]() |
|
ekinoks44 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ekinoks44
ben 1 yıldan fazla piranha kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım. ücretsiz ve kolay güncellemesi var. birazda şans işi elektronik.
|
|
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites Ford Focus Titanium 2013 Powershift |
|
![]() |
|
ByHack ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
Şimdi marka kalitesi olarak baktığımızda TomTom ve Garmin diğerlerinden önde diyebiliriz ama burada asıl önemli olan konu hangi markadan ziyade hangi donanım özelliği olan. Şimdi bilgisayar alırken hangi marka derken donanım özelliklerini de göz önünde bulundururuz. Pazardan patates alırken bile falanca patetesi, filanca ürünü diye alıyoruz yani değil mi
![]() Ayrıca navigasyon cihazınızın FM transmitter özelliği(olmazsa olmaz bence), Bluetooth sayesinde eller serbest görüşme imkanı sağlaması gibi özelliklerde önemli artıları.
Bir diğer nokta satış sonrası servis ve destek hizmetinin tatmin edici olması. TomTom ve Garminin müşteri hizmetlerinden, muhatap bulunmadığından bahsediyorlardı. Hoş kendim Navitech kullanıyorum ve Navitech kullanan birçok kişide aynı sorundan bahsediyordu:) Ama Navitechin uyduya bağlanma gücü çok iyi diğerlerini kullanmadığım için birşey diyemem. Piranhanın servis ağının iyi olduğunu biliyorum.
Sonuç olarak TomTom ve Garmin çok iyi ama özellik olarak muadillerinin nerdeyse iki katı. Navitech veya Piranhadan yana şansını kullanmanı tavsiye ederim açıkçası, ikiside İgo kullanıyor, güncellemeler ücretsiz (önemli bir özellik)...
|
|
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
|
|
![]() |
|
Psh ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
Hobi olarak programlama yapmaktayım. Bu nedenle bir aralar cep telefonuma program yazdığımda oluyordu. Telefonumda windows mobile yüklü idi. Çoğu navigasyon cihazında da aynı işletim sistemi ufak değişiklikler ile kullanıldığı için onları da epeyce yakından inceledim. Navigasyonun en önemli ayrıntısı içerdiği yazılım ve harita desteğidir. Igo yazılımı hem yazılım olarak en güçlülerdendir hemde Türkiye 'de harita olarak Başarsoft un haritalarını kullanmaktadır. Başarsoft açıkcası en detaylı haritaya sahip firmadır. Sürekli de güncellemelerini yaparlar. Google bile onların yol haritalarını kullanıyor. Yani işin özeti eğer harita olarak başarsoft u kullanmayan navigasyon yazılımı dünyanın en iyisi de olsa Türkiye 'de pek işe yaramaz. Öncelikle dikkat edilecek özellik bu cihazlarda haritanın kaynağı. Piranha cihazların kalitesine birşey demek zor. İşin sonunda Çinden alıp üstüne marka vurup satıyorlar. Tabiiki belirli bir sistem kalitesini yakalayamazlar ise igo firması onlara yazılım lisansı vermiyorlar. Bunu da değerlendirmek lazım. En güzel yanı ise Piranha ların yanında ömür boyu güncelleme garantisi vermeleri. Bu sizi aldatmasın ömrümün sonuna kadar sürekli harita güncellerim diye. İşin sonunda bahsettikleri ömür navigasyon cihazının ömrü. Cihaz öldü mü o hakkınızda bitiyor. Harita güncellemesini bir yazılım ile cihazınız bilgisayara bağlı iken yapabiliyorsunuz.
Bu kadar sıktığım için sizi kusura bakmayın. Ama konu hakim olduğu yerden geldi. :) Bildiğimi anlatacağım, okumanız menfaatinizedir. Linux tabanlı cihazlar hatta android sistemlilerine bile denk geldim. İncelediklerimde cihazların açılma süreleri çok fazla idi. Yeni bir sistem ve eminim sıkıntıları epeyce fazladır. Android markette piranha nın yerli üretim yazılımına denk geldim. Orada 150 200 lira civarına başarsoft un haritasına sahip olabiliyorsunuz. Hatta android, gps li telefonunuz var ise uygulamayı yükleyip haritaları satın alıp direk onu da kullanabilirsiniz. Şimdi adını unuttuğum birde trafik hizmeti var. Ona da yıllık sanırsam abone olup trafik bilgisine göre rota hesaplamasını değiştirebiliyor. Sanırsam radyo yayını ile hangi yollarda trafik sıkışık olduğunu öğrenebiliyorsunuz. Bu hizmet abonelik gerektiren hizmet. Yazılım da sizi sıkışık yollara sokmadan hedefinize götürebiliyor. Ama dediğim gibi bu servisler, yazılımlar ve donanımlar yeni olduğu için çoğu sıkıntıya da gebe. Windows CE tabanlı navigasyon cihazları ise eskiden beri satılan cihazlardır aslında. Üzerine farklı yazılımlar ile satışı yapılıyor. Bunları biraz meraklısı iseniz kendinize göre elden geçirebiliyorsunuz. Farklı menüler, farklı programlar, ekran görüntüleri gibi. Bende bu cihazlardan biri var yaklaşık 3 senedir. Markası da piranha. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Açılışındaki piranha logosunun yerine 307 grafiği koydum mesela. Bana kalır ise hiç zorlamayın gidin ömür boyu harita güncellemesi sunan, igo yazılımlı, win ce tabanlı bir cihaz alın. Markanın çok önemi yok açıkcası. Kullanır iken rahat edersiniz.
Düzenleyen Psh - 02 Eylül 2012 Saat 21:59 |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Harika bilgiler Psh. Tesekkurler.
|
|
![]() |
|
SZKR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Mayıs - 1984 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2011 Konum: İZMİT Durum: Aktif Değil Mesajlar: 250 |
Bence en iyi navigasyon çözümü yeni bir android işletim sistemli telefon edinmektir.
Sony Xperia x10 telefonum var, yaklaşık 2 yıldır iGo kullanıyorum ve mükemmel sonuçlar veriyor, bildiğin nokta atışı... Psh'nin de ayrıntılı şekilde bahsettiği gibi, Başarsoft'un haritaları gerçekten tatmin edici.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |