Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 ilk çalıştırmada gaz sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 ilk çalıştırmada gaz sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mesutay20 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mesutay20 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 ilk çalıştırmada gaz sorunu
    Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2012 Saat 00:12
bu konuyu bi sefer daha açmıştım ama çözüm olmadı.. 307 xt 1.6 16v 2003 model. sabah ilk çalıştırmalarda marş basıyor ama benzini görmediğinden çalışmıyor. bazen 2. ve hatta 3. sefere çalıştığı oluyor. hangi ustaya gösterdiysem farklı şeyler söyleyip yapmaya çalışıyor. bujiler değişti, filtreler değişti, gaz kelebeği ve yuvası temizlenip ayarı yapıldı. olmadı olmadı. en son söylenen ise ya benzin pompasından ya da depo şamandırasından olduğu. denilene göre ilkin benizinde çalıştırıldığında benzin gelmedğinden çalışmıyor. bu iki durumunda masrafları ayrı ayrı 250şer tl. şimdi ben hangisini yapiim. artık bu konuda usta tanıdığı olan varsa da arayıp sorsa benden ne dualar alır. çünkü kış ta geliyor daha sorunlu olbilir..
307 HASTASI
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2012 Saat 00:24
Lpg var mı aracınızda?
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mesutay20 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2012 Saat 00:38
evet, ama lpg ile alakası olduğunu sanmıyorlar. gün içinde çok kullandığımda hemen lpg ye geçtiğinde sorun olmuyor..
307 HASTASI
Yukarı Dön
salihata Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı salihata Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2012 Saat 01:24
Orjinalini yazan: mesutay20 mesutay20 Yazdı:

evet, ama lpg ile alakası olduğunu sanmıyorlar. gün içinde çok kullandığımda hemen lpg ye geçtiğinde sorun olmuyor..
acil durumlarda yada araçta benzin olmadığında aracı lpg düğmesine basılı tutarak çalıştırırsanız araç direk lpg de çalışmaya başlar , bu yöntem sağlıklı olmasada acil durumlarda aracınızı bu şekilde çalıştırabilirsiniz tavsiye etmesemde bilginiz olsun istedim .
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mesutay20 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2012 Saat 01:36
tşk ederim.. ama bana kalıcı çözüm lazım
307 HASTASI
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2012 Saat 09:21
Sorun eğer benzin pompasında ise aracı ilk çalıştırmada lpg kullanırsanız herhangi bir sıkıntı olmamalı.Bunu bir deneyin.aracı lpg ile arkadaşın bahsettiği yöntemle çalıştırın ilk marşta alırsa tekrar tekrar aynı şekilde deneyin,lpg de araç sıkıntısız ilk marşta çalışırda o zaman sorunu benzin pompasında arasınız.
 bir de benzin pompası kontak  anahtarı 1. kademeden 2. kademeye çevrildiği zaman ses -uğultu çıkarır.o ses geliyor mu araçtan?
Yukarı Dön
ttaylanaa Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ttaylanaa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2012 Saat 13:55

Büyük ihtimal ile benzin pompası çünkü lpgli araçlarda benzin pompası zamanla zarar görüyor...

Arkadaşların dediği gibi aracınızı direk lpg de çalıştırın bakalım aynı sorun ile karşılaşacak mısınız?

Aracınız hemen çalışırsa %90 benzin pompanız iyi çalışmıyor.

Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mesutay20 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2012 Saat 03:13
hızla lpegey geçtiğinde sorun yok. normal şekilde çalışıyor. bir de dediğin uğultuyu hiç duymadım..
307 HASTASI
Yukarı Dön
volkan_uysal Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı volkan_uysal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2012 Saat 09:31
Peki araçta benzin var iken, yanı gösterge doğru gösterdiğinde problem varmı ?

307 XT 1,6 110 BG / 81 BF 307
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mesutay20 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2012 Saat 17:18
yok gösterge de sağlıklı değil....
307 HASTASI
Yukarı Dön
AydinBeyol Açılır Kutu Gör
P.T. TEAM
P.T. TEAM
Simge
GALERİ SORUMLUSU

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı AydinBeyol Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2012 Saat 22:49
bu sorun benim aracımda da vardı. uzun süre araştırdım. sonunda işime yarayan bir çözüm buldum. sabahları birkaç marşta çalışması ve gaz kesmesi sorunu aracın benzin deposundaki uzun süre kullanılmadan bekleyen benzinin özelliğini kısmen yitirmesinden kaynaklanıyormuş. depoda benzin yarıya ya da çeyrek depoya indiğinde genellikle herkes benzini fuller. ama bu durumda eski benzin de hala depodadır ve bu da benzin azalınca motorun sağlıklı çalışmasını engeller. önerim benzin tamamen bitinceye hatta bir gram bile kalmayıncaya kadar bitirmek sonra da kullanacağımız kadar benzin almak. benzin 3 ya da 4 haftada özelliğini yitiriyormuş arkadaşlar. bilginize. ben denedim artık aracımın sabahları çalışmasında bir sorun yok. siz de deneyebilirsiniz. birşey kaybetmezsiniz. başka mekanik aksamında bir sorun varsa (benzin pompası, gaz kelebeği, bujiler yada herhangi bir parça) orasını bilemem. ben bildiğim kadarıyla anlattım. 
Yukarı Dön
ozaannn Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ozaannn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2012 Saat 16:07
Orjinalini yazan: mesutay20 mesutay20 Yazdı:

bu konuyu bi sefer daha açmıştım ama çözüm olmadı.. 307 xt 1.6 16v 2003 model. sabah ilk çalıştırmalarda marş basıyor ama benzini görmediğinden çalışmıyor. bazen 2. ve hatta 3. sefere çalıştığı oluyor. hangi ustaya gösterdiysem farklı şeyler söyleyip yapmaya çalışıyor. bujiler değişti, filtreler değişti, gaz kelebeği ve yuvası temizlenip ayarı yapıldı. olmadı olmadı. en son söylenen ise ya benzin pompasından ya da depo şamandırasından olduğu. denilene göre ilkin benizinde çalıştırıldığında benzin gelmedğinden çalışmıyor. bu iki durumunda masrafları ayrı ayrı 250şer tl. şimdi ben hangisini yapiim. artık bu konuda usta tanıdığı olan varsa da arayıp sorsa benden ne dualar alır. çünkü kış ta geliyor daha sorunlu olbilir..

Hemen hemen aynı sorunla bende ugrasıyorum ama sen benzini görmediğini nerden biliyorsun benimde gitmediğim servis kalmadı bulamadım hala ama sona yaklaştım iyice servisteki usta benzin pompasından diyor ölçtüm barı düşüyor dedi  değiştir o zaman ama olmazsa parasını vermem deyince garanti veremem diyo oldu bende parayı sokaktan topluyorum başka bi serviste ölçüm yatık aracın benzin pompası 3,5 bar basacagına  3 bar basıyor ama basınçta düşme yok benzini araca başka yerden 1,5 barlık basınçla gönderdik araç sorunsuz hemen marş aldi ordaki arakdaşlarda depodaki benzain çok beklemiş belli bunu bitir gel bi daha bakalım dediler bekliyorum hala
ozaann
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mesutay20 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2012 Saat 01:06
Smile arkadaşlar bu gün sanayiye gidip bu soruna kesin çözüm bulabilmek için gezmedğim usta kalmadı.. artık karar verdim. ama ucuza olsun istedim. çünkü benzin pompası 200-400 arası fiyatlar biçiliyor. araştırmalarım sonunda sorunun benzin pompasının içindeki pompa motorundan kaynaklandığını buldum. hemen gidip bi tane aldım. zaten filtre ile birlikte veriliyormuş. fiyatı 50  tl iken 40 tl ye aldım. özel servise götürdüm 40 tl de o istedi. eve gidip arka koltuğu açtım. pompa kapağını bi tornavidanın başına çekiçle vurup kapağı çevirdi. ama çok zorlandım. neyse pompayı çıkardım. bi benzin çıkışı bi de elektrik scartı vardı. onları çıkardım. içinden pompa motorunu söküp değiştirdim. benzini boş diye sandım ama maşallah depo nerdeyse fullmuş. şamandırasından bişey anlamadım ama inanın pompanın içi neredeyse çamur. hep kalitesiz benzin ve tiner kokuyordu. neyse pompayı monte edip değiştirm. bismillah deyip kontağı 2 ye alınca motorun sesi gelmeye başladı. şimdi saat gibi tıkır tıkır. çok şükür el emeği 500 tl istedikleri bu sinir bozucu duruma 40 tl işe başettim. yalnız dikkat edin pompa motoruna elektrik kablolarını takarken. sağlam olsun.. hadi hayırlısı. fotoları çektim. birazdan yüklerim...
307 HASTASI
Yukarı Dön
ozaannn Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ozaannn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2012 Saat 17:34
Ayni sorun bendede var arkadasim sana sormak istedigim bi kac nokta daha var ozelden msj attim cevabini bekliyorum
ozaann
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 13955 23 M.Emin
konu icon 508-Fren Sistemi Arızası son mesaja git 16961 16 tga508
konu icon 307 klima yönlendirme sorunu son mesaja git 328 0 KerimSahin
konu icon 206 Akü ŞArj Problemi son mesaja git 669 0 rekasparov
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 5006 1 efe24
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2549 1 peugeot301
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4766 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 455 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 8006 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 759 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 913 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 582 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5584 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 711 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 501 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 947 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 458 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 613 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 789 1 Altann
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Sorgum 1
peugeot301 1
efe24 1
rekasparov 1
muratatalay 1
KerimSahin 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English