Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 ilk çalıştırmada gaz sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24537
Tarih: 08 Ağustos 2025 Saat 07:49
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 ilk çalıştırmada gaz sorunu
Mesajı Yazan: mesutay20
Konu: 307 ilk çalıştırmada gaz sorunu
Mesaj Tarihi: 22 Ağustos 2012 Saat 00:12
bu konuyu bi sefer daha açmıştım ama çözüm olmadı.. 307 xt 1.6 16v 2003 model. sabah ilk çalıştırmalarda marş basıyor ama benzini görmediğinden çalışmıyor. bazen 2. ve hatta 3. sefere çalıştığı oluyor. hangi ustaya gösterdiysem farklı şeyler söyleyip yapmaya çalışıyor. bujiler değişti, filtreler değişti, gaz kelebeği ve yuvası temizlenip ayarı yapıldı. olmadı olmadı. en son söylenen ise ya benzin pompasından ya da depo şamandırasından olduğu. denilene göre ilkin benizinde çalıştırıldığında benzin gelmedğinden çalışmıyor. bu iki durumunda masrafları ayrı ayrı 250şer tl. şimdi ben hangisini yapiim. artık bu konuda usta tanıdığı olan varsa da arayıp sorsa benden ne dualar alır. çünkü kış ta geliyor daha sorunlu olbilir..

-------------
307 HASTASI

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 22 Ağustos 2012 Saat 00:24
Lpg var mı aracınızda?

Mesaj Tarihi: 22 Ağustos 2012 Saat 00:38
evet, ama lpg ile alakası olduğunu sanmıyorlar. gün içinde çok kullandığımda hemen lpg ye geçtiğinde sorun olmuyor..

-------------
307 HASTASI

Mesajı Yazan: salihata
Mesaj Tarihi: 22 Ağustos 2012 Saat 01:24
Orjinalini yazan: mesutay20 mesutay20 Yazdı:

evet, ama lpg ile alakası olduğunu sanmıyorlar. gün içinde çok kullandığımda hemen lpg ye geçtiğinde sorun olmuyor..
acil durumlarda yada araçta benzin olmadığında aracı lpg düğmesine basılı tutarak çalıştırırsanız araç direk lpg de çalışmaya başlar , bu yöntem sağlıklı olmasada acil durumlarda aracınızı bu şekilde çalıştırabilirsiniz tavsiye etmesemde bilginiz olsun istedim .

Mesaj Tarihi: 22 Ağustos 2012 Saat 01:36
tşk ederim.. ama bana kalıcı çözüm lazım

-------------
307 HASTASI

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 22 Ağustos 2012 Saat 09:21
Sorun eğer benzin pompasında ise aracı ilk çalıştırmada lpg kullanırsanız herhangi bir sıkıntı olmamalı.Bunu bir deneyin.aracı lpg ile arkadaşın bahsettiği yöntemle çalıştırın ilk marşta alırsa tekrar tekrar aynı şekilde deneyin,lpg de araç sıkıntısız ilk marşta çalışırda o zaman sorunu benzin pompasında arasınız.
 bir de benzin pompası kontak  anahtarı 1. kademeden 2. kademeye çevrildiği zaman ses -uğultu çıkarır.o ses geliyor mu araçtan?

Mesajı Yazan: ttaylanaa
Mesaj Tarihi: 22 Ağustos 2012 Saat 13:55

Büyük ihtimal ile benzin pompası çünkü lpgli araçlarda benzin pompası zamanla zarar görüyor...

Arkadaşların dediği gibi aracınızı direk lpg de çalıştırın bakalım aynı sorun ile karşılaşacak mısınız?

Aracınız hemen çalışırsa %90 benzin pompanız iyi çalışmıyor.

Mesaj Tarihi: 23 Ağustos 2012 Saat 03:13
hızla lpegey geçtiğinde sorun yok. normal şekilde çalışıyor. bir de dediğin uğultuyu hiç duymadım..

-------------
307 HASTASI

Mesajı Yazan: volkan_uysal
Mesaj Tarihi: 23 Ağustos 2012 Saat 09:31
Peki araçta benzin var iken, yanı gösterge doğru gösterdiğinde problem varmı ?

-------------

307 XT 1,6 110 BG / 81 BF 307

Mesaj Tarihi: 23 Ağustos 2012 Saat 17:18
yok gösterge de sağlıklı değil....

-------------
307 HASTASI

Mesajı Yazan: AydinBeyol
Mesaj Tarihi: 23 Ağustos 2012 Saat 22:49
bu sorun benim aracımda da vardı. uzun süre araştırdım. sonunda işime yarayan bir çözüm buldum. sabahları birkaç marşta çalışması ve gaz kesmesi sorunu aracın benzin deposundaki uzun süre kullanılmadan bekleyen benzinin özelliğini kısmen yitirmesinden kaynaklanıyormuş. depoda benzin yarıya ya da çeyrek depoya indiğinde genellikle herkes benzini fuller. ama bu durumda eski benzin de hala depodadır ve bu da benzin azalınca motorun sağlıklı çalışmasını engeller. önerim benzin tamamen bitinceye hatta bir gram bile kalmayıncaya kadar bitirmek sonra da kullanacağımız kadar benzin almak. benzin 3 ya da 4 haftada özelliğini yitiriyormuş arkadaşlar. bilginize. ben denedim artık aracımın sabahları çalışmasında bir sorun yok. siz de deneyebilirsiniz. birşey kaybetmezsiniz. başka mekanik aksamında bir sorun varsa (benzin pompası, gaz kelebeği, bujiler yada herhangi bir parça) orasını bilemem. ben bildiğim kadarıyla anlattım. 

-------------

Mesajı Yazan: ozaannn
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2012 Saat 16:07
Orjinalini yazan: mesutay20 mesutay20 Yazdı:

bu konuyu bi sefer daha açmıştım ama çözüm olmadı.. 307 xt 1.6 16v 2003 model. sabah ilk çalıştırmalarda marş basıyor ama benzini görmediğinden çalışmıyor. bazen 2. ve hatta 3. sefere çalıştığı oluyor. hangi ustaya gösterdiysem farklı şeyler söyleyip yapmaya çalışıyor. bujiler değişti, filtreler değişti, gaz kelebeği ve yuvası temizlenip ayarı yapıldı. olmadı olmadı. en son söylenen ise ya benzin pompasından ya da depo şamandırasından olduğu. denilene göre ilkin benizinde çalıştırıldığında benzin gelmedğinden çalışmıyor. bu iki durumunda masrafları ayrı ayrı 250şer tl. şimdi ben hangisini yapiim. artık bu konuda usta tanıdığı olan varsa da arayıp sorsa benden ne dualar alır. çünkü kış ta geliyor daha sorunlu olbilir..

Hemen hemen aynı sorunla bende ugrasıyorum ama sen benzini görmediğini nerden biliyorsun benimde gitmediğim servis kalmadı bulamadım hala ama sona yaklaştım iyice servisteki usta benzin pompasından diyor ölçtüm barı düşüyor dedi  değiştir o zaman ama olmazsa parasını vermem deyince garanti veremem diyo oldu bende parayı sokaktan topluyorum başka bi serviste ölçüm yatık aracın benzin pompası 3,5 bar basacagına  3 bar basıyor ama basınçta düşme yok benzini araca başka yerden 1,5 barlık basınçla gönderdik araç sorunsuz hemen marş aldi ordaki arakdaşlarda depodaki benzain çok beklemiş belli bunu bitir gel bi daha bakalım dediler bekliyorum hala

-------------
ozaann

Mesaj Tarihi: 25 Ağustos 2012 Saat 01:06
Smile arkadaşlar bu gün sanayiye gidip bu soruna kesin çözüm bulabilmek için gezmedğim usta kalmadı.. artık karar verdim. ama ucuza olsun istedim. çünkü benzin pompası 200-400 arası fiyatlar biçiliyor. araştırmalarım sonunda sorunun benzin pompasının içindeki pompa motorundan kaynaklandığını buldum. hemen gidip bi tane aldım. zaten filtre ile birlikte veriliyormuş. fiyatı 50  tl iken 40 tl ye aldım. özel servise götürdüm 40 tl de o istedi. eve gidip arka koltuğu açtım. pompa kapağını bi tornavidanın başına çekiçle vurup kapağı çevirdi. ama çok zorlandım. neyse pompayı çıkardım. bi benzin çıkışı bi de elektrik scartı vardı. onları çıkardım. içinden pompa motorunu söküp değiştirdim. benzini boş diye sandım ama maşallah depo nerdeyse fullmuş. şamandırasından bişey anlamadım ama inanın pompanın içi neredeyse çamur. hep kalitesiz benzin ve tiner kokuyordu. neyse pompayı monte edip değiştirm. bismillah deyip kontağı 2 ye alınca motorun sesi gelmeye başladı. şimdi saat gibi tıkır tıkır. çok şükür el emeği 500 tl istedikleri bu sinir bozucu duruma 40 tl işe başettim. yalnız dikkat edin pompa motoruna elektrik kablolarını takarken. sağlam olsun.. hadi hayırlısı. fotoları çektim. birazdan yüklerim...

-------------
307 HASTASI

Mesajı Yazan: ozaannn
Mesaj Tarihi: 25 Ağustos 2012 Saat 17:34
Ayni sorun bendede var arkadasim sana sormak istedigim bi kac nokta daha var ozelden msj attim cevabini bekliyorum

-------------
ozaann

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net