![]() |
|
206+ da emniyet kemeri ve yağ lambası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Kadir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2012 Saat 03:03 |
Arkadaşlar merhaba. Yeni 206+ 1.4 HDI urban move araç aldık. Merak ettiğim bir kaç detay var. Gösterge tablosunda emniyet kemeri lambası var fakat çalışmıyor. 206+ larda kullanma kılavuzunda kontak açıldığında emniyet kemeri takılmazssa sesli bir uyarı ile lambanın yanacağı yazıyor.
Yetkili servise sordum ama adamında pek bişeyden anladığı yoktu. Kontağı açtı kurcaladı falan...bişey diyemedi:) Muhtemelen öyle bir fonksiyon daha önce dikkatini çekmemiş olmalı:) Sonra serviste bakıma gelmiş bir 206+ daha vardı o envy versiyonuydu. Bende onun emniyet kemeri lambasına da bakalım onda yanarsa sorun bizim araçtadır dedim. Denedik baktık onda da yanmadı. Sonra adam bize o özelliği kodlamamışlardır dedi. Bu özellik sonradan aktif edilebilir mi?
İkinci sorum yağ lambası ile ilgili. 206+ dizel araçlarda kontağı ilk açınca yağ lambasının yanması gerekmez mi? Bizimkinde yanmıyor. Kontağı ilk açtığımızda normalde sistem kendini check etmek için uyarı lambalarını yakması gerekir diye biliyorum. Abs, hava yastığı, akü, el freni,stop, partikül filtresinin lambası yanıyor normalde. Bizim eski renault 12 var kontağı ilk açtığımızda onda bile yanar yağ lambası:) Birde dış sıcaklık göstergesi ile ilgili bir sorum olacak urban movelarda bu fonksiyon yokmu acaba kullanma kılavuzunda saati gösteren dijital ekranın sağ düğmesine kısa süreli bastığımızda dış sıcaklığı kısa süreli göstereceği yazıyor ben bastım hiç bişey olmadı? Türkiyeye gönderilen araçlardan baya bi özellik kısmışlar galiba.
|
|
Peugeot 206+ 1.4HDI Urban Move 2012
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sağ aynanın altında damla şeklinde platik parça var mı ? eğer o varsa sıcaklığı görebilirisniz. Yoksa iş meşakatli.
emniyet kemeri konusunda türkiye için bir çok sistem aktif edilmemiş. Bunun gibi bir çok öellik var gizli saklı tutulan :D adamlar cruise controlü bile engellemişler. Yağ lambasını bilmiyorum motor elektriği dışında diğerleri pek önemli değil. zaten araçta herhangi bir sorun olduğun da (akü zayıflasa bile ) STOP yazısı herşeyi ikaz ediyor. |
|
![]() |
|
Kadir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
Evet sağ aynanın altında damla şeklinde plastik bir parça var fakat yinede dijital ekranın sağındaki düğmeye kısa süreli basınca sıcaklığı göstermiyor. Bu tuş sadece radyo açıkken bastığımda istasyon frekansını gösterirken tarihi göstermeye geçiyor.
|
|
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Servise uğradığınızda 5 dk açarlar.
RDS bilgisi çıkıyor mu ? |
|
![]() |
|
Radyoda düğmesi var ama oda çıkmıyor.
|
|
|
|
![]() |
|
Sizinkinde kontağı ilk açınca çalıştırmadan önce yağ lambası yanıyor mu?
|
|
|
|
![]() |
|
Aracı aldığınız servise gidin rds ve dereceyi açtırın. Garanti kapsamında açıyorlar para fln vermeyin yağ lambası inanın hiç dikkatimi çekmedi ben genelde yakıt ibresinin altındaki ıığa bakıyorum sönünce marşa basıyorum |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |