![]() |
|
yeni balatalardan ses geliyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
salihata ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 188 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2012 Saat 12:48 |
Arkadaşlar bir sorum olacak, şimdi uzun süredir araçımda frene bastığımda baya bi ses geliyordu herkes senin balatalar bitmiş dikkat et diskleri çizersin gibisinden bişeyler diyince bende aldım aracı bi ustaya götürdüm usta da aksine balataların bitmediğini hatta sıfır olduğunu söylüyor , nasıl bir çözüm önerirsiniz ? bu ses sonradan geçermi ? birde bu ses arabayı ilk aldığımda yoktu 8 ay önce almıştım son 3-4 aydır var acaba kış sonrası pislendi de ondan mı bu ses ?
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
balata yan sanayi takılmıssa ısınıp sogumadan dolayı balata sertlesmıstır basınca ses yapar cokta kalıtelı bı fren saglamaz sıze
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
aynı sorun bende de var. freneze basarken ve durmaya yakınken ses yapıyor. ustaya götürdüm ama 1o tur attık o ses bir türlü gelmedi. şans işte. devamlı yaparsa gel dedi. o olmadığında oluyor. ustsaya götürüyorum bir tek ses gelmiyor. sınır oldum ya.
|
|
![]() |
|
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Balatanın karışımında fazla metal kullanılınca oluyomuş . Bosch veya trw alın öyle bi deneyin . Ses dışında sıkıntı çıkarmaz diyor ustalar. Bende yeni balata almıştım türk malı olsun bizim adamlarda ekmek yesin dedim aldım bi marka . Araba hızlandıkca sanki sürekli frene basıyormuş gibi bir cıyırtı çıkarıyordu 2. hafta gittim aldığım yerden başka markayla değiştirdim .
|
|
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Düzenleyen bycem - 12 Ağustos 2012 Saat 14:25 |
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
Balatalardan ses geliyorsa ön tarafı da arka tarafı da bi söktürün bakın. Bitmişse değiştirirsiniz. Bitmemişse balata yan sanayidir ya da setleşmiştir.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
Benim önde de arkada da yan sanayi var bir yıla yakındır kullanıryorum hiç ses yok. Ama fren kalitesi biraz fark ediyor tabi orjinal balata gibi olmuyor.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
muratoner ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ocak 2011 Konum: Nevşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 253 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratoner
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
bende değiştirdim ve bu sıkıntıları bildiğim için özellikle bosch taktırdım.Hiçbir sıkıntım yok.Bu arada disklerde çizilme yada oyulma varsa yine bu sesi yapar.bu durumdada bir tornacıya gidip diskleri tornada sildirmektir.
|
|
PEUGEOT 307 1.6 HDİ 110HP PREMİUM
|
|
![]() |
|
volkan22 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2010 Konum: kibris Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
2 sebeb var balatan yeni ise; disk in asindi yada aldigin balatalar biraz sert...
usta sokmeden bakar balatalar kabarik derki sana balatalarin bitmemis daha ama disk e tam yapisiyormu? ama ustaya gosterdim diyorsun o disklerin durumunu gormusdur heralde yeni balata takarken disk in durumuda onemlidir iyi forumlar.
Düzenleyen volkan22 - 12 Ağustos 2012 Saat 23:57 |
|
2000/Peugeot 306 Cabrio /2.0 16v benzin /silver
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |