![]() |
|
2004 model 307 SW """16""" Litre yakıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Dante ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2012 Saat 01:25 |
|
Arkadaşlar aracımız 307SW 2004 model 1.6 110hp, triptronik 49,000km'de ( emsalsiz gerçekten sahibindende vsde yok bu kmde ) . Arabayı çok kereler servise soktum ama değişen bişey olmadı, daha bugün gözümün önünde pc'ye bağlattırdım arabanın beynini yine herşey stabil, bujileri hava filtresi lastikleri herşeyi olması gerektiği gibi, gittiğim servisler de ekipmanlı büyük servisler, ancak aracın tüketimi yine aynı. Aracın yo lbilgisayarından 16,4 litre okuyorum ve keşke yol bilgisayarında bozukluk olsa, gerçekten tüketimi öyle. 100Tllik benzinle 115 km civarı gidiyoruz yani km'de 1TL !!!!!! , ve tekrarlıyorum arabamız c63 yada escalade fln değil, bildiğiniz peugeot 307sw 1,6 tiptronik, hem de tertemiz, çok az kullanılıyor. Aranızda başına benzer olay gelmiş veya konuya vakıf olan arkadaşlar/forumda varsa ustalar varsa eğer yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.
Düzenleyen Dante - 11 Ağustos 2012 Saat 01:35 |
||
![]() |
||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Katalitik kovektörü bir egzozcuya kontrol ettirin.
|
||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
49 binde katalitikk konvertör hem de benzinli araç,onur bey doğru mudur?
|
||
![]() |
||
|
Aracınızın çekişi v.s nasıl?Hızlanmada sorun var mı?
|
||
![]() |
||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
|
Soruyu yanlışmı okudum dedim ama doğru okumuşum. ![]() Ayrıca enjeksiyon sisteminde de bir problem olabilir.2004 model 49 bin km de bir araç zaten çok fazla kullanılmadığıni gösteriyor.Enjektörler bu zaman zarfı içinde istediği kurumu bağlayamamamış ve rodaj süresini tamamlaması da uzamış olabilir. Oksijen sensörü görevini tam yapmıyor ve motoru sürekli soğuk algılıyor, sürekli yakıt püskürtmesinede neden oluyor da olabilir.Hava filitresi ve boru hattında bir tıkanıklık söz konusu olabilir,kullanıcı hatası olabilir,lastik basınçları düşük olabilir,ateşleme sisteminde sorun olabilir,araç yerinden çok fazla haraket etmiyor olduğu için mahalledeki çocuklar muziplik olsun diye egzoza patates tıkamış sonrasında içine kaçmış da olabilir.... Bu böyle uzar gider. Zamanında 1997 model Opel Vectra 1.6 CDX aracımda aynı sorunla karşılaşmış, PC de hiç bir arıza okuyamazken sorunun oksijen sondasından kaynaklandığını deneme yanılma yöntemiyle 4 ayda çözebilmiştik. Araç o zaman 8 aylık ve sadece 9000 km deydi. Affınıza sığınarak yukarıda belirtmiş olduğum örnekler biraz mizahi olsa da yakıtı arttıracak örneklerdir. Kısaca aracın km sinin bu denli düşük olması,sıhatli olacağı anlamına gelmez.Bilhakis yılda ortalama 6000 km yapan bir araç, 1 yılda 6000 km yaptı diye aynı motor yağı ile km bakımını bekliyorsa zaten o motorun çok bakımlı olduğu söylenemez.Umarım ne demek istediğimi yansıtabilmişimdir.
|
||
|
||
![]() |
||
|
Estagfurullah Onur Bey,bilakis tecrübelerden faydalanmak her zaman güzeldir.
![]() |
||
![]() |
||
|
Rica ederim ne demek, her arıza arama belli bir argoritma bağlıdır.Sadece arayan kişinin metodu farklılık gösterebilir.Doğru ve sırasıyla yapılan aramalarda çözüm hem daha masrafsız,hemde zaman açısından daha kısa sürer. Hiç bir arıza'da çözümsüz değildir.
![]() |
||
|
||
![]() |
||
Dante ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
|
Arkadaşlar aracın hızlanması ilk zamankine göre çok az performans kaybına uğradı evet.
Enjektörleri yeni değişti, lastikleri 2 haftada bir kontrol ederim,hava filtresi yeni değişti,yağı sık değişiyor ,yani az kullanılıyoru diye bakılmıyor gibi bir durumu yok arabanın, hatta ilk zamanlar az kullanmışız sanırım çünkü nerdeyse hergün araba biyerlere gidip geliyor ama kısa mesafeye ,araba kapalı otoparkta duruyor vs :) Katalitik konvektörü olayını dün artık pcye bağlayıp heryerini kontrol edip stabil olduğunu gören servis elemanı da söyledi, öneriniz kafamda yapacaklarımın netleşmesine fayda sağladı , baktırılacak ilk yeri katalitik konvektörü, sonuç alamazsam oksijen sondası dediğiniz kısmına baktıracaz artık, Kullanıcı hatası olayı da değil gözüm sürekli devir göstergesinde geziyorum , açıp kapatırken gerekli beklemeleri yapıyorum vs , ama şöyle birşey var biliyorsunuzdur araç 4 vites maalesef, ne akla hizmet böyle birşey yapmışlarsa 1,5 tonluk ağır arabaya 110hp motor koyup bide gidip şanzumanı 4 vitesli yapmışlar, yani araba ortalama olarak (mecburi benden kaynaklanmıyor) 2,500-3000 devir civarı gidiyor,4 vites olması gerçekten işkence çektiriyor hem araca hem kullanıcıya, o yüzden biraz devirli kulanmak durumunda kalıyorsunuz,ama tekrar vurgulayayım şanzumana bağlı olarak öyle çalışıyor araç benim performans arayışımdan yada gaza basmamdan dolayı değil , teşekkür ederim :)
|
||
![]() |
||
m1976k ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1976 Kayıt Tarihi: 30 Mayıs 2011 Konum: MUĞLA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 128 |
|
tam bir facia umarım tez zamanda düzeşir....
|
||
2004 madel 307 1.4 hdı XR
|
||
![]() |
||
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
arkadaşım aracın gerçekten çok yakıyor ben sana oksijen sensörünü degiştirmeni tavsiye ederim ben benzinli araç kullanmadım ama yakıt degeri çok yüksek gibi geldi burada benim atölyenin yanındaki ustaya 307 hb gelmişti benzinli aynı şikayetten dolayı oksijen sensörünü degiştirdiler normala döndü
|
||
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
||
![]() |
||
mustafah ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 126 |
|
Ayrıca yukarıda belirtilenler dışında egzos sisteminide kontrol ettirin. Farkında olmadan egzos kurum dolmuştur belki ![]() Düzenleyen mustafah - 11 Ağustos 2012 Saat 21:27 |
||
Artık PUG yok!!
|
||
![]() |
||
|
evet tüketim değerleri çok kelimesiyle bile ifade edilemeyecek kadar yüksek,ben arabalara aşığım ve inanın araba bi m3 vs performanslı bir araç olsa derim ki helal olsun yaksın, ama araba performansta 110hp, tüketimde 450hp :S :)) |
||
![]() |
||
|
Ayrıca arkadaşlar hepinizin değerli önerilerinizi, şundan olabilir dediğiniz noktaları birbir not alıyorum şu anda, inş pazartesi günü bu noktaları servise belirtip servise sokacağım arabamızı, umuyorum ki tüketimi artık insan evladının karşılayabileceği bir seviyeye düşer :))))))) Saygılarımla, |
||
![]() |
||
mustafah ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 126 |
|
Aynı araca sahibiz, şunu belirteyim ağır kasa nedeniyle tüketim özellikle otomatik nedeniyle yüksek kalıyor. Benim aracımda ortalama 30 lt. gaz ile şehiriçi şehirlerarası karışık kullanımda 285 km. yol alıyor. (Ortalama 10,5 lt) Şehir içinde bu değer performanslı kullanımda 200 kmye kadar düşerken şehirlerarasında 350-360 kmye kadar gidebiliyor (Ortalama 8,5 lt.) LPG'de yaklaşık 2-2,5 ltlik extra tüketimide katarsan kendine bir ölçü çıkarabilirsin.
![]() ![]() |
||
Artık PUG yok!!
|
||
![]() |
||
|
Benim aracımda 206 olmasına rağmen aynı motora sahip,benzinde şehirler arası 8 litreyi bile zor yakalayabiliyorum.
|
||
|
||
![]() |
||
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
|
Aracın bujilerini de kontrol ettirin. benim araba da ilk aldığım zaman 1 lira yakıyordu, üzerinden reno bujisi çıkmıştı :)
|
||
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
||
![]() |
||
|
:D Bujileri daha dün kontrol edildi ,
Düzenleyen Dante - 12 Ağustos 2012 Saat 01:17 |
||
![]() |
||
|
Lpg yok benim aracımda, biraz elimiz bollaşınca satmayı düşünüyor olmasaydık aslında lpg taktırmayı da düşünebilirdik ama işte, zaten elden çıkacak araca astronomik yürütme masrafını zaten hergün yapıyorken bide 2000tl civarı verip lpg taktırmayalım diye düşündüm. Bide açık konuşıyım bu araba durmak için yapılmış, aracın gitmek hele de ivmelenmek gibi bir olayı maalesef yok 0-50 arasında gittin gittin yoksa işin iş, hani performans araçları satanlar diyorlar ya "araç için durmak kadar gerektiğinde gitmek de çok önemli bir güvenlik unsurudur" diye, işte ben bu arabayla bu lafı bizzat yaşamış bulunuyorum, uzun yolda sollarken neler çektiğimi anlatamam ,ayrıca yokuşlarda şu benzinli haliyle bile zorlanıyor anca tiptronikten vites küçültüyorum öyle biraz toparlıyor birde lpg taktırsak durumunu düşünemiyorum :( Yorumun için teşekkür ederim bu arada :)
|
||
![]() |
||
|
Genelde sakin kullanmaya çalışırım aracı muhtemelen uzun yol tüketiminde onun etkisi büyük
![]() ![]() |
||
Artık PUG yok!!
|
||
![]() |
||
|
İyi montajlı bir LPG pek fark ettirmeyecektir. Ancak performans konusuna katılıyorum
![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen mustafah - 13 Ağustos 2012 Saat 00:37 |
||
Artık PUG yok!!
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |