|
|
Bi el atın da çözelim şu sorunu ABİLER |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
sukur
1. Vites
Kayıt Tarihi: 11 Şubat 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 159 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Bi el atın da çözelim şu sorunu ABİLERGönderim Zamanı: 07 Ağustos 2012 Saat 12:20 |
|
OTOMATİK ŞANZIMAN PROBLEMİ (Neredeyse Sona geldim) Arkadaşlar az önce gidip aracımı Bilgisayara bağlattım. ---- Basınç ayar fark / Tavsiye ---- diye bir hata verdi. Ustanın da (Kendi Ustam Değil) bu hataya bakarak bana söylediği şey şu; Yağ ve valfler değişecek toplam 550 TL ... Buna rağmen çözülmezse valfleri kullanaraktan 2750 TL'ye şanzıman revizyonuna gideriz :S Tabi 20 TL hata tespit ücreti verip araştırmak için çıktım. Forumumuzda da reklamı bulunan Şahin Peugeot'tan elektrovanaları 120 şer TLye buldum. Yağ da 20 TL, ama şu var bu yağ için kimi diyor kesinlikle MOBİL LT 71141 olacak Kimi diyor kesinlikle MOBİL DATRON olacak. Bunu diyenlerin ikisi de diğerini bilmemekle suçluyor. Ortada kaldım. Yorumlarınızı alayım |
|
|
PUG 206 1.4 XR 2000 BORDO
|
|
![]() |
|
| Sponsor Bağlantı | |
![]() |
|
sukur
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2012 Saat 12:34 |
|
Arkadaşlar acil! Benim aracımın şanzımanı AL4 mü? Kullanmam gereken yağ hangisi? MOBİL LT 71141
|
|
|
|
|
![]() |
|
koliva
YÖNETİCİ
P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2012 Saat 12:39 |
|
Yag dogrudur, LT 71141.
Keske hatanin kendisini degilde kodunu alsaydiniz. Bence ustanin cozume yaklasma mantigi dogru. Selenoidler zaten simdiye kadar hic degistirilmemis ise zaten degistirilmesi gerekir. Unutmayin, selenoidler degistirildikten sonra ECU yaziliminin guncellenmesi zorunludur. Eger degisimi yapacak yer yetkili servis degil ise bunu yapamayabilirler. |
|
![]() |
|
sukur
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2012 Saat 12:43 |
Ben valfimi yağımı alıp yetkili servise gitsem yaparlar mı ki? Bir de kaç para alacaklar kimbilir. O zaman şunu da sorayım ben gerekli değişimleri yapıp ECU dediğiniz yazılımı güncelletmezsem, bana çekişte düşme, yakıt fazlalığı, vuruntu vs. gibi prolemler çıkarmaya devam mı eder? |
|
|
|
|
![]() |
|
koliva
YÖNETİCİ
P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2012 Saat 12:48 |
Emin degilim ama buyuk ihtimalle yetkili servisler bu sekilde calismazlar. Siz yine de bir yetkili servise gidin ve bir fiyat alin. Bazen surprizler, indirimler cikabiliyor ![]() Eski tip, yani kullandiginiz selenoidler ile yeni tip selenoidlerin calisma frekanslari farklidir. Bu frekans parametresi ise ECU yaziliminda sabittir. Eger guncelleme yapilmaz ise yeni tip selenoidler calisir ama tam calismaz. Bahsettiginiz sorunlari yasayabilirsiniz. Yazilim sart. Birde su var, yeni birsey taktiriyorsunuz adam akilli ne gerekiyorsa yapilsin. O kadar para vereceksiniz. |
|
![]() |
|
sukur
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2012 Saat 13:19 |
|
Ya haklınız ama Bu servislerde hakikaten insanı enayı yerine koyuyor 13 yaşında arabaya biniyoruz adamlar bir gidişte 700-800 TL para alıyorlar. Son bir soru sorayım size. Ben bunları bu şekilde taktırsam. sonra da randevu alıp yetkilis ervise sadece ECU için gitsem yaparlar mı acaba?
|
|
|
|
|
![]() |
|
koliva
YÖNETİCİ
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2012 Saat 14:11 |
Isterseniz bunu yetkili servise sorun. Ya da simdi yaptiracaginiz servise sorun bu durumu. Belki bir sekilde onlar yazilim atacaklardir. |
|
![]() |
|
istanbullu_3886
2. Vites
01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2012 Saat 14:29 |
|
sukur arkadaşım istanbuldaysan ecuyu güncelleme olayını yaptırabilirsin
|
|
|
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
|
![]() |
|
istanbullu_3886
2. Vites
01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2012 Saat 14:30 |
|
servis haricinde çok iyi beyinciler var istanbulda
|
|
|
|
|
![]() |
|
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2012 Saat 14:30 |
|
Nasıl bir otomatik şanzımanı varsa bu peugeot'un.Allah kolaylık versin al4 şanzımanla uğraşanlara.
|
|
![]() |
|
istanbullu_3886
2. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2012 Saat 14:31 |
|
bunun için site sponsorlarımız ecu tunedden bilgi alabilirsin sanıyorum
|
|
|
|
|
![]() |
|
sukur
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2012 Saat 14:33 |
|
Evet Data Peugeot var Maslakta herşeyini yapacak. Yazılım da güncelliyormuş. İnş. çözülecek sorunum arkadaşlar. Artık içime sinerek bir arabaya binmek istiyorum. Bir de bu motor ısısı 90lara geldiğinde boştaymış gibi bağırıp ani bir hareketle vitese geçme olayı var. Arkadan biri vurmuş gibi kalkma durumu. Monur isimli kullanıcımız çok yardımcı oldu özelden de sordum gerçi ama bakalım bu yaptıracaklarım ona da çare olacak mı yoksa o da ayrı bir sorun mu göreceğiz
|
|
|
|
|
![]() |
|
arachnid
1. Vites
Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 122 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2012 Saat 14:58 |
|
servisler sırf yazılım işini yapıyor. selenoidler değiştirttim sorunum düzelmemişti. yazılım da atılması gerektiğini koliva söylemişti. fakat servise gittiğimde yazılım atarız fakat sorunun düzelmeyeceğini söylediler. özel otomatik şanzımancıda komple 1500tl revizyon oldu. yazılım sorunu giderir miydi asla öğrenemeyeceğim . tabi sorun nüksetmezse.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||