![]() |
|
Kapı Açık Uyarısı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
blazes06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2012 Saat 02:02 |
|
Selam arkadaşlar, son günlerde yolda giderken sürekli olarak yol bilgisayarından sol kapı kapalı olduğu halde açık uyarısı alıyor ve tavan lambası yanıp sönmeye başlıyor içerden kapıları kilitlediğimde uyarı vermiyor. Ayrıca aracımdan indikten sonra kumandadan kapıları kilitliyorum ama tekrar açılıyor 2.ye kilitleme yaptığımda düzelmiş oluyor....Ve sağ kapı açık olsada yol bilgisayarında kapı açık diye araç simgesi çıkmıyor bu sorunları kendim nasıl giderebilirim elim az biraz yatkındır...Aracım 206 Quiksilver..Teşekkür ederim şimdiden...
|
||
![]() |
||
senol73 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2012 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
hocam aşağı yukarı aynı sorun bendede vardı.Benimde şoför kapısı aynı uyarıyı veriyordu.
Şöför kapısı tarafını söktüm.Kapı kilitleme mandalı koruyucu beyaz köpüğün eriyen silikonu ile köpüğe yapışmıştı.Mandalı zorladığı için kapı tam kapanamıyormuştu.Temizledikten sonrada birdaha yapmaz oldu.Sizinkide ona yakın birşey olabilir.Kapı mandalı takılı kalıyo olabilir biryerlere.Kapı mandallarını yağlamayı deneyin. Benim arkadaştada aynı sorundan oldu ama onunki ancak com2000 kartını değiştirdikten sonra düzelebildi.
|
||
2004 1.4 HDI LOOK 206
|
||
![]() |
||
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Kilit arizali ise yaptirmasi 40 , cikmasi 60-80 , yenisi 120-140 tl.
|
||
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg |
||
![]() |
||
cgty86 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
|
kilit değişmez ise bir süre tekrar aynı arızayı verir ben değiştirdim bidaha vermedi
|
||
peugeot 206 panoromic 1.4 75pswith k&n highflow air filter, brc sequental lpg kit
|
||
![]() |
||
HLTYLMZ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2012 Konum: DÜZCE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
|
Bende benzer bir sorun yaşadım. Şöför kapısı açılsada tavan ve kapı altı lambaları yanmıyor, yol bilgisayarı kapıyı açık göstermiyordu.
Önce kablolardan şüpelendim, kapı geçiş soketini söktüm temizledim, olmadı. Sonra mekanik bir problem mi diye döşemeyi söktüm fakat mekanik bir problemde olmadığını farkettim. Kilit içinde micro bir switch var zamanla toz vs derken çalışmaz olmuş. WD40 ve ince bir resim fırçası yardımıyla temizledim düzeldi.
|
||
407 1.6 HDİ Ex.
|
||
![]() |
||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
|
En ucuz hatta bedava olarak çözümü yazacağım dikkat lütfen !!
![]() ![]() ![]() |
||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
||
![]() |
||
EErgul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Kıbrıs/Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
|
sensör arızalanmış olamaz mı ?
|
||
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model |
||
![]() |
||
oozcan42 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2012 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
|
Bu sorun çoğunlukla kapı fitillerinden meydana gelir. Fitillerin değişmesi ile sorun çözülür. Ancak monur'un çözümü daha çok hoşuma gitti kesinlikle denenmeli.
|
||
![]() |
||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
|
Elbette olabilir ama olmayadabilir
![]() |
||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
||
![]() |
||
EErgul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Kıbrıs/Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
|
aynı sorun bende de başladı. bilgi ekranım olmadığı için kapı açık uyarısı veriyormu bilmiyorum ama aracı kitlediğimde peşinden tekrar açıyor kendi. kapı açıkken kitlemeye çalıştığında yaptığı şeyi yapıyor. kapılardaki kilit mandallarını elimle kapatıp açıyorum düzeliyor. ama eğer kapım kapanmıyor olsa giderken tavan lambası yanıp sönerdi. umarım kilit sisteminde arıza yoktur. kilit sisteminde arıza olsa hiç kitlemez. bugün inceledimde araç üzerinde bahsettiğiniz yöntem çok mantıklı geldi. yarın deneyeceğim. hatta kapının kapanışını bile daha sağlıklı hale getirebilir bu bant olayı :)
|
||
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model |
||
![]() |
||
blazes06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
|
cıxxxxxx bant olayını denedim olmadı... 2 tur doladım kapı hıc kılıtlenmedi bir turunu söktüm busefer tamam oldu dedım 2 km gıttım sorunsuz cukura dusunce gerı yandı kapı açık uyarısı... baska alternatıf yol biliyormusun?
|
||
![]() |
||
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
|
yukarıda yazdım organize sanayiye git çıkma taktır yada sensörü yaptır. Ben kışın yatağımdan kalkıyordum alarmı susturmaya . Kendi kendine açılıyordu gece gece kapıyı dövüyordum bende . :)
|
||
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg |
||
![]() |
||
fevzitopal ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ağustos 2011 Konum: bilecik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fevzitopal
|
206 kapı açık (left dor open) yazıyor kumandadan kapılar kilitlemniyor fakat kumandadan kapılar açılıyor, bir türlü çözüm bulamadım.
kiliti kontrol ettim sağlam. anahratarla havayastığını devre dışı kapalı konuma getirdim sorun düzeldi. arızayı nasıl çözebilirim, merkezi kilit beyni arabanın neresinde. |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |