|
Enteresan ses ! |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
HLTYLMZ
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2012 Konum: DÜZCE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 10:23 |
Arkadaşlar size bir süredir farkettiğim ama umursamamaya çalıştığım enteresan bir sesten bahsedeceğim.
Kısa bir süre önce sağa dönerken motor sesinin değiştiğini farkettim daha uğultulu ve vuruntulu bir ses haline geliyor. Kelebeğe girdiğimde genelde farkediyorum bunu sağa doğru dönerken motor sesi değişiyor uğultu ve titreşim artıyor, kelebekten çıkınca düzeliyor :S özellikle deviri sabit tutuyorumki alakalımı diye değil sabit devirde de aynı şekilde ses değişiyor. Sola dönerken bir problem yok!. Çok fazla umursamamaya çalışmama rağmen kafama takıldı Aklıma gelen bir kaç ihtimal var; 1- motor takozlarından biri gitmiş, sağa dönerken motor sola yığılıyor ve titreşim/ses artıyor, 2- motor kulaklarından biri gitmiş olabilir, 3- saç motor muhafazası var gevşemiş titriyor ve ses yapıyor, Düşüncesi veya tecrübesi olanlar varsa paylaşımlarını bekliyorum. Araç 407 1.6 HDİ Ex.
Düzenleyen HLTYLMZ - 04 Ağustos 2012 Saat 10:48 |
|
407 1.6 HDİ Ex.
|
|
ssertbakan
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Temmuz 2012 Konum: Nevşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ssertbakan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Motor sesi ve direksiyonun tek ortak noktası direksiyon yağ pompası olsa gerek onda bir sorun veya yağı azalmış olabilir mi ?
( Bu arada Aracınızın hidrolik direksiyon olduğunu varsayıyorum)
|
|
5008 2013 e-HDI Allure / 0 Rh (+)
|
|
istanbullu_3886
2. Vites 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
ses bir ugultu şeklinde ise bence dreksiyon pompası olabilir
|
|
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
|
HLTYLMZ
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2012 Konum: DÜZCE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ses sanki patlak egzos sesi gibi oluyor, düz gitmeye başlayınca kesiliyor. Sağa dönme esnasında gaza yüklenirsem patlamış egzos gibi ses daha çok artıyor.
Sola dönerken sıkıntı yok, dolayısıyla hidrolik pompası gibi bir şey olacağını sanmıyorum. Sanayiye ya da servise göstermeye fırsatım olmadı belki bayramdan sonra..
|
|
407 1.6 HDİ Ex.
|
|
oozcan42
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2012 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu sesi bir yerlerden tanıyor gibiyim. Sağa dönerken oluyorsa sol aks kafasından geliyordur.
|
|
_pathfinder_
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2012 Konum: ERZURUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 69 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı _pathfinder_
|
Üstadım ben 206-307 kullanıcısı olarak hemen hemen aynı sorunla iki aracımdada karsılastım.((İkisindede Direksiyon Pompasından kaynaklanmıştı)) Aracınızı çalıştırın bir arkadaşınız direksiyon başına geçsin Sizde kaputu acıp direksiyon pompasının yağ kapağını cıkartın ve arkadaşınıza araç rolantide çalışır halde direksiyonu sol sona ve sağ sona doğru çevirmesini söyleyin.Eğer bu çevirmeler esnasında yağ fışkırtması oluyorsa pompa fiyatlarına bakmaya başlıyabilirsiniz.Zira pompa tamamen bozulunca zaten direksiyonunuz cok sertleşecektir.Benim başıma gelen direksiyon Pompası sorunundan edindiğim tecrübe bu olmuştu.
|
|
Zihin Fukara Olunca Fikir Ukala Olur
|
|
HLTYLMZ
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler, umarım yakın zamanda bir servis yüzü görebilirsem baktıracağım.
|
|
407 1.6 HDİ Ex.
|
|
HLTYLMZ
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aks kafası ise sanırım kavrama olsa da olmasada aynı sesi yapması lazım deniyeceğim bakalım.. |
|
407 1.6 HDİ Ex.
|
|
EErgul
1. Vites Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Kıbrıs/Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
dediğiniz olayı daha denemedim ama araç dururken rolantide sağa ve sola çevirirken arabanın devri artıyor. seside artıyor haliyle. bahsettiğim devir 15-20 RPM gerçi. şimdilik en azından :) direksiyon yağ pompam gitti büyük ihtimal. dediğinizi de deneyeceğim yarın bir. asıl sorum bu pompalar kaç para? :)
|
|
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model |
|
HLTYLMZ
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Geçen hafta serviste sağ üst motor kulağı takozunun gidik olduğu tespit edildi parça yoktu (nasıl oluyorsa) bakalım yarın değiştirilecek sebebi çok büyük ihtimalle bu motor kulağı yine de net sonuç yarın belli olacak.
araba sağa dönerken motor sola kasılıyor ve bu enteresan sesi yapıyor olduğu kanısına vardım.
|
|
407 1.6 HDİ Ex.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |