Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL >Sohbet \ Muhabbet
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Geyik: Peugeot'lari elestirelim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Geyik: Peugeot'lari elestirelim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ginger Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ginger Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Geyik: Peugeot'lari elestirelim
    Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2012 Saat 22:08
Arkadaslar ben bir cogunuzdan az arac tecrubesine sahibim. Gecmiste 2000 ve 99 model uno arabamdan haric bir tasitim olmadi. Taki gecen tesadufen aldigim 2004 model 206 xt hdi aracima kadar. Aracimi arkadasimdan aldim. Sag tarafinda mini kaporta isciliklerim ve 90.000 bakimim icin servise henuz 10km bile binemeden verdim. Arabayi aldigimdan beri forumlari okuyup bilmeden aldigim bu 206 nin gecmisini irdeliyorum.
Kullanan kullanmayan genelde herkes kaportasinin zayiflifi, ice ses almasi ve ic aksamindaki bazi plastik aksamlarin kalitesizliginden dert yaniyor?
Ben normalde motosiklet ile seyahat eden ve sehir icinde kis sartlarinda toplu tasima kullanan biriyim. Bir tasittan ariza cikarmamasi ve icindeki ritmik tikirtilarin olmamasi haric bir beklentim olmaz.
Kalite goreceli bir kavram oldugundan bir standart belirlemek amacli piyasada sıklikla ozellikle taksilerde kullanilan albea, clio ve hyundai gibi araclar ile 206 lari yukaridaki kriterler cercevesinde kiyaslayip yorum yapabilirmisiniz? 206 hangi seviyede?
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2012 Saat 22:15
Albea, clio ve hyundai ile 206'yı kıyaslamam bile
Yukarı Dön
ginger Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ginger Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2012 Saat 22:17
Peki o zaman bu insanlar ne ile kiyasliyorda begenmiyorlar 206 yi.
Neye istinaden iceri ses aliyor diyor? Neye istinaden ic aksami kalitesiz diyor?
Yukarı Dön
simurg Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı simurg Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 00:07
onlar hayatında bırkez olsun pug kullanmamıstır peugeot bır aşk cocugudur diğerleri ise arabadır pug ise bir makıne
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 00:15
Ne ile kıyasladıklarını bilmiyorum ama bizim şirkette, 4 tane 2010 clio var daha sıfırken bindim, 2004 206'ıma hayranlığım arttı, albea'yı bırak linea'yı bile 206 ile değişmem fiatın sevdiğim tek arabası bravo, tabi tamamen kendi fikrim.
Yukarı Dön
ginger Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ginger Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 01:50
Orjinalini yazan: simurg simurg Yazdı:

onlar hayatında bırkez olsun pug kullanmamıstır peugeot bır aşk cocugudur diğerleri ise arabadır pug ise bir makıne

Pardon forumda yeniyim pug ne demek?
Yukarı Dön
Barut Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Barut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 01:53
206 candır can ilk arabam otomatik 206 idi sonra 206 xs aldım onu sattım ve yine 206 quicksilver alacam.
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline
Yukarı Dön
ginger Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ginger Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 01:55
Orjinalini yazan: Serco05 Serco05 Yazdı:

Ne ile kıyasladıklarını bilmiyorum ama bizim şirkette, 4 tane 2010 clio var daha sıfırken bindim, 2004 206'ıma hayranlığım arttı, albea'yı bırak linea'yı bile 206 ile değişmem fiatın sevdiğim tek arabası bravo, tabi tamamen kendi fikrim.

Peki bu kiyaslariniz kabin ici ses, yol konforu ve ariza cikarma oranlari uzerinden degerlendirmeler mi yoksa araciniza olan fanatizmin eseri mi? Ben peugeot a karsi bir sey hissetmiyorum ne olumlu ne de olumsuz olarak. Denk geldi boyle 2.el bir arac aldim sadece ufkumu genisletmeye calisiyorum bu kiyaslari yaparak.
Cunku ben bahsettigim araclarin sundugu konfordan taksi olarak kullandigim surecte yeterince memnumum peugeotuma ise sadece leventten seyrantepe servise goturecek kadar binebildim bu surecte tek canimi sıkan otoparktan cikarken altinin surtmesiydi (umarim bisi olmadi altina) herhalde onlar kadar memnjn eder beni...
Yukarı Dön
pug206 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pug206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 01:55
pejo kullanmayan hiç bir zaman pejoyu sevemez.ee bir kere özür diliyorum tabiri caizse o götü koltuga deydigi zamanda bırakamaz :)
4.pejo aracım bu zamana kadar hiç başka markaya binmedim.
Satılık Laguna Lip
Yukarı Dön
ginger Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ginger Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 01:56
Orjinalini yazan: 206xs 206xs Yazdı:

206 candır can ilk arabam otomatik 206 idi sonra 206 xs aldım onu sattım ve yine 206 quicksilver alacam.

Yorumlarinizi biraz fanatizmin eseri buldum :)
Yukarı Dön
ginger Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ginger Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 01:57
Orjinalini yazan: pug206 pug206 Yazdı:

pejo kullanmayan hiç bir zaman pejoyu sevemez.ee bir kere özür diliyorum tabiri caizse o götü koltuga deydigi zamanda bırakamaz :)
4.pejo aracım bu zamana kadar hiç başka markaya binmedim.

Olmadi ozaman sizinde yorumlariniz tarafli :)
Yukarı Dön
pug206 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pug206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 02:00
valla taraflı tarafsız ben pug hastasıyım başka markaya param olsada binmem çünkü pug'un verdigi hazı zevki heyecanı görselligi onlar vermez.
bazı arkadaşlar pejo alıyo sorun çıkıyo arıza veriyo tabi alırken dikkat etmiyolar sonra vay efendim ben pejodan sogudum diyolar.eee pejo ne yapsın sen sorunlu bakımsız araba aldıysan arabanın günahı ne sen git satıcıyla paylaş davanı demi :)
açık ve net pejoda altın kural otomatik vites almayacaksın ben bunu bilir bunu söylerim.
Satılık Laguna Lip
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 03:27
Şimdiye kadar 3 kere sıfır opel aldık. Son olarakta ilk defa alman dışı bir araç olan pejo aldık. corsa-206 aynı sınıfta olmasına rağmen bariz kalite farkı var.
2004 corsa ile 2011 206+ arasında uçurum var diyebilrim.

-araçta 4 kişi varken(bagaj boş) hafif çukur veya tümsekte araba yaylanırsa arka tekerler sürtüyor.
-Ses yalıtımı yok deneceke kadar vahim durumda.
-Direksiyonu servo değil.
-abs-ikinci airbag gibi bir çok firmanın standart sunduğu donanım halen opsiyonel.
-1997de üretime başlayıp halen üretilen ve geliştirilen aracın halen ön takımları çok hassas.
-Araç yüksek hızlarda kesinlikle güven vermiyor.
-İÇ hacmi sınıfındaki diğer araçlara bakarak daha dar.

Ailedeki ilk pejo dediğim gibi. Önceden ne bindik ne duyduk ama alacağımız zaman bir allahın kuluda gözün kapalı al demedi. Genelde ön takım-uczu işçilik-kalite düşüklüğü ve zayıf kasa olarak sıkıntıların olduğunu söylediler. Piyasdaki en cuzu ve en ekonomik araç olduğu için aldık.

Bir daha pejo mu ? Hayır diyip kesitirp atmam ama daha çok düşünürüm.

Alman aracına binmeden pejoyu savunmakta bana göre yersiz.

fransızlar at arabası yaparlen hitler otoban döküyordu diye bir söz var çok severim.

Niye biniyorsun kardeşim diyeceksiniz. Emin olun benzinin lt si 1 lira olsun e36 3.28ci nin altındaki arabaya binmem pejoya bakmam bile. 
Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
Barut Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Barut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 05:52
Orjinalini yazan: ginger ginger Yazdı:

206 daki görsellik bence hiç bir araçta yok arabaya ne taksan yakışıyor kendi sınıfındaki araçlardan en iyisi 206 dır hem donanım hem özellik olarak bir süre kullanın ne demek istediğimi gayet iyi anlarsınız.
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 08:53

Pardon forumda yeniyim pug ne demek?

Pug = Peugeot
Yukarı Dön
ginger Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ginger Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 10:36
Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

Şimdiye kadar 3 kere sıfır opel aldık. Son olarakta ilk defa alman dışı bir araç olan pejo aldık. corsa-206 aynı sınıfta olmasına rağmen bariz kalite farkı var.

-araçta 4 kişi varken(bagaj boş) hafif çukur veya tümsekte araba yaylanırsa arka tekerler sürtüyor.
-abs-ikinci airbag gibi bir çok firmanın standart sunduğu donanım halen opsiyonel.
-1997de üretime başlayıp halen üretilen ve geliştirilen aracın halen ön takımları çok hassas.

Ailedeki ilk pejo dediğim gibi. Önceden ne bindik ne duyduk ama alacağımız zaman bir allahın kuluda gözün kapalı al demedi. Genelde ön takım-uczu işçilik-kalite düşüklüğü ve zayıf kasa olarak sıkıntıların olduğunu söylediler. Piyasdaki en cuzu ve en ekonomik araç olduğu için aldık.

fransızlar at arabası yaparlen hitler otoban döküyordu diye bir söz var çok severim.

Niye biniyorsun kardeşim diyeceksiniz. Emin olun benzinin lt si 1 lira olsun e36 3.28ci nin altındaki arabaya binmem pejoya bakmam bile. 

Soyledikleriniz benimde siklikla okudugum seyler oldugundan tarafsiz yazdiginizi dusunuyorum ve bende sizinle ayni fikirdeyim. Ayni siniftaki araclardan biraz daha narin durdugu kesin 206' nin...
Yukarı Dön
ginger Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ginger Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 10:41

206 daki görsellik bence hiç bir araçta yok arabaya ne taksan yakışıyor kendi sınıfındaki araçlardan en iyisi 206 dır hem donanım hem özellik olarak bir süre kullanın ne demek istediğimi gayet iyi anlarsınız.

Bence bir arabada gorsellige bakmak bakilacak en son sey olmali. Keza bakilsa bile bu sinifindaki araclardan onu en iyi yapma kriteri olmamali. O biraz eskide kaldi bence. Gorsellik + 2 woofer + 4 6985 = şekillll... Bence manasiz...
Donanim ve ozellik olarakta ust basliktaki arkadas guzel orneklemeler yapmis.

Ozetle gorunen su ki peugeotcular fanatizmle arabalarina baglilar :)

Düzenleyen ginger - 04 Ağustos 2012 Saat 10:42
Yukarı Dön
ssertbakan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ssertbakan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 10:52
Ben 2006 yılından bu yana 307 SW kullanıyorum. Sıfır almıştım aldığımda onun ayarında bu donanım seviyesinde başka model bir araç yoktu. Yılda ortalama 25.000 Km yol yapıyorum. Aracım 150.000 Km. olmuş .Allaha şükür standart bakımları hariç hiç bir sorun yaşamadım. Ben alırken de  aracımı bilerek ve isteyerek aldım .Eleştirmeye gelince Bir ata sözü derki "Aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamazmış"
5008 2013 e-HDI Allure / 0 Rh (+)
Yukarı Dön
istanbullu_3886 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 11:48

Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

Soyledikleriniz benimde siklikla okudugum seyler oldugundan tarafsiz yazdiginizi dusunuyorum ve bende sizinle ayni fikirdeyim. Ayni siniftaki araclardan biraz daha narin durdugu kesin 206' nin...
selam arkadaşlar bence alicik çok abartıyor  burada 206 yı kötülemek için söylemiyorum ama pejonun bence 206 sı en basit aracı bunu tutupta bmv ile kıyaslamaya çalışıyor diye düşünuyorum fiyatına yakına ve sınıfına göre bence çok güzel araçlar
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 13:12
Orjinalini yazan: istanbullu_3886 istanbullu_3886 Yazdı:

selam arkadaşlar bence alicik çok abartıyor  burada 206 yı kötülemek için söylemiyorum ama pejonun bence 206 sı en basit aracı bunu tutupta bmv ile kıyaslamaya çalışıyor diye düşünuyorum fiyatına yakına ve sınıfına göre bence çok güzel araçlar

BMW ile Pug karşılaştırılacak seviyede araçlar değillerki. Sizin 2003-2005 xt lerdeki donanımlar 1994 bmw lerde standart. Hangi pugda arka tamponda park sensörü için belirli yer mevcut? Adam 1992 model arabanın tamponuna sensör takılabilir diye yer belirlemiş. O yüzden BMW nin lafını etmek bile yanlış olur. Ben bir çok araca bindiğim için e36 nın tadını hiç bir araçta bulamadım. Yüksek gücü arkadan çekişte hissetmenin tadı vazgeçilmez.

Ben aynı segmentteki ve içini dışını bildiğimiz corsa ile karşılaştırdım. Bunu karşılaştırırken ne lanet arabada demedim.Kullandığım Pug bana tahsis bir araç ve günde nerdeyse 100km yapıyorum. TArtışmaya açık bir ortamda yaşadıklarımı yansıtıyorum.  Söylediğim konular 206+ kullanıcılarının ortak fikirleri. Yılda 100000km yapan 206+ kullanıcısı ile de konuştum ekonomi dışında güzel bir şey söylemedi araç hakkında.
Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 82 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 299 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107325 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1451 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3011 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9163 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8549 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 802 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 768 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1548 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55313 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 296 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1127 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 1887 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 256 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2325 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 567 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 1792 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 15923 23 M.Emin
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
alibozoglu1 1
İlyas41 1
badking530 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
ankaralı_emre 1
Pyrs 1
Barisge 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English