![]() |
|
Geyik: Peugeot'lari elestirelim |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
ginger ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2012 Saat 22:08 |
||
Arkadaslar ben bir cogunuzdan az arac tecrubesine sahibim. Gecmiste 2000 ve 99 model uno arabamdan haric bir tasitim olmadi. Taki gecen tesadufen aldigim 2004 model 206 xt hdi aracima kadar. Aracimi arkadasimdan aldim. Sag tarafinda mini kaporta isciliklerim ve 90.000 bakimim icin servise henuz 10km bile binemeden verdim. Arabayi aldigimdan beri forumlari okuyup bilmeden aldigim bu 206 nin gecmisini irdeliyorum.
Kullanan kullanmayan genelde herkes kaportasinin zayiflifi, ice ses almasi ve ic aksamindaki bazi plastik aksamlarin kalitesizliginden dert yaniyor? Ben normalde motosiklet ile seyahat eden ve sehir icinde kis sartlarinda toplu tasima kullanan biriyim. Bir tasittan ariza cikarmamasi ve icindeki ritmik tikirtilarin olmamasi haric bir beklentim olmaz. Kalite goreceli bir kavram oldugundan bir standart belirlemek amacli piyasada sıklikla ozellikle taksilerde kullanilan albea, clio ve hyundai gibi araclar ile 206 lari yukaridaki kriterler cercevesinde kiyaslayip yorum yapabilirmisiniz? 206 hangi seviyede? |
|||
![]() |
|||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Albea, clio ve hyundai ile 206'yı kıyaslamam bile
|
|||
![]() |
|||
ginger ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
||
Peki o zaman bu insanlar ne ile kiyasliyorda begenmiyorlar 206 yi.
Neye istinaden iceri ses aliyor diyor? Neye istinaden ic aksami kalitesiz diyor? |
|||
![]() |
|||
simurg ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 20 Haziran 2012 Konum: AYDIN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
||
onlar hayatında bırkez olsun pug kullanmamıstır peugeot bır aşk cocugudur diğerleri ise arabadır pug ise bir makıne
|
|||
![]() |
|||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
||
Ne ile kıyasladıklarını bilmiyorum ama bizim şirkette, 4 tane 2010 clio var daha sıfırken bindim, 2004 206'ıma hayranlığım arttı, albea'yı bırak linea'yı bile 206 ile değişmem fiatın sevdiğim tek arabası bravo, tabi tamamen kendi fikrim.
|
|||
![]() |
|||
||
Pardon forumda yeniyim pug ne demek? |
|||
![]() |
|||
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
||
206 candır can ilk arabam otomatik 206 idi sonra 206 xs aldım onu sattım ve yine 206 quicksilver alacam.
|
|||
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|||
![]() |
|||
||
Peki bu kiyaslariniz kabin ici ses, yol konforu ve ariza cikarma oranlari uzerinden degerlendirmeler mi yoksa araciniza olan fanatizmin eseri mi? Ben peugeot a karsi bir sey hissetmiyorum ne olumlu ne de olumsuz olarak. Denk geldi boyle 2.el bir arac aldim sadece ufkumu genisletmeye calisiyorum bu kiyaslari yaparak. Cunku ben bahsettigim araclarin sundugu konfordan taksi olarak kullandigim surecte yeterince memnumum peugeotuma ise sadece leventten seyrantepe servise goturecek kadar binebildim bu surecte tek canimi sıkan otoparktan cikarken altinin surtmesiydi (umarim bisi olmadi altina) herhalde onlar kadar memnjn eder beni... |
|||
![]() |
|||
pug206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
||
pejo kullanmayan hiç bir zaman pejoyu sevemez.ee bir kere özür diliyorum tabiri caizse o götü koltuga deydigi zamanda bırakamaz :)
4.pejo aracım bu zamana kadar hiç başka markaya binmedim.
|
|||
Satılık Laguna Lip
|
|||
![]() |
|||
||
Yorumlarinizi biraz fanatizmin eseri buldum :) |
|||
![]() |
|||
||
Olmadi ozaman sizinde yorumlariniz tarafli :) |
|||
![]() |
|||
pug206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
||
valla taraflı tarafsız ben pug hastasıyım başka markaya param olsada binmem çünkü pug'un verdigi hazı zevki heyecanı görselligi onlar vermez.
bazı arkadaşlar pejo alıyo sorun çıkıyo arıza veriyo tabi alırken dikkat etmiyolar sonra vay efendim ben pejodan sogudum diyolar.eee pejo ne yapsın sen sorunlu bakımsız araba aldıysan arabanın günahı ne sen git satıcıyla paylaş davanı demi :) açık ve net pejoda altın kural otomatik vites almayacaksın ben bunu bilir bunu söylerim.
|
|||
Satılık Laguna Lip
|
|||
![]() |
|||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
||
Şimdiye kadar 3 kere sıfır opel aldık. Son olarakta ilk defa alman dışı bir araç olan pejo aldık. corsa-206 aynı sınıfta olmasına rağmen bariz kalite farkı var.
2004 corsa ile 2011 206+ arasında uçurum var diyebilrim. -araçta 4 kişi varken(bagaj boş) hafif çukur veya tümsekte araba yaylanırsa arka tekerler sürtüyor. -Ses yalıtımı yok deneceke kadar vahim durumda. -Direksiyonu servo değil. -abs-ikinci airbag gibi bir çok firmanın standart sunduğu donanım halen opsiyonel. -1997de üretime başlayıp halen üretilen ve geliştirilen aracın halen ön takımları çok hassas. -Araç yüksek hızlarda kesinlikle güven vermiyor. -İÇ hacmi sınıfındaki diğer araçlara bakarak daha dar. Ailedeki ilk pejo dediğim gibi. Önceden ne bindik ne duyduk ama alacağımız zaman bir allahın kuluda gözün kapalı al demedi. Genelde ön takım-uczu işçilik-kalite düşüklüğü ve zayıf kasa olarak sıkıntıların olduğunu söylediler. Piyasdaki en cuzu ve en ekonomik araç olduğu için aldık. Bir daha pejo mu ? Hayır diyip kesitirp atmam ama daha çok düşünürüm. Alman aracına binmeden pejoyu savunmakta bana göre yersiz. fransızlar at arabası yaparlen hitler otoban döküyordu diye bir söz var çok severim. Niye biniyorsun kardeşim diyeceksiniz. Emin olun benzinin lt si 1 lira olsun e36 3.28ci nin altındaki arabaya binmem pejoya bakmam bile. |
|||
![]() |
|||
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
||
|
|||
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Pug = Peugeot |
|||
![]() |
|||
||
Soyledikleriniz benimde siklikla okudugum seyler oldugundan tarafsiz yazdiginizi dusunuyorum ve bende sizinle ayni fikirdeyim. Ayni siniftaki araclardan biraz daha narin durdugu kesin 206' nin... |
|||
![]() |
|||
||
Bence bir arabada gorsellige bakmak bakilacak en son sey olmali. Keza bakilsa bile bu sinifindaki araclardan onu en iyi yapma kriteri olmamali. O biraz eskide kaldi bence. Gorsellik + 2 woofer + 4 6985 = şekillll... Bence manasiz... Donanim ve ozellik olarakta ust basliktaki arkadas guzel orneklemeler yapmis. Ozetle gorunen su ki peugeotcular fanatizmle arabalarina baglilar :) Düzenleyen ginger - 04 Ağustos 2012 Saat 10:42 |
|||
![]() |
|||
ssertbakan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Temmuz 2012 Konum: Nevşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ssertbakan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ben 2006 yılından bu yana 307 SW kullanıyorum. Sıfır almıştım aldığımda onun ayarında bu donanım seviyesinde başka model bir araç yoktu. Yılda ortalama 25.000 Km yol yapıyorum. Aracım 150.000 Km. olmuş .Allaha şükür standart bakımları hariç hiç bir sorun yaşamadım. Ben alırken de aracımı bilerek ve isteyerek aldım .Eleştirmeye gelince Bir ata sözü derki "Aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamazmış"
|
|||
5008 2013 e-HDI Allure / 0 Rh (+)
|
|||
![]() |
|||
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
|
|||
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
|||
![]() |
|||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
||
BMW ile Pug karşılaştırılacak seviyede araçlar değillerki. Sizin 2003-2005 xt lerdeki donanımlar 1994 bmw lerde standart. Hangi pugda arka tamponda park sensörü için belirli yer mevcut? Adam 1992 model arabanın tamponuna sensör takılabilir diye yer belirlemiş. O yüzden BMW nin lafını etmek bile yanlış olur. Ben bir çok araca bindiğim için e36 nın tadını hiç bir araçta bulamadım. Yüksek gücü arkadan çekişte hissetmenin tadı vazgeçilmez. Ben aynı segmentteki ve içini dışını bildiğimiz corsa ile karşılaştırdım. Bunu karşılaştırırken ne lanet arabada demedim.Kullandığım Pug bana tahsis bir araç ve günde nerdeyse 100km yapıyorum. TArtışmaya açık bir ortamda yaşadıklarımı yansıtıyorum. Söylediğim konular 206+ kullanıcılarının ortak fikirleri. Yılda 100000km yapan 206+ kullanıcısı ile de konuştum ekonomi dışında güzel bir şey söylemedi araç hakkında. |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |