![]() |
|
Lütfen bir tavsiye ( resimler eklendi ) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |||
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2012 Saat 15:10 |
||
Merhabalar. 2004 1.4 HDI 206 için önlere 17cm arkalara 13cm pionner taktım.
cd çaların markası da sony. çok tatlı ses alıyorum. gerçekten ses hem doyurucu hem net. fakat sorunum bas. istediğim bas çok güm güm değil. ama çok çok az. sadece amfi ile sorunu çözebilir miyim? bufer takmak istemiyorum bagajım ölüyor. arka bagaj üstünü kesmek istemiyorum ama sanırım başka çarem de kalmıyor. sanırım en iyi orayı kesmek. arka bagaj kısmına hoparlör koyan arkadaşlar foto koyabilirler mi? o kısım bagajla beraber kalktığı için hem kablo fazlalığı hem kötü bir görüntü olacak. bunu nasıl ortadan kaldırabiliriz? Düzenleyen yenice - 13 Eylül 2012 Saat 12:54 |
|||
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ses sistemi için kapılara mid takımı koyduysanız sizi tatmin edecektir. Eğer bagaj üstü kolon koymak istiyorsanız da 206 için mdf'den yapılan hoparlör pandizotları var.
Bagajınızdaki pandizotu keseceğinize bunlardan bir tanesini alıp kullanmanızı tavsiye ederim.
|
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
kırmızı306 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Temmuz 2012 Konum: Kırıkkale Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kırmızı306
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
güm güm diye bas almak istiyorsanız en faydalısı subwoofer almaktır.Arka bagaj üstünü kestirincede zaten o kablolalara zarar gelmesin diye yine bagaja fazla yüklenemezsiniz ayrıca arkada oturan kişinin kulakları patlar ve yine güzel bi bas sesi alamazsınız.
Eğer bagajı çok kullanmıyorsanız sürekli işinze lazım değilse subwoofer alın.Seyahat yada herhangi birşey sırasında cıkartırsınız.Ben öyle yapıyorum bir sorun olmuyor. |
|||
![]() |
|||
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
||
kapılara koyduğum hoparlörler:
http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=10107095 http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=10107098 mid dediğiniz nasıl oluyor ? bunlar mı: http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=10107084 bunlar kapılara uymaz ki ? |
|||
![]() |
|||
||
o kısmı kestirince zaten çok kötü bir görüntü oluyor. kablolar sarkıyor hoparlörlerin altı görünüyor göze hiç hoş gelmiyor. maalesef bagaj neredeyse hergün lazım. sabah çıkart akşam tak uğraşılmaz :( yanlız amfi ile işi çözebilir miyim acaba? daha önce şahinde amfi + pionner hoparlörler ile çok güzel ses alıyordum. ama o hoparlörler yuvarlak değil ovaldi. arkada 2 tane şu hoparlörlerden vardı: http://www.hepsiburada.com/liste/pioneer-ts-a-6914i-550-watt-oval-hoparlor/productDetails.aspx?productId=otaytts-a6914i&categoryId=26090 ön kapıda da 13cmlik normal kalite bir hoparlör vardı. şuan kapıdaki hoparlörlerim: http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=10107095 arka 13cmlik http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=10107098 ön 17cmlik amfi ile sesi değiştiremem mi? Düzenleyen yenice - 30 Temmuz 2012 Saat 17:32 |
|||
![]() |
|||
Doğan CABA ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2011 Konum: istanbul / Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Doğan CABA
||
anfi ile sesi illaki deyişir ama bas alamassın onun için subbufer şart kabinsiz pandizota takarsan yine ses alamassın parana yazık olur ben müzik sistemi yapıyorum satış montaj o yüzden hiç tavsiye etmem boşa harcama yapmış olursun..
güzel müzik dinliycem diyorsan kapılara mit bagaja subufer şart.. |
|||
/// PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE
0554 600 1993 |
|||
![]() |
|||
||
kapılara mid dediğiniz hoparlörler nedir örnek link verir misiniz? |
|||
![]() |
|||
Doğan CABA ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2011 Konum: istanbul / Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Doğan CABA
||
http://www.izmirtuning.com/forum/sifir-mit-takimlari-yari-fiyatina-t22681.html?s=70989aa00159b67f90f1f3586a1fc835& burdaki gibi.. |
|||
0554 600 1993 |
|||
![]() |
|||
||
ama bunu bufer olmadan bağlarsan da bir anlam ifade etmiyor değil mi?
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Doğan CABA
||
amfi ile beraber kullanımda bu kolonlar daha iyi ses verir ama bas sesi alman için subbufer şart o olmadan ne yaparsan yap tiz ağırlıklı bir sisteme sahip olursun.. |
|||
0554 600 1993 |
|||
![]() |
|||
pt206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mart 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 265 |
||
arkadaşlar konuyla ilgili olarak bende bir şey sormak istiyorum.mit ,subwoofer ve amfi ile ses sistemimi güçlendirdiğimde 206'non orjinal cd çalarlı teybini kullanabilir miyim?
|
|||
2005 206 1.4 HDİ XT
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Doğan CABA
||
olur sürekli yapıyoruz.benim aracımdada sistem var orjinal teyip le calısıyor... Düzenleyen Doğan CABA - 30 Temmuz 2012 Saat 18:52 |
|||
0554 600 1993 |
|||
![]() |
|||
pt206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mart 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 265 |
||
çok teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.uzun zamandır merak ediyordum.ses kalitesinde bir fark olur mu peki orjinal teybi kullanınca?
|
|||
2005 206 1.4 HDİ XT
|
|||
![]() |
|||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
||
Almak istediğiniz ses tonu çok önemli.
Mid takımı (compenant) ve oval (coaxionel) zevke göre değişir. Öncelikli kaliteli bir ses için bir dizi prosedür gerek; İyi bir ana ünite (pioneer-alpin-sony-kenwood-clarion teyp) Onu destekleyecek güzel bir anfi (mid veya coax için stereo-bass için mono) anfiye uygun hoparlör seçimi ve en önemlisi kablolama alt yapısı Orjinal teybi kullanabilir miyim ? -Tabiki. Deck çeviriciler vardır. onları kullanarak hoparlör çıkışını 3-4 voltluk RCA ya çevirip anfiye götürebilirisniz. Ama her zman RCA çıkışa sahip Oem dediğimiz sonradan takılan pioneer-sony marka teypler önerimdir. Hoparlör için ise sert ve tok ton için oval hoparlörler tavsiye edilir. Bass la beraber kaliteli bir oval takım kullanıldığında arabanın içini yüksek sesli bir ankara düğününe çevirebilirisiniz. Gel gelelim Mid takımlara bunlar birbirinden (genelde) ayrı woofer-tweeter ve crossover takımı olarak satılır. Adından anlaşılcağı üzere orta ve yükek frekanslardaki tonları daha net almak içindir. Alt seviye tonları tamamlamak içinde Sİsteme bass (subwoofer) eklemek yeterli olur. Ben arabada ortanın üstü kaliteli müzik dinlemeyi sevdiğim için mid takım kullandım. Önlerde Vibe BlackAir 6 120w rms @4ohm Arkalarda Infinity 5030cs 75w rms @2ohm Bass Jbl GT5-12 275w rms @4ohm Uzun-kısa farketmez her yolda her tülrü müziğe çok güzel tonlama yapıyor. kuru bir gürültü yok. Eğer anfi ve bass için yer sıkıntınız varsa , slim bassları kullanabilirisniz. kaliteli bir slim bass büyük kolonlu bass kadar etki yaratır. Bunların bir kısmı aktif fiye geçer. Aktifden kasıt anfisini içinde barındırır. SAdece güç kablosu ve RCA sinyal kablosu çekmeniz yeterli olur. Bunlar dışında alt yapı çok önemli. Biraz fazla yüklenince aküden sigortaya kadar yaktım. Anladımki kablolama çok önemliymiş. iyiki fark edip hemen müdahale ettik yoksa allah muhafaza aracın ve çevresindeklierin hayatı tehlikede olacaktı. 8gauge dan 2 gauge trasfer oldum. Şimdi sadece çok ısınınca anfi kesiyor oda 3-4 saat tam güçte çalışınca kesiyor. |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Doğan CABA
||
benim aracımda ön kapı ve arka kapılarda mit takımı.. bagajda iki adet amfi..torpidoda 5li cd calar.. pioner şanpiyon serisi cift sarım subbufer var sistemi orjinal kasetcalar da kullanıyorum ve oldukca sağlam calıyor tabiki ana ünüte çok önemli daha önceki aracımda bu sisteme ek olarak ana ünütede pioner indash vardı onunla kıyaslamak yanlış olur ana ünüte ne kadar sağlam olursa sistem o kadar güzel calar bunların birbiriyle uyumu ve kullanılan malzeme kalitesi de önemli bu tür işlerinizde elimden geldiyi kadar yardımcı olurum.. |
|||
0554 600 1993 |
|||
![]() |
|||
||
şuanda:
sony marka cd çalar http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=10107095 arka kapılara 13cmlik http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=10107098 ön kapılara 17cmlik şeklinde şuan gerçekten çok tatlı ve net ses var. tek eksik basın azlığı. Arka pandizotu bozmak istemiyorum. 2 tane pionner 500w lık hoparlör alsam aslında istediğim sesi alacağım biliyorum ama göze çok kötü geliyor arka kısım. sanırım slim bass kafama yattı. sağ yana ya da sol yana koyulursa bagaj ölmeyecek ve işimi görecek. slim bas için sanırım amfi almama gerek yok ALİCİLİK arkadaşımız amfisi içinde olur demiş. peki şu durumda yukarıdaki belirttiğim pionner kapı kolonlarım ve sony cd çalarım için hangi marka ve model slim subbuffer önerirsiniz? http://www.hepsiburada.com/liste/sony-xsgtx121ls-orijinal-kutulu-slim-30-cm1000w-subwoofer/productDetails.aspx?productId=otsonyxsgtx121ls&categoryId=26090#Gorseller bunu bulabildim şuanda tek slim olarak.. Düzenleyen yenice - 31 Temmuz 2012 Saat 05:56 |
|||
![]() |
|||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
||
Vibe ı öneririm. Kullanan gördüm dinleme fırsatı buldum. Her slim bass anfili değildir Aktif slim baslar anfilidir Bu konuda dikkat edin. http://www.vibeaudio.co.uk/car/liteair-optisound/ bunu inceleyin koltuk altı bile baya hoş ses veriyor. Bagaj için bir arkadaş 206cc ye powerbass koymuş 20cmlik slim o da baya tonluyordu. Dinleyerek almak daha iyidir ama imkanınız yoksa tavsiyerle güzel bir sonuca ulaşabilrisniz. |
|||
![]() |
|||
spearo ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Temmuz - 1979 Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2011 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
||
peugeotnun kendi audio uniteleri pp2000 den açarsanız anfi sürmek için deck çıkış (pre out)veriyor
;) |
|||
206+ hdi
|
|||
![]() |
|||
spearo ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Temmuz - 1979 Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2011 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
||
gümbür gümbür ses degilde akustikli bir ses istiyorsanız, ön kapıdaki 16 cm leri kagıt cone lu tweeterla iyi bir marka hoparlör ile degiştirin.
arka pandizota pioner veya sony düşük wattlı oval kolon yerleştirin, gayet tatminkar ses oluyor pioner ufak güclü oval kolonlarının arkası 3.5 cm dir pandizotan asagı 1 cm sarkıyor bagaja mani olmuyor. orjınal düşük güclü audio unite ile kagıt konlu hoparlör kullanırsanız amfisiz derinlik akustik tatminkar ses alırsınız ;) |
|||
206+ hdi
|
|||
![]() |
|||
||
koltuk altı kullanmak istemiyorum bu http://www.vibeaudio.co.uk/car/liteair-optisound/ vibeyi bagaja koyamaz mıyız? bunu nasıl temin edebilirim? aktif slim subwoofer olarak google da hiç sonuç alamıyorum |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |