![]() |
|
otomatik şanz. deneyimlileri yardım |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
serkan206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 84 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan206
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2012 Saat 01:48 |
99 model 206 1.4 benzin lpg otomatik aracım var.
selenoidler degisti, şanz.yağı değişti, 10bin bakım yapıldı, gaz kelebegi temizlendi. motor sıcak soguk, benzin lpg farketmiyor ilk kalkışda devir saati hızla yükselmiyor. 2bin devirden sonra gazı yada benzini yiyince hızlanmasında sorun yok. ama ilk kalkış sinirimi bozuyor. 2.sorunsa geri vitesdede aynı şeyi yapıyor ve ıslık sesi gibi bişey geliyor arabanın altından. dik yokuşlarda sorun dahada dayanılmaz ölcüde artıyor. |
|
1999 206 1.4 benzin/lpg gri oto.şanz.
|
|
![]() |
|
rhcpeppers ![]() 1. Vites ![]() ![]() 30 - Nisan - 1988 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2011 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 339 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rhcpeppers
![]() ![]() ![]() ![]() |
meraktan soruyorum triptonikmi
|
|
206 XT 2000 1.6 siyah
|
|
![]() |
|
yigiteroglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ocak 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yigiteroglu
Rolanti motorunu degistirin cekiste bile ciddi farkettiriyor.
|
|
PEUGEOT 206 1999 MODEL 1.4 XR PRENCE OTOMATİK BENZİN/LPG
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir yerde daha ayni sorunu okumustum. Yazilim guncellemesi ile sorun ortadan kaldirilmisti. Yapilabilecekler listenizde yer alsin.
Islik sesi 2000 devirden sonra ortadan kalkiyor mu? Düzenleyen koliva - 28 Temmuz 2012 Saat 08:56 |
|
![]() |
|
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Katılıyorum, üzerinden çıkan çıkan selonoidler ile yerine takılan selonoidler arasında çalışma farkı olduğundan güncelleme şart. Yoksa yağ yolunu tam açmıyor bildiğim kadarıyla.
|
|
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
serkan206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 84 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan206
selenoidler degiştikten sonra bilgisayara bağlanıp ayarlamaları yapıldı, hiç bir arıza da vermiyordu. ıslık sesi sadece geri vitesde var, zorlandıgında yani dik bir yokuşu geri cıkarken çekmiyor ve ıslık sesi sürekli geliyor.
rolanti motoru zaten sıkıntılı gibi bi his veriyor bana, sabahları 3-5 saniye sallıyor yada stopluyor, tekrar calıstırınca geciyor. ozaman ilk sırada rolanti motorunu degiştiriyorum arkadaşlar...
|
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Bence once bilgisayara baglat ve varsa hata kodlarini alip burada paylas.
Deneme yanilma yoluyla cok para harcarsin. Düzenleyen koliva - 28 Temmuz 2012 Saat 23:37 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan206
sorunda orda zaten, hata yok :)
|
|
|
|
![]() |
|
Peki araciniza yazilim atildigindan 100% emin misiniz? Selenoidleri yetkili serviste mi degistirttiniz? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan206
yazılımı bilmiyorum, baglayıp ayarlarını yaptım dedi. özel servise gittim, yetkili servis pek sıcak gelmiyor bana. ama sadece pejoya bakan bi servisdi. durumu ustaya anlattıgımda subab ayarlarından olabilecegini aracın 3-4 saat orda kalıp soguduktan sonra subab ayarına bakacagını söyledi. tabi okadar zamanım olmadıgı için gitmedim sonrasında.
|
|
|
|
![]() |
|
Yetkili servisler her ne kadar cazip gelmeselerde bu tarz ciddi degisikliklerde bence yetkili servis tercih edilmeli. Araciniza cok buyuk ihtimalle yazilim atilmamistir. Ihtimal buyuk cunku yazilimi sadece yetkili servisler atabilir. Ozel servisler de atabilir ama farkli bir yontem ile. O ise hic girmezler. Siz en iyisi degisimi yapan ustaya gidin. Yazilim atilmasi gerekiyormus attiniz mi diye sorun. Eger ne yazilimi derse tamam deyip cikin ve yetkili servise gidin. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan206
bi deneyelim bakalım, teşekkür ederim.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan206
Düzenleyen serkan206 - 30 Temmuz 2012 Saat 01:19 |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan206
|
|
|
|
![]() |
|
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Eğer bilgisayarda sorun gözükmüyorsa sorununuz mekanik.Unutmayın ki mekanik arızaları bilgisayarda görmezsiniz.Bu durumda diğer bileşenlerine baktırmanız gerekecek. (akslar vs..) Umarım akslardan sorun yaşamazsınız 206 otomatiklerin sadece komple sağ aksı 880 TL idi
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Doğan CABA ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2011 Konum: istanbul / Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Doğan CABA
dostum bendede 206 XR 1400cc tam otomatik vardı..kompile revizyon yaptırdım maslak sanayi de 2500tl para verdim ama olmuyor malesef ben pug cuyum şuan üçünçü 206'tım ama pug ların otomatikleri gercekten sorun ben dayanamadım sattım hem yakıt hem şanzıman gına geldi artık..
şuan Peugeot 206sw hdi X-line 2003 model aldım ve pug ta dizele binmek gerekiyormuş anladım kokluyor valla.. pug cu olmama rağmen hiçbir dostuma tavsiye etmem otomatik 206..şahsi fikrim tabi.. |
|
/// PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE
0554 600 1993 |
|
![]() |
|
Çok merak ettim neydi sorununuz ve neydi olmayan? 2500 TL masraf ettikten sonra ya onu yapan usta sizi fena kazıklamış,(şanzımana hiç bir şey yapmamış) yada sizin otomatik şanzıman için kullanım hatanız var demektir.2500 TL masraf demek şanzımanın yarısından fazlasının yenilenmesi demek. Genel olarak yazıyorum yanlış anlaşılmasın lütfen; Herkes 206 yada 306 otomatik alıp GTI ile sidik yarıştırmaya kalkarsa, otomatik şanzımanın konfor odaklı olduğunu performanslı kullanımlarda S modu açık olması gerektiğini bilmiyorsa 100.000 km demeden şanzımanı kucaklar,bu çok normal ve beklenen bir durumdur yani ![]() Biz istiyoruz ki konfor olsun,performanslı olsun,hemde çok az yaksın. Bunun bedeli minimum 51.000 euro dan başlıyor,max 15-20 bin TL den değil maalesef!!! ![]() Dilerim bundan sonra yakın çevrenize bu şekilde anlatırsınız yoksa otomatik peugeot sahipleri ileride araçlarını değiştirmeyi düşünürlerse talep göremiyeyeceği için araçlarını ya yok pahasına satmak yada hurdalığa bırakmak zorunda kalmasınlar. |
|
|
|
![]() |
|
okan4037 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 17 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2009 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 511 |
arızalı araç yoktur, arızayı göremeyen usta vardır... sene 2012
|
|
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
eğer selenoidler değiştiği halde yapıyorsa ya selenoidler tanıtılmamış yeterli yağ basıncını üretemiyor ya da hidrolik tıkandığı için yağ basıncı ve çekiş düşük oluyor olabilir.
Ayrıca ıslık sesi demişsiniz. Benim bildiğim bu ıslık sesi tork konvertöründen yani kavramadan geliyor. Eğer bu tork konvertörü arızalı ise çekiş düşer
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
Doğan CABA ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2011 Konum: istanbul / Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Doğan CABA
öncelikle sunu belırteyim yaşım 37 ve ayaklarım pedala deydiyinden beri arac kullanmaktayım tuning sitesinde yöneticiyim,17 adet arac değiştirdim ve tecrübemden ve bilgilerimden yola cıkarak tekrar sözümün arkasındayım 206 larda tam otomatik şanzımanlar diyer modellere göre daha çok sorun cıkarmaktadır.
daha önce 206 xt 1600cc 120 hp vardı sıkıntısız kullandım su an 206 sw x-line1400cc dızelım var sorunsuz kullanıyorum.ama bir oncekı 206 xr otomatıkten memnun kalmadım.. pug 206 ların otomatık şanzımanları arza yapmadan güzel ama bir kere arza yaptımı tam anlamıyla eskısı gıbı olmuyor bence..benım şanzımanı ben kompile yenilettim ne gerekiyorsa yapıldı kısaca sıfırlattım o yüzden 2500tl fıyat cıkmıstı..fakat yınede eskı performansı daha guzeldı (yokuştaki cekişi hoşuma gitmediyi için yaptırmıştım)maslakta Bildik Otomatik Şanzıman servisinde garantili olarak yapılmıştı ve servisteki 10 aractan 8 zi pug tu.. lpg olayına gelınce oda düz viteste uyum olarak iyi ama otomatikte hoşuma gitmedi cekiş benzinde çok daha iyi belki markadan sıkıntı olmuştur atikerdi..kısaca ben şahsi fikrimi belirtiyorum daha önce golf ve toyata otomatik olarak kullandım ve hıçbir sıkıntı cıkarmadılar bana (hem konfor hem performans sıkıntı yapmıyor yani) ben pug cuyum tekrarlıyayım markaya camur atmak diyil amacım bu aracımıda satsam yine pug alıcam sadece otomatik vites olarak diyer markalara göre pug ta belli yaş aralığından sonra sıkıntı..ve ben tavsiye etmem bu benim şahsi fikrim bir başkası çok iyi der tavsiye eder orası ayrı piyasasıyla veya başka birşeyle işim olmaz ben şahsi fikrimi belirttim sadece.. Düzenleyen Doğan CABA - 30 Temmuz 2012 Saat 15:48 |
|
/// PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE
0554 600 1993 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |