![]() |
|
Rolanti Sorunu... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Dostum ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2011 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2012 Saat 15:33 |
Selam,Arkadaşlar....Aracım 307 1.6 HDİ 110 Hp,aracımı ilk çalıştırdığımda rolantisi düzgün çalışmıyor,rolantide düzgün çalışmadığından devir saati yaklaşık 900-800 arası gidip geliyor.Araç ısındıktan sonra her hangi bir sıkıntı yok rolantide...Taki klima çalışıncaya kadar,klima çalıştığında yine motor soğukken ilk çalıştırmamdaki dengesiz rolanti bozukluğunda çalışmaya başlıyor ve devir yine rolantide 900-800 arası gidip geliyor.Rolanti dengesizliği,sarsıntı vs. hadi idare edeceğim ama sıkıntı şurda;klima kompresörü motor devri oynama yaptığı için kendisini korumaya alıp kendini kapatıyor ve soğutma yapmıyor,klimacıda da kontrol ettik,araç hareketsiz iken ayağımı hafif gaza dokundurarak motor devrini 1000 de sabitledim,klimayı açtık komprosör çalışıp,soğutmaya başladı,ayağımı çektim ve devir 900-800 arasında düştü,komresörden çıt diye bir ses geldi ve havalandırmada soğuk üfleme son bularak üfleme ılık olmaya başladı,klimacı normalde araç hareketsiz iken klima çalıştığında ek bir yük motora bindiğinden motor devrinin kendini 1000 devre doğru arttırmasının gerektiğini,benim motorda ise artmadığını aksi,ne 900-800 arasında gidip geldiği ve düştüğünü,kompresörün bu düşük ve dengesiz de motor devri nedeniyle kendini kapatıp soğutma yapmadığını,hareket halinde 1000 devir ve üzerinde gidersen sorun olmaz, ama şehir içi kullanımda ve özellikle durma anında devir düşüklüğünden dolayı klima komresörü kendini korumaya alıyor ve soğutma modundan çıkıyor,senin motorun rolanti ayarını yaptırman lazım dedi,ben de pejocu ustamla görüştüm,dizel araçta motor devir ve rolantisinin ecu beyni tarafından otomatik ayarlandığını,manuel ayarın olmadığını,ama araştıracağını söyledi,söyledi...Arkadaşlar lütfen tecrübesi olanlar yardım ederse sevinirim.
Düzenleyen Dostum - 26 Temmuz 2012 Saat 15:41 |
|
![]() |
|
Dostum ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2011 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar konu hakkında fikri olan yok mu...
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Hata kodu var miydi?
|
|
![]() |
|
Hata kodu yok,ustam bsi den olablir ama onu değiştirmek maliyetli dedi.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |