![]() |
|
vites takılı kaldı. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2012 Saat 21:13 |
merhabalar arkadaşlar. bugün aracımı stoplarından dolayı elektrikçiye götürdüm. yalnız giderken gaza bastığımda tuhaf cıyk cıyk diye sesler geliyordu aracın altından. iş bitince aracı çıkarmak için geri vitese taktım. yarım metre gitmeden 1. vitese almak istedim ancak vites kolu yerinden çıkmadı. debriyaja bastım bıraktım yine tık yok. vites çakılmış gibi geri vitesde kaldı. elektrikçi arkadaş geldi baktı. zorlayarak vitesden çıkardı. boşta iken gaz verdi cıyk cıyk sesi devam etti. aracı alıp hemen servise götürdüm. yolda gaz verdikçe cıyk cıyk sesleri devam etti. servise vardığımda ses kesilmiş araç normale dönmüştü. durumu anlattım ustaya. vites çubuğunda sorun olabileceğini söyledi usta . iki tane kısa vites çubuğu değişti. çubuk gerçekten de kötü görünüyordu. şanzıman yağını değiştirecektik onuda gitmişken değiştirdik. şuan bir sorun yok. fakat yakında uzun yola gideceğim. aklıma takıldı yine yapar mı diye.
sizce başka bir sebebi olabilir mi bu durumun?tekrar etmesinden korkuyorum. ilginiz için şimdiden teşekkürler.
|
|
2001 206xt 1.6
|
|
![]() |
|
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaşlar başına hiç böyle bir olay gelen yok sanırım. peki fikri veya bilgisi olan da mı yok?
|
|
2001 206xt 1.6
|
|
![]() |
|
FeverDog ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mayıs 2012 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
Merhaba,
O bahsettiğiniz cıyk cıyk sesi bende de olmuştu; kendiliğinden geçti. Vites koluyla ilgili problemle ilk kez mi karşılaştınız? Ben sıklıkla karşılaşıyorum, geçişler çok sıkıntılı, bazen geri vitese girmiyor 2 elimle asılmak zorunda kalıyorum veya seyir halindeyken 3.vitese geçemiyorum. Bu konuda ben de arkadaşlardan yardım istemiştim ama pejo kullanıcılarının genel sorunu olduğunu söylediler. Servis baktı ve müdahale ettiyse sorunun tekrar etmemesi gerekir ama ben fikrimi yazıyorum, bilgisi olan varsa bilgi almak daha güvenli olacaktır :)
|
|
Peugeot 206 Fever HDİ, 2006
|
|
![]() |
|
vites geçişleri biraz sert katılıyorum size, geri viteste de debriyaja basıp bırakarak iki hatta üç seferde geçirdiğimde oluyor. ancak bu seferki olayla ilk kez karşılaştım. bir kaç güne kadar istanbul- samsun yoluna gidicem tedirgin oldum o yüzden.
teşekkür ediyorum ilginize.
|
|
2001 206xt 1.6
|
|
![]() |
|
estair ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2011 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 143 |
faydası olurmu bılmıyorum ama basımdan gecen bı olayı anlatım benım 106 aracımda araba çalısmaz ken vites geçişlerinde bi problem yok ama arabayı çalıştırdımda araç vitese girmiyodu ne yaptıysam girmiyodu servise götürdümde çatal kitlenmiş dedi ve çatal yerinde iz yapmişti herneyse 250 tl sadece çataldan kitlediler bana umarım senin sorun benımkı gibi dildir inşallah en kısa zamanda uygun fiyata çözülür
|
|
106 xr 1994
|
|
![]() |
|
teşekkür ediyorum bilginiz için. benim sorun şuan görünmüyor. vites çubukları olabilir dediler ve değişti. şuan düzgün çalışıyor. ancak tekrar etmesinden hemde uzun yolda tekrar etmesinden korkuyorum. uumarım tekrar etmez.
|
|
2001 206xt 1.6
|
|
![]() |
|
blazes06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
Vites kilitleme sorunu benim diğer aracım 206 da olmuştu...Geri viteste takılı kalmıştı bi süre uğraştım vites boşa çıktı ama 5. vites haricinde hiçbir vitese geçmedi... Sonuç senkromeç sıyırmıştı 200 TL kitlemişti bana...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |