![]() |
|
307 ilk çalıştırma fren tutmaması |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
mustafah ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 126 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2012 Saat 18:46 |
Arkadaşlar 2003 307 SW 1.6 PACK OTM. LPG'li araç sahibiyim. Araçtan genel olarak memnunum ama yaklaşık 2 aydır araç ilk çalıştırıldığında frenin oldukça zayıf kalması gözüme batmaya başladı. Normal hızda ilerler iken herhangi bir fren sorunu yok ancak ilk çalıştırmada garajdan çıkarken frene sonuna kadar basmama rağmen oldukça zayıf fren tutuyor.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam hıdrolık sevıyesını kontrol ettırın ama ısınınca gecen bı sorunsa westing house sorunu olabılır diskler olabılır. balatalar orjınal mı
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
mustafah ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 126 |
Hidrolik seviyesi iyi durumda, balatalar yeni değişti ve daha önce triger değiştirirken usta gayet iyi demişti. Arka balataları değiştireli yaklaşık 3 ay oldu zaten. Sorun araç ısınınca geçiyor yani biraz normal yol aldıktan sonra.
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
ilk calıstırmada basınc yetersız gelıyo demekkı westing house sorunu olabılır
|
|
|
|
![]() |
|
Sonradan sorun yok bu parça herhangi bir kaçırma yapıyor olabilirmi?
|
|
![]() |
|
kacırma yapsa sureklı yapması gerekır ama yanı ısınınca gecmez kacak olsa
|
|
|
|
![]() |
|
Peki ısınınca neden geçiyor mekanizması nasıldır? biliyormusunuz? |
|
![]() |
|
tam olarak bılmıyorum hocam onu KOLİVA hocamız yardımcı olabılır westıng house konusunda
|
|
|
|
![]() |
|
Koliva hocamızdan destek bekliyorum o zaman
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
rica ederim pek yardımcı olamadım ama bende bişey sorayım vites gecişlerınız nasıl 2. viteste felan
|
|
|
|
![]() |
|
Arabayı nisanda ilk aldığımda tork konvantörü arızası verdi, yeni konvantör taktırdım. Değiştirmeden önce çok hissediliyordu ama şanzıman yağı da değişince artık vites büyütürken hiç hissedilmiyor, sadece sert frenlemelerde vites küçülmeleri hissediliyor. 2.vites geçişi ile tam olarak neyi merak ediyorsunuz? ![]() Düzenleyen mustafah - 23 Temmuz 2012 Saat 19:17 |
|
![]() |
|
yani 2.viteste arac devırı dusurup sonramı vıtes atıyo bunu merak edıorum :D
|
|
|
|
![]() |
|
Vitesi gaza basma oranıma göre atıyor. Gaza yüklenmez isen düşük devirde atıyo, yüklenirsen 5000rpm'ye yolu var
![]() ![]() |
|
![]() |
|
çünkü otomatık sanzımanda al4lerde 2. viteste tor konvertorundekı fazla basıncı atmak ıcın yuksek devırde 3000 deyken duser 2000 cıvarına sonra yukselır vıtesı atar bazı arkadaslarda oyle olmuyodu bunu fren musurunu degıstırerek gıderdıler sorunlarını sızınde denemenızı tavsıye ederım musur 15 lıra gıbı bısey orjınallerı fren pedalının altında
|
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Merhaba,
Westinghouse dedikleri aslinda vakum pompasidir. Yani pedalin hemen arkasindaki pistonun girdigi alettir. Asagidaki sekildeki gibi, ![]() Aracinizin kontagini kapattiginizda fren pedalini pompaladiginizda bir muddet pompalamayla dogru orantili sekilde hava sesi cikartiyor ve sonra da sertlesiyor mu? Ayni sekilde, sertlesen bu pedaliniza basarak araci calistirdiginizda pedal yumusuyor mu? Bunlari bir deneyin ve geri donus yapin. Düzenleyen koliva - 23 Temmuz 2012 Saat 19:55 |
|
![]() |
|
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
merhabalar. araya giriyorum ama aklıma takıldı. yukarıda anlattıklarınızı yapması nomal bir durum mudur?
|
|
2001 206xt 1.6
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Evet yapmasi gerekir. |
|
![]() |
|
Kusura bakmayın iftardan yeni döndük
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Az önce denedim, araba kapalı iken freni her pompaladığımda hava sesi ile fren kademe kademe sertleşti. Pedala basmadan aracı çalıştırdım ve frene 1-2 kere pompalama yaptığımda fren pedalı 1-2 sn. içerisinde yumuşadı. Sonrasında ise her frene basmamda hava sesi geliyordu.
çıkarıyordu Düzenleyen mustafah - 23 Temmuz 2012 Saat 23:44 |
|
![]() |
|
Fren sisteminizde bir sorun oldugunu dusunmuyorum. Yani en azindan uzaktan oyle hissettiriyor
![]() Saniyorum aracinizin hidrolik sisteminde fren deigisimi yapilirken hava kalmis. Degisim yaparken ustalar yeni balatalari yerlestirebilmek icin kaliperleri geriye acarlar cunku yeni balatalar eskilerden daha kalindir ve yerlestirebilmek icin yer gerekir. Acarken fazlalik fren hidroligi geriye gider ve hidrolik kabindan disari atar. Hersey yerine takildiginda ise eksik olan fren hidroligi tamamlanir. Ancak bu olaylar olurken eger hidrolik seviyesi cok asagiya duserse yeni hidrolik ekleme esnasinda iceride hava kalir. Hava alma islemi basittir ama bunun icin ekstra bir kisiye daha ihtiyaciniz var. En iyisi bir ustaya goturmek. Bu benim tahminimdir, o yuzden eger denerseniz sonuclari buraya yazmanizi rica edecegim ki ben dahil herkes ogrensin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |