![]() |
|
206 XR Direksiyon Diğer Araçlara Göre Çok Ağır |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Sedat Yıldırım ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sedat Yıldırım
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2012 Saat 12:53 |
Selamunaleykum ve Rahmetullah.
Merhaba arkadaşlar,hepinize hayırlı Ramazan'lar dilerim. Arkdaşlar hamd olsun Rab'bime ki %60 engelli birisiyim. Ayaktayım,yürüyorum,çalışıyorum,bedensel olarak hareket kısıtlılığı sorunları yaşıyorum. Yıllardır manule vites araç kullandım ancak,hem yaşım, hem de sağlık sorunlarım ilerledği için otomatik vies araç aldım, 2002 Model.1.4 Motor.206 XR. Şu an araçtan tek şikayetim,direksiyorunj ağır olması. Kollarımı sizler kadar kaldıramıyor,istediğim kadar özgürce hareket ettiremiyorum. O bakımdan hidrolik direksiyon benim için çok önemli. Abimin 2008 Dizel otomatik megan aracı vardı,onu çok rahat kullanıyordum. Direksiyonuna tek elle istediğim kadar tur attırabiliyordum,kendi aracımda ise ancak iki elle direksiyonu kullanmak gerekiyor,çünkü direksiyon,megana göre çok ağır.Geçen aracıma uzun yol bakımı yaptırdım.Araç iyi çekmediği için şanzumanda iki adet selonoid valfi değişti ve sorun çözüldü ancak, direksiyonun ağırlığı için,bunlar böyledir,bu bir arıza değil,aracın orijinal halidir dediler. Direksiyonun daha hafiflemesi için,bir şeyler yapılabilir mi? Yapılabilirse bunun fiyat maliyeti ne olabilir? Bilgisi olan arkadaşlardan bana bilgi ve tavsiye noktasında yardımcı olmalarını rica ediyorum.Hepinize şimdiden teşekkür edeyorum. Selam ve Dua ile... |
|
( 2002-206 XR-Otomatik Peugeot )
O' ne derse o olur. O' ne derse o odur. Eğ başını ey gönül. Gerçek dost ancak O'dur... Sedat Yıldırım |
|
![]() |
|
EErgul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Kıbrıs/Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ve aleyküm selaaam
2002 pug 206larda elektronik direksiyon var mı bilmiyorum ama daha önce şöyle bir şey duymuştum ki spor araç oldukları için yüksek hızlarda daha iyi kontrol sağlayabilmek için kasıtlı olarak pug ların direksiyonu sert üretiliyormuş. arkadaşda 206cc 2.0 vardı ve cidden çok sert direksiyonu vardı. yeni modellerde belki bunu elktronik hale çevirip şehir içi ve şehir dışı iki farklı direksiyon sertliği eklenmiş olabilir. keşke engelinizden dolayı aracı alırken bu direksiyon sertliğine öncelik verseydiniz. illa ki vardır çözümü tabiki ama köklü bir değişiklik gerektiriyorsa direksiyon sisteminde, biraz tuzluya patlayabilir ve heryerde yaptıramayabilirsiniz. çok basit bir çözüm olacak biliyorum ama eğer gerçekten sorun çıkarıyorsa size reflekslerinizi kullanamayacak eksiklikse kendi sağlığınız için aracınızı değiştirmeniz en mantıklısı olur. yahut biraz daha büyük bir direksiyon kullanmak belki bi nebze yardımcı olabilir.
|
|
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aleykümselam
206'ların direksiyonu gerçekten çok sert bu bir arıza değil, bende megandan inip kendi aracıma binince hidrolik değilmiş gibi geliyor |
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
![]() ![]() ![]() ![]() |
307 ve aynı durum
![]() ![]() |
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
Sedat Yıldırım ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sedat Yıldırım
![]() ![]() ![]() ![]() |
Demek ki bu araçların özelliği bu.
O da benim şansıma çıktı. Bundan önceki aracım Manuel vitesli benzinli 2000 model 1.6 Polo Klasikti. O biraz daha hafifti ama,maalesef seçme imkanım olamadı,çünkü Polo'yu verdim, 206'yı aldım.Artık bundan sonrasına bakmak gerekecek.Araba almak satmakta bir hayli zor oluyor.Bakalım artık nasip.Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Selam ve Dua ile... |
|
( 2002-206 XR-Otomatik Peugeot )
O' ne derse o olur. O' ne derse o odur. Eğ başını ey gönül. Gerçek dost ancak O'dur... Sedat Yıldırım |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |