![]() |
|
307 sarsıntılı çalışma |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2012 Saat 16:06 |
arkadaşlar bugün aracım trafikte 1-2 kere stop etti daha sonra rolantide gaz verip bırakınca stop etmeye başladı ustaya gittim gaz kelebeğini temizledi balata spreyiyle ama bilgisayara bağlamadılar şuan araba stop etmiyor ama sarsıntılı çalışıyor rahat çalışmıyor rolantide çok hafif oynama var bobin dediler ama ben ustaya güvenip değiştiremedim araç hafif gaz alıp verir gibi yapıyor ama devirlenmesinde çekişinde bir düşüklük yok 5000 devire kadar teklemeden çıkıyor hem gazda hem benizinde aynı sıkıntı var neden kaynaklanıyor olabilir bobin arızasının ne gibi belirtileri var?
|
|
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
|
![]() |
|
ttaylanaa ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 108 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ttaylanaa
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hep aynı sorunlar ile ilgili başlıklar açılıyor. Bende de aynı sıkıntı var. Sıkıntıyı çözemedim çözdüğümde paylaşacağım.Müsait bir dönemde carbon clean yaptırmayı düşünüyorum.
Benim konu başlığımıda inceleyebilirsin aynı sıkıntı sanırım.Sorunu çözersen lütfen geri dönüş yap.
Düzenleyen ttaylanaa - 14 Temmuz 2012 Saat 17:30 |
|
![]() |
|
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
sizde de gaz dan ayağını alınca tekleme var mı?araç vites 3-4 .vites gazdanayağımı alınca tekleme yapar gibi oluyor 1-2 silkeleniyor
|
|
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Şu an bu duruma maddi olarak en uygun çözüm gaz kelebeğinin sökülüp temizlenmesi sonrasında kalibrasyon yapılması..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
diğer araçların sitelerine baktım birçok araçta bu sorun mevcut kimi yerde motor kulakları denmiş ecu,bobin ,buji kablosu,gaz kelebeği bende anlamadım ne yapacağımı gaz kelebeği temizlendi pek işe yaramadı bobin diyor usta ama değişsede yapabilir diyor ne yapacağım anlamadım bu nasıl bir arıza
|
|
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
sizin gaz kelebeği temizlenmemiş,balata spreyi sıkılmış içine.temizleme işlemi parçanın çıkarılıp özel solisyon ,benzin v.b gibi maddelerin kullanılmasıyla olurçsonrasında da rolanti ayarı kalibrasyonu yapılır.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
sizin dediklerinizi kesinlikle dikkate alıcam bugün arabayı benzinde kullandım rolantide araba daha rahat çalışıyor şöyle bir durum var benzinde araç boştayken gaz verince araba 10000 devire kadar boğularak gaz yiyor daha sonra düzeliyor devir saati 30-40 a çıkıp gazı bırakınca araba devir saati çok aşağılara düşüyor neredeyse stop edecek gibi oluyor sonra topluyor gazda ise daha sarsıntılı çalışıyor rolantideyken gaz verince daha az boğulma yapıyor ama gazdan ayağımı çekince yine stop edecek gibi olup toparlanıyor kat tıkanmış olabilir mi?ekranda herhangi bir uyarı yada lamba yanmıyor sizden bilgi almak istiyorum çünkü ustaların insafına kalırsam bir sürü parça sıralıyorlar hemen bobin değiştirmekle işe başlayıp buji kabloları gaz kelebeği gibi seçeneklerle liste uzuyor.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
arkadaşlar bugün sabah araba her çalıştırdığımda stop etti çiğ benzin koktu yola çıktım sürekli stop ediyordu belli bir süre sonra düzeldi fakat şuan için ekranda motor arıza ışığı yandı ve atilollopution fault yazdı burda bir tamirci bilgisayara bağladı bobin arızası dedi birde ek aracım rolantide şuan düzgün çalışıyor fan devreye girince stop ediyor.bunlar bobin kaynaklı olabilir mi?yoksa bobine ek başka birşey daha mı var?
|
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Benzin kokusunun gelmesi motorda yanmanin gerceklesmedigi anlamina geliyor. Ustanizin dedigi gibi bobinden olabilir. Antipollution fault hatasini vermesi de bu durumda gayet normaldir. Bobin degisimine gidebilirsiniz ancak beni dusunduren tek sey bobin hatasi ile birlikte baska hatalarin da olabilecegi. Bilgisayara baglandiginda karsiniza cikan hata kodlari listesi birbirleriyle alakalidir ve butun olarak degerlendirilmelidir. Acaba baska hata kodlari var miydi? Eger yoktu ise bobin degisimi yaptirmaniz gerekli gibi gozukuyor. Eger alabiliyorsaniz hata kodlarini (aciklamalarini degil sadece kodlarini) ustanizdan alin ve burada degerlendirelim. Gecmis olsun. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
koliva ilgin ve cevabın için öncelikle teşekkür ederim hata kodu olarak tek bir hata kodu verdi araç onuda usta bobin dedi işin garibi motor arıza lambası yanması ve anti.fault uyarısı bilgisayara bağlandıktan sonra başladı hatta ilk yandığında araç makinaya bağlıydı usta silsekte yanar dedi bobin arızalı araç yakamıyor dedi cumartesi başlamıştı bu sıkıntı ama arıza ışığı yanmıyordu. rolantide klimayı açınca yada fanı açınca araç stop ediyor şuan dediğim gibi ekranda tek arıza var oda elektirik voltajımı öyle bişey düşük bobin voltajı yükseltemiyor fan yada klima açılıncada enerji yetmeyip stop ediyor araç dedi.birde bunlarda gaz kelebeği kalibrasyonu yapılmıyor mu?araç 2002 2.0 gazı telli olan modelden usta kelebek kalibrasyonu yapılmıyor dedi.
|
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Eger bana hata kodunu soyleyebilirsen bakarim ama bu sekilde ustaya guvenmekten baska caren yok gibi. Voltaj ile ilgili bir suru hata cesidi var. Klimayi acinca aracin stop etmesinin bobinle alakasini pek cozemedim ama su safhada yapacak birsey yok.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
arkadaşlar bugün aracımın sorunlarını hallettim rolanti ayar valfi ve fan muşuru değişti daha sonra gaz kelebeği ve diğer aksamın kalibrasyonu yapıldı .öz simge peugeot a ve serdar usta sağolsun hem işcilik hemde fiyat konusunda kesinlikle öneriyorum güvenle gidebilirsiniz .konumda yardımcı olmaya çalışan cevap yazan herkese teşekkür ederim.
|
|
|
|
![]() |
|
parscarc ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2012 Konum: Harmancık/Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Bendede aynı sarsıntılı çalışma durumu var gazdan şüpelendim usta bunlarda 110.000 den sonra bu sıkıntı başlıyor bobini değiştirmeyi ve orijinal bujileri ne ise onu taktır dedi beni50 tl gaz ayarından kurtardı olarak bakıyorum ve bobin135 tl değiştirmeyi düşünüyorum değiştirince değişiklik olursa yazacağım hepimize geçmiş olsun :)
|
|
parscarc
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |