![]() |
|
El frenini çok çekmek |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
FeverDog ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mayıs 2012 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2012 Saat 10:20 |
Arkadaşlar merhaba :)
Aracımı 2 kez (istemeye istemeye tabii ki) birine vermiştim ve 2sinde de teslim aldıktan sonra sağ taraftan sanki yağlanması gereken civatalar gibi ıslık sesine benzer bi ses gelmeye başladı. Ama aracı ilk aldığımda el freninin dikiz aynasına kadar(!) çekilmiş olduğunu farkettim. Ben de bu sesi onunla ilişkilendirebilir miyim acaba diye düşündüm. El freni çekildiğinde nereyi sıkıştırır; bu ses o kısma çok baskı yapılmasından dolayı geliyo olabilir mi?
|
|
Peugeot 206 Fever HDİ, 2006
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Muhtemelen el freni tam birakmamistir. Bir muddet sonra o sesin gecmesi gerekir. Ses hala devam ediyor mu?
|
|
![]() |
|
FeverDog ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Mayıs 2012 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
Evet bi süre sonra geçti aslında. Ben de el frenindendir diye düşünerek çok fazla çekmiyorum park ettiğimde. El frenini tam bırakmamıştır derken, aslında bir defasında el frenini indirmeyi unutmuştum bikaç metre öyle gittim :) o sırada da aynı ses çıkmıştı.
|
|
Peugeot 206 Fever HDİ, 2006
|
|
![]() |
|
Çetinler ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2010 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
el freni çekildiğinde arkadaki iki tekerleği balatalar vesilesiyle tutar,çok fazla çekildiği takdirde el freni tekrar indirildiğinde balataların kampanayı bırakmaması gibi bir durum sözkonusu olabilir ama bunun ses yapacağını değilde aracın kalkışını ve gidişini etkileyeceğini düşünüyorum,sizin duyduğunuz ses muhtemelen teker bilyasından geliyordur benim arabamdada bazen bu bilya sesini duyuyorum bazen var bazende yok,
ama el frenine çok fazla güç uygulamanın başka zararı var ben yeri gelmişken başıma geleni söyleyeyim,206 ların el freni mekanizmasında elfreninin etrafındaki plastiği çıkarınca görebileceğiniz çatal bir parça var siz kolu çekince bir halat arka iki tekere giden iki ayrı halatı tutan parçayı çeker,işte bende yersiz güç uygulanmasından dolayı bu parçanın iki bacağından birii eğilmişti, sağ teker halatı daha gergin olduğu için sıkı tutuyor ama sol tekeri hiç tutmuyordu.
aslında o parçanın daha sağlam malzemeden yapılması gerekirdi ama öyle yapmamışlar bilginize...
|
|
Peugeot 206 look 1.4 dizel
|
|
![]() |
|
tazmaniac ![]() 1. Vites ![]() ![]() 11 - Ekim - 1980 Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2009 Konum: ist./üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tazmaniac
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
el frenin üstünde telin gergi ayarı için bir somun var ordan diş sayısını kısmen ayarlayabilirsin ama hassas ayar gerektirir..yani bir anormallik var mı diye bir frenciye gösterirsen çok fazla para istiyeceklerini sanmam
|
|
2004 Quiksilver
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |