![]() |
|
206 immobilizer sorunu araç çalişmiyor. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
xpyhre ![]() 2. Vites ![]() ![]() 11 - Aralık - 1987 Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2011 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 737 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2012 Saat 19:23 |
||
selamlar
aracımın kontağinda sorun oldugu için komple kontak demiri değiştirildi. şimdi demir değiştirildiği için anahtarida farklı yeni kontak demirinin anahtarinda cip falan yok. normal düz anahtar. aracımı caliştiriyorum. har har har sesi şeklinde çalişacak gibi oluyor marş almıyor. bu sorun immobilizer kaynaklımıdır? eski kontağin anahtari ve anahtarin içindeki çip bende duruyor. ne yapmaliyim bu konu hakkında? immobilizer iptali yaptirmayı düşünüyorum beyinden mi iptal edicekler nasıl oluyor bu iş? ve benım eski anahtara göre kontak demirini anahtarcida orjinal peugeot anahtarina göre ayarlatabilirmiyim.?
|
|||
Peugeot 206 gti 2.0 (s16)
|
|||
![]() |
|||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Dostum elindeki çipi marş yaparken kontak yuvasına iyice yaklaştır hatta temas ettir, immobilizer kaynaklıysa araç çalışır. Bende çipsiz bi anahtar var araç marş yapıyor çalışmıyor, diğer anahtarı kontağa yaklaştırınca çipi okuyor ve çipsiz anahtarlada çalışıyor.
|
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Bu gayet normal degil mi? Yani aracinizin calismamasi?
Immoblizer denilen sistem zaten calintilara karsi ortaya konulmus bir guvenlik sistemi. Soyle dusunun, siz hirsizsiniz ve araci calmaya calisiyorsunuz, kilidi sokup baska bir kilit takarak araci calabileceginizi dusunuyorsunuz. Serco05'in dedigi gibi yapabilirsiniz. Ya da eski anahtariniz duruyor ise sadece metal yani kilit kismini degistirebilirsiniz. Bu sayede immobliser kismi ayni eskisi gibi kalmis olur. |
|||
![]() |
|||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Eski anahtar duruyor ise Koliva abimizin dediği gibi işiniz kolay. Tek yapmanız gereken elinizdeki eski anahtarın içindeki immobilizer parçasını yeni anahtara taşımak. Zaten pratikte eski anahtarınızın kontağa giren uç kısmının değiştirilmesi lazım sadece. Eğer sistemleri aynıysa (bende mesela öyle uç taraf vida ile siyah plastiğe bağlı ve ucu değiştirmem yeterli) uç değişimi işinizi görecektir. Sorunu anlamak için eski immobilizer parçasını yeni anahtarın üzerinde tutarak aracı çalıştırmayı deneyin çalışırsa işiniz kolay, yanılmıyorsakta çalışacaktır.
Benim kapı açma kapa düğmeleri içine göçmüştü o nedenle yenilerken bu tip bir sorunla karşılaşmıştım çünkü immobilizerı taşımamıştım. Kapakları değiştirerek sorunu halletmiştim o arada anahtarın içini açıp inceleme imkanım olmuştu. Umarım sizinde durumunuz kolayca hallolur.
|
|||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|||
![]() |
|||
xpyhre ![]() 2. Vites ![]() ![]() 11 - Aralık - 1987 Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2011 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 737 |
||
orjinal anahtarima göre yani cipli peugeot anahtarina göre diş açtirsam kontaği anahtarcida. bu sefer calişirmi?
|
|||
|
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Yani orjinal anahtarinizin aynisindan yaptiracaksiniz. Calisir tabi. |
|||
![]() |
|||
||
Yani orjinal anahtarinizin aynisindan yaptiracaksiniz. Calisir tabi. [/QUOTE] nasıl yaptiricam koliva kontağa göre, yeni ahtar yaptirip, orjinal anahtarin içindeki immobilizer devresini yeni yaptirdiğim anahtarin iç kabınamı takıcak anahtarci* yoksa ben kontaği anahtarciya götürüp kendi orjinal immbilizerli anahtarima göremi ayarlatayım kontaği |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Simdi elimizdekilere bir bakalim. 1. Kilit komple degistirilmis ve anahtar da degismis. 2. Eski anahtar+immoblizer cipi duruyor. Soyle anahtarlar satiliyor. Ben daha gecen gun aldim 7 euroya. Anahtar kismini bir anahtarcida gidip kestiriyorsun. Ic kismini ise senin eski anahtarindaki ile degistiriyorsun (devre+immoblizer). Bu sekilde olmasi lazim. ![]() |
|||
![]() |
|||
||
orjinal anahtar yaptirmayicamda elimdeki eski kontaktan cikan çipli anahtari şimdiki yeni kontağa uydurma işlemini nasıl yaptirabilirim kontağin anahtar yuvasimi değişecek nasıl olur bu ne yapmalı Düzenleyen xpyhre - 12 Temmuz 2012 Saat 17:23 |
|||
|
|||
![]() |
|||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
||
Arkadaşım bi tane 206 için boş anahtar kabı ve ucu al, sonra yeni yaptırdığın anahtarınla beraber anahtarcıya git ve ucu ona göre açtır elindeki çipide yeni aldığın anahtar kabına koy, bu kadar Boş anahtar için link http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-peugeot-206-anahtar-2-buton-bos-kumanda-kasasi-bos-kumanda-kabi-61322651/detay/ |
|||
![]() |
|||
||
şimdi dediğin bu işlemi yaparsam araç ilk marşta çalişirmi? yani okurmu immoyu? ozaman kapılari eski anahtarlami kitlicem? veya benzin deposunun kapağini? bendeki eski orjinal anahtarinin içinde saat devresi gibi bir devre var , immobilizer o mu oluyor? merkezi kilitle aynı devre içindemi bu immo? Düzenleyen xpyhre - 12 Temmuz 2012 Saat 23:25 |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Hocam dediğim işlemi yaparsan araç çalışır saat devresi gibi olan uzaktan kumanda devresidir immobilizer çipi küçük mıktatısa benzer bişey, yeni anahtarınla kapıları ve mazot kapağını açamazsın çünkü kontak kilidi değiştiği için anahtar dişleri uymaz, İstersen özelden telefonunu gönder daha açıklayıcı yardım etmeye çalışayım |
|||
![]() |
|||
||
şimdi benim aracın marş motoru ariza yapmişti, marş motoru söküldü, manifoltu ve ateşleme bobinlerini poşetle gelişi güzel sardım. Kaputu kapadim. Yaklaşık 6 ay kadar acık garajda yatti yağmur yağdi kar yağdi. ateşleme bobinleri zarar görmüşmüdür? belkide ondan calişmiyor arac. Çunkü ben senin dediğin işlemi yaptim. Yani çipli kontak anahtarini yeni kontağa yaklaştirdim marşa bastım şimdi arac gene calişmadi ateşleme bobinlerini poşete sarip birakmiştim ateşleme bobinlerinde sorun olabilirmi? cunkü kontak değişmeden önce arac calişiyordu. marş motoru ariza yapmadan önce. marş motoru değişti kontakta değiştiği için aklımıza gelenler immobilizer algilamıyo. Yani son care dediğiniz gibi yeni anahtar yaptirmak, bir boş anahtar kabı alıpta. diş actircam yeni kontak için, eski anahtardan cıkan çipi yeni anahtarin içine yerleştiricem marşa öyle basicam artık. bakalım calişacakmı Düzenleyen xpyhre - 13 Temmuz 2012 Saat 15:09 |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Dostum immo çipini eski anahtardan çıkar, yeni kontak anahtarınla marş yaparken kontak çerçevesine immo çipini temas ettir eğer yine çalışmazsa immo'dan başka sorunlarında var demektir, ama şunu unutma immo çipini okumadan araç kesinlikle çalışmaz, bu arada kontağı değiştirdiğin yer çip olayını bilmiyormu yönlerdirmedimi seni?
|
|||
![]() |
|||
||
Yönlendirdiler. Eski orginal kontağinin anahtarini, aldiğin kontağa göre ayarlattir dediler . bende simdi boş bir kumanda kabı alıp diş actiricam kontağa göre, bendeki çipide ona aktaricam senin dediğin gibi, yada simdi eski anahtardan çipi cikartip kontağin demirine bantlıyacağim bakalım okuyacakmı birbirini. |
|||
|
|||
![]() |
|||
tazmaniac ![]() 1. Vites ![]() ![]() 11 - Ekim - 1980 Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2009 Konum: ist./üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tazmaniac
||
yahu amma karıştırmışsın mevzuyu:D şimdi bak birincisi immoda bir sorun olduğu zaman yol bilgisayarında engine immobiliiser fault yazması lazım. yani en azından bende böyle yazıyor.ben de bir ara immobiliser ile çok uğraşmıştım sonuç olarak zaten elindeki anahtarın kontağa mekanik olarak uymasının dışında anahtarın içindeki immobiliser entegresinin arabadaki alıcıyı tanıması lazım bunu zaten biliyorsun ki denemişsin.ama bu zıkkım öyle hassaski bazen anahtar düştüğün de bile sapıtıyor arabalar çalışmaz oluyor falan filan..bu işi de anahtarcılar hallediyor yani elindeki çipe senin aracına uyumlu olan id bilgileri atılıyor.en başta kontağı değiştirtirttiğin yer buna bakması lazımdı ama dediğim gibi yol bilgisayarında engine immobiliser fault yazmıyorsa bence immobiliserda bir sorun yoktur.marş motorun sabıkalıymış zaten büyük ihtimalle ateşleme sisteminde bir sorun var ama bobun olduğunu sanmam bobin ilk ateşlemeden sonra motor beslemede daha çok yükü alıyor çünkü.
|
|||
2004 Quiksilver
|
|||
![]() |
|||
||
Dostum arkadaşın arabada yol bilgisayarı olduğunu nerden biliyorsun, olsa bile o hatalar 2003 modelden sonraki makyajlı 206'larda çıkıyor, arkadaş önceki mesajlarında belirtimiş yeni kontak anahtarına çip aktarılmadı diye, çipi aktarmadıktan sonra arabanın herşeyi sağlam olsa bile çalışmayacağını sende biliyorsun. |
|||
![]() |
|||
||
Dostum bende 3 tane anahtar var 1 tanesinde çip yok, çipsiz anahtarla araç marş yapıyor fakat çalışmıyor ama çipsiz anahtarla marş yaparken çipli anahtarı kontak çerçevesine temas ettirince çipi okuyor ve çalışıyor, eğer çipi kontak çerçevesine temas ettrip marş yapınca çalışmıyorsa başka sorunlarında var demektir. |
|||
![]() |
|||
||
((((( yani elindeki çipe senin aracına uyumlu olan id bilgileri atılıyor ))) çip bende oldugu için ne gibi id atilacak acaba? alicisi vericisi bende alicisi verici anahtarin içinde alıcıda aracın kontağinin altinda. eski orjinal kontağin anahtarindaki cip bende . bende yeni anahtar kabına yerleştiricem o çipi.. anahtarida kontağa göre diş açtiricam. daha oncede marş motoru kontak yüzünden arizalanmişti kontak yüzünden yanıyor marş motoru dediler, marş motoru tamirden geldi. kontaği değiştirmemiştim arac calişti. kontaği tamir ettirmedim gittim cıkma kontak aldım. aldim cunki tamir edilecek gibi değildi, anahtar kontaktan düşüyordu içindeki yay marşa basinca geri itelemiyordu kontak yuvasini ondan marş motoru yandı 2 defa. Kontaği cıkma aldım orjinal serviste biraz tuzlu birde 2 ay sonra gelir diyorlardi. fransadan ... yol bilgisayarında engine immobiliiser fault yazmıyor arac 99 model tek satir ekran radyo birde tarih saat bilgileri var baska bisey yok. kontaği değiştirmeseydım arac calişiyordu önceden, marş motoru tamir gördü kontak değiştirmemiştim arac calişiyordu. simdi kontak değişti arac calişmiyor marş alıyor har har har yapiyor alacak gibi oluyor almiyor marşı. en son care olarak arkadaşların dediği gibi anahtar birde kabını alıcam ucunu aldiğim kontağa göre actiricam çipide yerleştiricem yeni anahtarin kabına. bakalım sonra calişmassa immoyu iptal ettiricez son caresi bu gibi görünüyor. |
|||
|
|||
![]() |
|||
tazmaniac ![]() 1. Vites ![]() ![]() 11 - Ekim - 1980 Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2009 Konum: ist./üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tazmaniac
||
biliyorum demedimki ben 206 gti s16 yazmış aracına 99 gtilarda bile yol bilgisayarı var.bu mesaj "en azından bende çıkıyor" diye yazdım.2003 öncesi yada sonrasını bilmiyorum ben kendi aracımda gördüğümü yazdım doğruluğunu araştırmak ona kalmış+kontağı değiştiren elemanın biraz elektronik bilgisi olsa anahtarı iptal edip elindeki doğru entegreyle araç marş alıyormu almıyomu anlayabilir
|
|||
2004 Quiksilver
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |