Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - peugeot 206 benzinde çok yakıyor yardım!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

peugeot 206 benzinde çok yakıyor yardım!!!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ufukcan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ufukcan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: peugeot 206 benzinde çok yakıyor yardım!!!
    Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2012 Saat 19:23
arkadaşlar motordan iyi anlayan varsa yardım bekliyorum 2001 model 206 roland garros aldım ve benzinli araç şehir içinde 45-50 kuruş yakıyor. birde normal devirde aynı hızda gazı tuttuğumda araç çekip çekip bırakıyor gibi ara ara bi titreme yapıyor ve sadece kullanan farkedebiliyor. çok yakıyor diye sanayiye gittim ustalara sordum bilgisayara bağlat dediler ben zaten aldığım gibi genel bakımını yaptırdım tüm hava filtreleri yağı ve bujileri değişti zaten neyse gidip arıza tespit cihazına bağlattım fakat hiçbirşey olmadığını sadece motorda arıza gözüktüğünü ancak ne olduğunun belli olmadığını söylediler. ve motora girdiğinde motorun gerçekten fazla yaktığını gördüğü değerlere göre söylediler. tamirciye geri gidip durumu anlattım fakat enjeksiyonları temizleyelim dedi ve depoya bir miktar özel malzeme döktü fakat değişen birşey olmadı bu araç neden çok yakıyor nasıl bulabilirim nasıl çözebilirim yardımcı olabilirseniz. bulunduğum yerde bir pejo serviside yok oyüzden servisede gidemedim.

Düzenleyen ufukcan - 08 Temmuz 2012 Saat 19:43
ufukcan manisa
Yukarı Dön
volkan22 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı volkan22 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2012 Saat 02:42
eksozdan benzin kokusu geliyor ise buyuk ihtimal  enjecksiyon  sisteminde sorun wardr cunku gaz kelebeginden ecu  komut veren bi sensor war o sensor hava akisina gore   ecu  ya komut veriyor ecuda enjecksiyonlari acip kapatiyor benzin ziyanini azaltiyor  deponun altindan benzin sizmiyorsa bu benzin nere ucup gidecek...

sistem cok basit  3 hortum war depodan gelen 1.cisi benzini aliyor  enjecksiyon lardan devir dayim yapip depoya 2.ci hortumla tekrar depoya gidiyor benzin  3,cu hortumda depodaki hava basincini emiyor

enjecksiyonlarin fazla benzin akitiyor olabilir bogulma oluyor mu aracda dusuk devirde gaz yememe gibi bir durum?

kisacasi bu durum depodan benzin sizmiyorsa hortumlari kontrol et benzin kacagi warmi yoksa enjecksiyon larin eksozdan benzin kokusu geliyorsa fazla cig benzin yakiyordur aracin
bu solediklerim sadece tahmin  hersey olabilir:S

Düzenleyen volkan22 - 09 Temmuz 2012 Saat 02:54
2000/Peugeot 306 Cabrio /2.0 16v benzin /silver
Yukarı Dön
EmSul Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EmSul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2012 Saat 21:25
Benim araçta çok yakıt kokusu yapıyor hem benzinde hem lpg de özellikle biraz sıkıştırınca aracı hemen farkediliyor aracın içine rahatsız edicek seviyede yakıt kokusu yapıyor..Bununla birlikte performansındada ciddi bi düşüklük var gtı gibi değil resmen 1.6 gibi gidiyor usta yakıtı çiğ atıyodur anca ondan yapar koku dedi ama bujiler ateşleme bobini benzin pompası değişti katalizörün içi boşaltıldı araçta hiç bi fark yok performansı hala kötü .. Şimdi enjektörlerde problem olabilir deyip liqui moly benzin enjektör temizleyici katkı alıp döktüm depoya 200km civarı yol yaptım bakalım depo bittiğinde bi faydası olcak mı ama sorunumun enjektörlerde olmaması lazım çünkü hem benzinde hem lpg de aynı koku yapıyor ve performans hızlanma çok düşük..Şu an kafama takılan bi nokta manifoltta çatlak falan mı var nasıl anlarım diye düşünüyorum..
İşin garibi o kadar yakıt kokusu yapmasına rağmen benim araç oldukça hatta inanılması zor derecede az yakıyor :s
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v"
"1998 Ford Mondeo 2.0 glx"
"2005 Peugeot Partner 2.0hdi"
"2004 Peugeot 307 1.6 bva"
Yukarı Dön
ufukcan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ufukcan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2012 Saat 20:05
volkan kardeşim sağolasın bir baktırayım dediğin şeylerede ewet düşük devirde gaz yemiyo pek aynı dizel gibi devir alınca gaza yüklenince iyi gidiyo. .. ama boğulma falan yaşamadım hiç 
ufukcan manisa
Yukarı Dön
ufukcan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ufukcan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2012 Saat 14:08
arkadaşlar enjeksiyonlarda sorun olsa araç daha fazla yaktığı için benzin çok yakıp araç daha seri olmazmı ama benim araç gayet normal yani iyi bir usta bana önerilerini yazabilirmi uygulayabileceğim acaba?
ufukcan manisa
Yukarı Dön
bjkamil Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bjkamil Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2012 Saat 14:16
benimde aracım (206 1.4 benzinli 2006 model) o civarda yakıyor. bir depo benzinle şehiriçi 450 km gidiyorum. enjeksiyonları temizlettikten sonra sanki çok yakmaya başladı :)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (2) Teşekkür(2)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2012 Saat 18:03
Yakıyor ya havapejoların genelinde olabilir :(
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2008 Kedi Çiziği Kırmızı ELIXIR son mesaja git 64 0 55adige1919
konu icon 2004 1.4 HDI Klima ile ilgili son mesaja git 501 0 Samet1697
konu icon Lastik basınç sensörü son mesaja git 4 0 DVRM77
konu icon 3008 2022 Far yüksekliği ayarı ve motor titremesi son mesaja git 157 0 berter
konu icon Peugeot 208 GT yeni nesil yakıt tüketimi hk son mesaja git 526 0 mhakan71
konu icon Adblue seviyesini Kaç litre nasıl öğrenirim artık son mesaja git 470 0 Lepromer
konu icon 208 Yağ Azaltma Problemi son mesaja git 6245 8 selahattnsahman
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 36665 23 delroy
konu icon Peugeot 307 motor değişimi son mesaja git 190 0 delroy
konu icon Kaput amortisörü son mesaja git 2749 0 Abdullah B.
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 8589 19 talip206
konu icon Stop etme sorunu otomatik 206 son mesaja git 4400 2 konfor
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 8013 7 konfor
konu icon Gec calisma benzin pompa aorunu son mesaja git 289 0 Arslanalp2000
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 3059 3 kralex18
konu icon Pejo206 Çakmak Sigortası son mesaja git 175 0 kralex18
konu icon 3008 1.2 Puretech 130 Eat8 Ateşleme sorunu son mesaja git 12564 7 erthe
konu icon Subap kaldirma valf hatasi son mesaja git 3330 0 Mertdr
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 592 0 TİMSAH 71
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 252 0 TİMSAH 71
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 AUGUST EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
selahattnsahman 4
talip206 4
delroy 2
TİMSAH 71 2
kralex18 2
konfor 2
a.selim 1
Abdullah B. 1
eRRoR 1
Lepromer 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English