![]() |
|
peugeot 206 benzinde çok yakıyor yardım!!! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ufukcan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Temmuz 2012 Konum: manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2012 Saat 19:23 |
arkadaşlar motordan iyi anlayan varsa yardım bekliyorum 2001 model 206 roland garros aldım ve benzinli araç şehir içinde 45-50 kuruş yakıyor. birde normal devirde aynı hızda gazı tuttuğumda araç çekip çekip bırakıyor gibi ara ara bi titreme yapıyor ve sadece kullanan farkedebiliyor. çok yakıyor diye sanayiye gittim ustalara sordum bilgisayara bağlat dediler ben zaten aldığım gibi genel bakımını yaptırdım tüm hava filtreleri yağı ve bujileri değişti zaten neyse gidip arıza tespit cihazına bağlattım fakat hiçbirşey olmadığını sadece motorda arıza gözüktüğünü ancak ne olduğunun belli olmadığını söylediler. ve motora girdiğinde motorun gerçekten fazla yaktığını gördüğü değerlere göre söylediler. tamirciye geri gidip durumu anlattım fakat enjeksiyonları temizleyelim dedi ve depoya bir miktar özel malzeme döktü fakat değişen birşey olmadı bu araç neden çok yakıyor nasıl bulabilirim nasıl çözebilirim yardımcı olabilirseniz. bulunduğum yerde bir pejo serviside yok oyüzden servisede gidemedim.
Düzenleyen ufukcan - 08 Temmuz 2012 Saat 19:43 |
|
ufukcan manisa
|
|
![]() |
|
volkan22 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2010 Konum: kibris Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
eksozdan benzin kokusu geliyor ise buyuk ihtimal
enjecksiyon sisteminde sorun wardr cunku gaz kelebeginden ecu komut veren bi sensor war o sensor hava akisina gore ecu ya komut veriyor ecuda enjecksiyonlari acip kapatiyor benzin ziyanini azaltiyor deponun altindan benzin sizmiyorsa bu benzin nere ucup gidecek...
sistem cok basit 3 hortum war depodan gelen 1.cisi benzini aliyor
enjecksiyon lardan devir dayim yapip depoya 2.ci hortumla tekrar depoya gidiyor benzin 3,cu hortumda depodaki hava basincini emiyor enjecksiyonlarin fazla benzin akitiyor olabilir bogulma oluyor mu aracda dusuk devirde gaz yememe gibi bir durum? kisacasi bu durum depodan benzin sizmiyorsa hortumlari kontrol et benzin kacagi warmi yoksa enjecksiyon larin eksozdan benzin kokusu geliyorsa fazla cig benzin yakiyordur aracin bu solediklerim sadece tahmin hersey olabilir:S
Düzenleyen volkan22 - 09 Temmuz 2012 Saat 02:54 |
|
2000/Peugeot 306 Cabrio /2.0 16v benzin /silver
|
|
![]() |
|
EmSul ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
Benim araçta çok yakıt kokusu yapıyor hem benzinde hem lpg de özellikle biraz sıkıştırınca aracı hemen farkediliyor aracın içine rahatsız edicek seviyede yakıt kokusu yapıyor..Bununla birlikte performansındada ciddi bi düşüklük var gtı gibi değil resmen 1.6 gibi gidiyor usta yakıtı çiğ atıyodur anca ondan yapar koku dedi ama bujiler ateşleme bobini benzin pompası değişti katalizörün içi boşaltıldı araçta hiç bi fark yok performansı hala kötü .. Şimdi enjektörlerde problem olabilir deyip liqui moly benzin enjektör temizleyici katkı alıp döktüm depoya 200km civarı yol yaptım bakalım depo bittiğinde bi faydası olcak mı ama sorunumun enjektörlerde olmaması lazım çünkü hem benzinde hem lpg de aynı koku yapıyor ve performans hızlanma çok düşük..Şu an kafama takılan bi nokta manifoltta çatlak falan mı var nasıl anlarım diye düşünüyorum..
İşin garibi o kadar yakıt kokusu yapmasına rağmen benim araç oldukça hatta inanılması zor derecede az yakıyor :s |
|
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
|
![]() |
|
ufukcan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Temmuz 2012 Konum: manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
volkan kardeşim sağolasın bir baktırayım dediğin şeylerede ewet düşük devirde gaz yemiyo pek aynı dizel gibi devir alınca gaza yüklenince iyi gidiyo. .. ama boğulma falan yaşamadım hiç
|
|
ufukcan manisa
|
|
![]() |
|
arkadaşlar enjeksiyonlarda sorun olsa araç daha fazla yaktığı için benzin çok yakıp araç daha seri olmazmı ama benim araç gayet normal yani iyi bir usta bana önerilerini yazabilirmi uygulayabileceğim acaba?
|
|
ufukcan manisa
|
|
![]() |
|
bjkamil ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 305 |
benimde aracım (206 1.4 benzinli 2006 model) o civarda yakıyor. bir depo benzinle şehiriçi 450 km gidiyorum. enjeksiyonları temizlettikten sonra sanki çok yakmaya başladı :)
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Yakıyor ya havapejoların genelinde olabilir :(
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |