![]() |
|
pejoyu neden herkez sorunlu olarak düşünüyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2012 Saat 22:08 |
selam arkadaşlar 1 senedir imzamda bulunan aracı kullanıyorum aldıgımda çok bakımsızdı hemen hemen motorda bütün heryer eimden geçti yaklaşık müzik sistemi dahil 8000 tl masraf ettim ve herkez pejo arabası hep sorunlu bunlar hep böyle say gitsin gibi yorumlar yaptı fakat ben aracımın rahatlıgı seriligini ekonomikligini çok seviyorum okadar yorumu bana yapanlardan hiç birinin bir tek bile pejo kullandıgına inanmıyorum bu düşünce milletin kafasında nasıl oluşmuş anlayaıyorum sizzler aracınız nedir ve aracınızdan memnunmusunuz normalden fazla sorun yasıyomusunuz paylasırmısınız
|
|
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim arabayı gördün, kullandın Turan abi 2004 model 4 senedir bende hiç tık demedi maşallah, 2 kere sağ 1 kere sol salıncak değiştirdim o kadar, hız sabitleyici işi olmasaydı satıp 207 alacaktım ama şimdi hevesim arttı arabaya 2 sene daha binerim
|
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
ilk arac alcagımda cok arastırdım golf,focus,civic ve son olarak, peugeot arastırdım yazılanlar ıcın bu kadar degıldır demıstım ve peugeot tan faz gecmıstım kii.. ta kiii 307 XT premıum görene ıcıne oturana kadar deri koltuk vs vs yok yok ne kadar sorunlu deselerde araca ozellıklerı gorunce gozumu kapattım ve aldım ve ondan sonra ila kii peugeot suanda 307 coupe kullanıyorum onun da ayrı bır keyfı var.. kımsenın lafına bakmıcan arkadas binip bir gezmesı gerekir.. peugeot koltuguna degdı mı bı tarafın kalkamazsın bır daha okadar dıyorum::))))))
|
|
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|
![]() |
|
AydinBeyol ![]() P.T. TEAM ![]() ![]() GALERİ SORUMLUSU Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AydinBeyol
![]() ![]() ![]() ![]() |
hemen her marka için alınmaz diyen insanlar bulunur. kafana takma.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Herkes alsaydi daha pahali olurdu
![]() Birak soylesinler ki ucuz olsun biraz daha. Ben de aracimdan gayet memnunum. Cogu zaman bakimsizliktan araclar sorun cikartiyor, sonrada gelip burada dert yaniliyor. |
|
![]() |
|
Çetinler ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2010 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
selamlar,elimi vicdanıma koyup bende fikrimi söylemek istiyorum.
2004 yılından 2011 yılına kadar 7 yıl süreyle ford focus kullandım bu süre zarfında birdefa bile nebir sorunu oldu nede birkere tık dedi 7 yıl boyunca antebin yollarında şehir içinde dışında kullandım ya birkere bile balans ayarına bile gerek duymadım 7 yıl boyunca sadece bakımını zamanında yaptım ve kullandım bu süre zarfında nette ford forumunada üyeydim şimdi peugeot forumuna günlük takıldığım gibi orayada takılırdım oradaki sorunlarıda gözden geçirirdim diğer ford kullanıcılarınında muzdarip olduğu yada ilginç arızalarıyla karşılaşmadım,tüp taktırdıktan sonra şikayetlerin arttığını bildiğim için arabama tüp taktırmamıştım ama sonunda yakıt masrafına dayanamayarak satmak zorunda kaldım ve planladığım gibi 1.4 dizel peugeot aldım mesela karşılaştırma için söylüyorum öndüzen komple elden geçti ama daha 2 .ayında tekrar sorun vermeye başladı focusta 7 yıl tık demedi,şimdi sorunlarım var elbette ama yinede yakıtı dolayısıyla arabamı seviyorum,fakat forumu hep takip ediyorum yaa gerçekten bu marka çok ilginç arızalar veriyor şimdi burada örnekler verip forumdaki arkadaşların yaşamış oldukları sorunları anlatıp konuyu uzatmak istemiyorum ama gerçekten kaliteli değil ve sistemi çok karışık bir arızanın onlarca sebebi olabiliyor,yıllarca ford forumuna takılmış ve bizzat ford kullanmış birisi olarak söylüyorum sorunsuzdu ama peugotun maalesef kötü imajı doğru,tabiki istisnalar kaideyi bozmaz diğer markalarında peugeotunda istisnaları vardır ama genellemesi böyle.
|
|
Peugeot 206 look 1.4 dizel
|
|
![]() |
|
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
|
|
![]() |
|
djtomcat ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Temmuz 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
Merhaba Arkadaşlar,
yaşım 32 ve bu yaşıma kadar birçok arabaya bindim, 1999 da sıfır km bir Megane 1.9 dti aldım ve bugüne kadar kullanmaktayım sadece 1 kere sanayiye gittim bunun sebebide arka teker poryasının değişimi için.
geçen yıl 2004 model bir Peugeot 406 hdi ST aldım ve sürüşü gerçektende çok güzel lakin her ay sanayiye gitmekten artık sıkıldım, bir araç bu kadar problemli olmazki.
yedek parçası pahalı, usta bulması sorun, arızası hiç bitmek tükenmek bilmiyor.
Peugeut yedek parçaları ile 3 lük bmw parçalarının fiyatları aşağı yukarı aynı civarda.
yani bu kadar rezil bir araba görmedim, elimdeki 406 yı bir satsam birdaha asla ama asla peugeot almam.
aracı 20.000 liraya aldım, 5000 tl para harcasım son 1 senede ve muayenesini aldım ve şu an 20.000 tl ye alıcı bulamıyorum.
arabanın aynı zamanda piyasası yok.
|
|
![]() |
|
BerkeKarayel ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2012 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 99 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı BerkeKarayel
Çünkü bizim araçlarımız artık full can oldu yani full elektronik araçlar , aracınızdan yanlış bir tel kestiğiniz taktirde ortadaki ekranda Türkçe ceviri elektronik enkaz olan bir kelime grubu görürsünüz. Bunu en çok alarmcılar yapar sonrada araban bozuk derler. aracınız park ampülünü söküp parkları yaktığınız taktirde arıza lambası veya elektronik enkaz yazının cıkma ihtimali vardır. bende olmaz o olay cünkü benim arabanın sistemi VAN ama benimkide elektronik sistem. hollanda belçika avrupada peugeot nun alıcısı coktur...
|
|
![]() |
|
BULUT06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Haziran 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
burçlar bilyalar degşdi frenler 600lira verdım arka torsiyon için düz yol arabası pejo...
|
|
![]() |
|
muratoner ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ocak 2011 Konum: Nevşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 253 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratoner
Arkadaşlar fiattan sonra 7.yildan beri kullanıyorum bu ne renk nede ford bu araç tamamen elektronik.aylık yıllık rutin bakımlarının zamanında yapılmaması ve eşşek niyetine binilmesi sonucu maalesef bu dedikodular çıkıyor.Evet dedim gibi 7 yıldır 307 kullanıyorum bu aracim 2006 model daha önceki 2003 modeldi 1.4 du 165000 km di.ve elimden çok isteyerek 20000 tl ye aldı bi arkadaş.bakım dışında 1 kuruş harcamadim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Şİmdi ideolojik konuşuyorsunuz diyeceksiniz ama fransızların altını bile adam etmez.
89 doğumluğum aklım balii olduğundan beri araba merakım var ve ailemdeki araçlarla ilgiliyim. İlk aklı başımda olduğum zamanlarda 77 ford taunus vardı dedemde öncesi kına yeşili sonra beyaza boyanmış. Steyşın vagon 1.6 motor. Araca bagaj dahil dolu binerdik o zaman radar fln yoktu herhalde 140-180 kmh arası yol alırdık araba bana mısın demezdi. Sanayiye meraklı olduğumdan beni de götürürlerdi zorda kalmadıkça yağ bakımıdan bakımına giderdik sadece. Araba eskidi bir de taliplisi çıkınca sattık. Satmadan önce 1990 model belki bilen vardır çünkü türkiyede az olan bir araba Opel corsa sedan aldık. sene 95 di. Araba çok temiz kullanılmıştı. Babam çok severdi o arabayı ankara istanbul otoyolu yeni açıldı deneme yapalım dedik 180i çok rahat gördük araba ile. Bir gün talihsizlik sonucu triger kayışı koptu ve babam bilmeden arabayı hareket ettirdi. Motor tabi dağıldı. Onun dışında 5 kuruş masrafı olmadı. Aynı arabanın siyahında aldık. O zamanlarda LPG furyası çıktı ekonomi için LPG taktırdık tabi proje fln baya uzun zaman aldı ama motor adapte olamadı ve sorun çıkarmaya başladı en sonunda kiti söktük ve aracı 6-7 ay sonra sattık. 2000 yılında iki tane yeni astra dan aldık. 1990 model arabadan inip ona binmek pejodan inip mercedese binmeye eş değerdi. O zaman bile düz model olmasına rağmen araçta cd hariç herşey vardı. Sadece yıldan yıla bakımını yaptırıyorduk. 2004te onları satıp 1994 model ilaç firmasının müdürünün kullandığı 3.16i araç ve sıfır 2004 corsa cdti aldık. BMw çok ayrı bir araba 1994 olmasına rağmen inanın çok fark ediyor. Benzin yetiştiremez olduk. LPG denedik. tabi araç ilk başta benimsemedi. Baya bir uğraştık ama ara sıra hava filtresinin oralardan patlatma yaptı. SOnra sıralı sistem çıktı piyasaya ve o uygulanınca herşey normale döndü. Hala kullanıyoruz. Tabi araç eski olduğu için 1 kere radyatör delindi ve su kaybından motor hareret seviyesine geldi ama son anda fark edip zamanında müdahale ile o işten de sadece radyatör ile sıyırdık. Bir kerede arka amortisör başı koptu o da biraz bizden kaynaklıydı baya baya yük bindirdik arabaya. 2004 corsa maşallah tık demedi. şuan 120000km de sadece yağ-filtre balata bakımları oldu. Kronik direksiyon takırtısı haricinde hiç bir sorun yaşamadık. Corsa ile taşıdığımız yükü fabrika görse arabayı bizden alır. Ama adamlar sağlam yapıyor. Gel gelelim pejo serüvenine. 2010 yılı sonunda kullandığım aracı anahtar teslim bayiden aldık. tabi yeni araba heyecanı alırken pek inceleme imkanım olmadı. Arabayı evde gördüm hemen aldım anahtarı indim. Bindim bir arabaya o koku anlatılamaz . koltuk çok yüksek ayarı vardır dedim elimi bi attım ayar yok. neyse direksiyon ayarlanıyordur dedim. Direksiyon koltuktan sabit . Baya bi bozuldum açıkçası. 2010 model araba aldık çünkü. Orayı burayı inceliyorum. mp3 çalar-aux girişi yok.Arka kapıda hoparlör yok. yol bilgisayarı cruise yok.aynalar manuel. arka cam manuel. yağmur far sensörü yok. Direksiyon servo değil. Sonradan öğrendim kronik geri vites geçiş sıkıntısı var. Neyse dedik bagajı açtım lamba yok. Ben ciddi ciddi lamba arıyorum acaba kapattılar mı fln diye. Yeri var ama ne ampülü ne tesisatı var. yok artık dedim. Servis teki elemeanlar yeteri kadar eğitimli değil. Sadece iş bitirmek için çalışıyorlar. 206+ hakkında kimse hiç bişi bilmiyor . eminimki bir çok şeyi kullanıcılar öğretti servise. RDS-Dış sıcaklık v.s kendim serviste göstere göstere açtırdım. 20000km de ön takımdan sesler gelmeye başladı servis normal dedi. ikinci senesinde antenden su almaya başladı servis onardı. Bagaj boşken arabada 5 kişi olunca arka teker sürtüyor. Bagaj kapısı açıkken araba kilitlenebiliyor ve bagaj açık uyarısı vermiyor. Motor rölantide bile çok oynuyor. Yoldaki bütün sesi içeri veriyor. Camlar kilitleme ile kapanmıyor. İkinci anahtar kumandasız. v.s v.s saymakla bitmez. İnanın ekonomi dışında artı bir özelliği yok. Bir daha pejo mu asla... Çok titiz bakmama rağmen aracın hamuru belli ne yaparsanız yapın olacak sınırlıdır. |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
2008 yılında imzamdaki 2004 model 206'yı aldım benden 3-4 ay sonrada kuzenim 2006 model corsa aldı, corsanın marş motoru bozuldu, debriyaj merkezimiydi neydi öyle bir şeyi bozuldu, airbag hatası verdi, hatırlamadığım bi kaç arızası daha oldu en son dayanamdı sattı kuzenim. benim 206'ya gelince 2 kere sağ 1 kere sol salıncak değiştirdim onun haricinde hiç bir masraf yapmadım, tık demedi maaşallah, Donanıma gelince ucuz modeli alırsan donanım bekleyemezsin.
Benim aracımın orjinal donanımı Abs,klima,8 hava yastığı,elekrikli ve ısıtmalı aynalar,yağmur ve far sensörü,sis farları,arka koltuk kafalıkları, yükseklik ayarlı koltuklar ve direksiyon Benim eklediğim donanımlar Yol bilgisayarı : 230 tl park sensörü : 90 tl kol dayama : 40 tl cruise control : 160 tl |
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
İkinci el araç için kalite mukayesesi yapmak zor olur önceden nasıl kullanıldığının bilinmesi gerekir.
|
|
![]() |
|
muratoner ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ocak 2011 Konum: Nevşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 253 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratoner
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratoner
Ha bu arada etrafımdakiler iyi bilirler arac işlerinden anlarım alırken ve satarken beni bulurlar.Şu an tam 5 arkadaşa 1 yıl içerisinde 106 206 ve 307 aldık hepside çoook memnun ve satmayada niyetleri yok.Aksine 206 sı olan 307 alalım dio :)
|
|
![]() |
|
Kalite mukayesesinden çok peugeotun donanım olarak rakiplerinden üstün olduğunu anlatmak istedim, siz çok boş bir modelini almışsınız şu yok bu yok diyorsunuz, her marka model arabada çok farklı donanımlar olur, corsanında bomboş modeli vardır. Hamuru belli ne yaparsanız yapın olacaktır diyorsunuz, araç 4,5 senedir bende aldığımda 62 bin km idi şimdi 110 binde hamuruda gayet iyi çıktı, 2 sene daha binip sırf yaşından dolayı satıp 207 almayı düşünüyorum. |
|
![]() |
|
aopena ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Ağustos - 1992 Kayıt Tarihi: 25 Nisan 2010 Konum: artvin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 208 |
Günün birinde nasrettin hoca ile oğlu eşşeği ile yol alıp kasabaya giderler.Fakat eşeğin üstünde oğlu varıdr yolda karsılastıkları adamlar: şuraya bak yaşlı adam ayakla gidiyor çocuğu eşeğe binmiş, az ilerde çocuk iner hoca biner eşeğe iyine insanlarla karsılasırlar bu sefer koskoca adam eşeğe binmiş çocugu ayakla yürütüyor demişler, bu sefer ikiside inmiş ayakla yürürler bu sefer karsılastıkları insanlar: eşeği boş yürütüyorlar kendileri ayakla gidiyorlar enayilere bak derler,ikiside biner eşeğe bu sefer adamlara bak hayvanı hiç acımıyorlar derler... ;) olay şu her zaman ileri geri eleştiri edenler vardır ve hayatta hiç bir zaman kimse kimseye yeteri kadar faydalı olamaz.
fakat şuda bir gerçek gerçekten fransız aracının sorunlar diğer araclara göre fazladır pek dayanıklı değiller en ufak hatada sorun çıkartırlar bu güne kadar imzamdaki aracta pe ksıkıntı oyktu gerçi şuan da yok hakkını yemiyim çok şükür fakat bazen kafayı yiyor elektronik sıkıntlı bundan önce renault arac vardı o da aynıydı yani durduk yere yolda airbag llambası motor arıza lambası vs gibi sorunlar cıkartır ancak alt takım konusunda pek kolay dağılmaz yeterli avrupa malzeme kullanın tabi her aracta aynıdır cebinizi düşünüp ucuza kaçarsa en pahalı araç aynı sanayi yolunu gösterir ancak tekrar ediyim fransız araclarının kötü bir imajı vardır kolay arıza veren tiplerdir bindiğim aracı övmenin alemi yok gerçekleri konusmakta her zaman fayda vardır. sağlıcakla kalın.
|
|
![]() 3000 devirden sonra TDİ biter HDİ başlar.. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |