![]() |
|
Rolanti motoru rolanti ayar valfi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
serommm ![]() 1. Vites ![]() ![]() 21 - Aralık - 1985 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 95 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2012 Saat 14:27 |
Arkadaşlar rolanti ayar motoruyla rolanti ayar valfi aynı parçamıdır ?
Rolanti ayar motoru diye arattırıyorum rolanti ayar valfi çıkıyor. Aracım hem benzinde hem lpg de kendi kendine boşta iken gaz veriyor.sorduğumda rolanti motoru değişecek dediler. Şimdi almak istiyorum ama hangisi anlamadım.
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arac nedir? Imza bolumunde paylas bu bilgileri ki bir daha sorulmasin.
Sasi numaran var ise gonder bakalim. |
|
![]() |
|
serommm ![]() 1. Vites ![]() ![]() 21 - Aralık - 1985 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 95 |
Araç 98 306 griffe HB 1.6 motor.
|
|
![]() |
|
foesarr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
bu arıza benim 106 quiksilver aracımda da var rolanti motoru değişimi çözüm olmadı haberin olsun sabahları soğuk olduğu esnada yapıyor ve akşam aynı gün bunu yapmıyor bilen varsa yazsın. satıcam arabayı sıkıldım.
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Saniyorum ustanizin kastettigi ile sizin baktiginiz ayni seyler. Rolanti valf denildiginde komple bogaz kelebegi akla geliyor. Motoru dediginizde ise sadece icindeki step motor da akla gelebilir. |
|
![]() |
|
Sorununuz farkli olabilir. Kendizini tanittiktan sonra (imzamdaki link) farkli bir baslik altinda sorunuzu sorabilirsiniz. |
|
![]() |
|
sosyete_60 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 249 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sosyete_60
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
motor kısmında ısı algılayıcı var rolantiyi algıloayan onu değiştir bi bendede aynı sorun vardı onu değiştirdim sorun halledilde araba eger 1.6 8v ise yeşil müşür eger 1.6 16v ise mavi renkli müşür |
|
![]() |
|
estair ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2011 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 143 |
kardes aynı problem bende de vardı bosa atınca kendı kendıne gaz verıp 2 cıvarı takılı kalıyodu rolantı motorunu degıstırdım duzeldı sukur heluk aldım 40 fıstık gibi masallah
|
|
106 xr 1994
|
|
![]() |
|
kırmızı306 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Temmuz 2012 Konum: Kırıkkale Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kırmızı306
Gaz kelebeğini temizlettinizmi ?
Düzenleyen kırmızı306 - 10 Temmuz 2012 Saat 11:33 |
|
![]() |
|
Arkadaşlar ben bu işten hiç birşey anlamadım bu peugeot servislerimi dangalak bendemi bi problem var.
Hangi peugeot servisini aradıysam şase numarasını alıyorlar aracınızda rolanti motoru diye bir parça yok nerde bu parça diye bana soruyorlar. Rolanti ayar sensörü var gaz kelebeğinin orda omu diyorlar ama benim aradığım parça o değil. Ve işin en tuhafıda 430 milyon fiyat verdiler.Bu melet bu kadar pahalımıdır gerçekten ?
Düzenleyen serommm - 12 Temmuz 2012 Saat 12:28 |
|
![]() |
|
Merhaba arkadaşlar bugun aracı Ankarada bir peugeot servisine götürdüm.
Orda rolanti motorunda bir sorun olmadığını soketlerde oksitlenme olduğunu söylediler sprey sıktılar ve araba baya düzeldi motor sarsıntılı çalışıyordu o bile kesildi. Ancak eve gelmeme az bi zaman kala yine aynı sorun başladı. Acaba bu parçayı detaylı bir temizletsem ve soketlerii yeniletsem düzelirmi. Bütün çıkmacılara baktım yok yeniside 460 lira .
|
|
![]() |
|
falan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 280 |
istanbuldaki çıkmacılarda var.. ben sitenin sponsorun olan çıkmacı efeden almıştım.. 220 tl diye hatırlıyorum. kargoyla gönderebilirler. ama daha öncesinde bunları söküp temizliyorlar iyi bi usta bulursan yaptırabilirsin.. ve birde elektrikçiye götür kabloları iyice kontrol etsin.. en son parçayı değiştirirsin..
|
|
2000 mod 206xr 1.4 8 valf 140000km benzin+lpg manuel
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar sorun halloldu.
Ne kadar alakası var bilmiyorum ama su muşürü arızalı olduğu için yapıyormuş. Nereye gittiysem rolanti motoru değişecek diyip 500 milyon istediler. Ankarada Erkay Peugeota gittim saolsun çok ilgilendiler ve hallettiler.İşçilik dahil 80 milyona hallettim.Şimdi araç tıkır tıkır sorunsuz çalışıyor. Burdaki arkadaşlara da tavsiyem bir kaç yere sormadan göstermeden arabanızı sakın yaptırmayın.
Düzenleyen serommm - 16 Temmuz 2012 Saat 17:38 |
|
![]() |
|
falan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 280 |
su müşürü nedir ilk defa duyuyorum... ısı müşürü yada hararet müşürü var .. su müşürü???
|
|
2000 mod 206xr 1.4 8 valf 140000km benzin+lpg manuel
|
|
![]() |
|
Hararet musurudur. |
|
![]() |
|
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
hiçbir şık değil arkadaşlar...
sorun potansiyelmetrede bendede aynı sorun vardı potansıyelmetreyı değiştirdim bitti sorun.ancak çin takmıştım yeniden başladı sorun 4 ay falan gitti anlıycanız..sorunu başka yerde aramayın...tecrubeler konuşuyor
|
|
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
|
![]() |
|
erden1978 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 07 - Ekim - 1978 Kayıt Tarihi: 16 Mart 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 27 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erden1978
Aynı sorun benim aracım da vardı.Benzin ve gaz da boşa atınca stop ediyordu.Rolanti motoru dediler.
Parça değeri 550 TL İdi. Almadım. Bu sorun bende araç bakımından sonra ortaya çıkmıştı.Hava vilitresini değiştirince gazlı araç arda genelde oluyor.LPG Fazla havayı sevmediğinden. Gaz telinde bir tel var rolanti ayarlıyor onu yukarı aldım sorun düzeldi. Ondan sonra Güzel bir gaz ayarı yaptırın.
|
|
![]() |
|
Valla hocam su müşürü dedi usta pek anlaıyorum bu işlerden açıkçası .
Zaten bilgisayara bağlayıp baktılar o arızalı görünüyordu. Yanlış görmediysem yeşil renkli müşür değişti.
Düzenleyen serommm - 17 Temmuz 2012 Saat 10:18 |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Yeşil renk ise hararet müşürüdür.
|
|
![]() |
|
Olabilir hocam. Allah'tan sorun çözüldü.Ama hararet müşürüyle aracın kendi kendine gaz vermesinin ne alakası var onu hala anlamadım. Neyse artık yapmadığına göre fazla kurcalamamak en güzeli :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |