![]() |
|
307 Hararet sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
muren ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2012 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2012 Saat 11:26 |
|
Merhaba arkadaşlar bir konuda danışmak istiyorum. Aracımı yeni aldım ve biraz acemiyim açıkçası neyin ne olduğunu yeni yeni öğrenmekteyim. Aracım Peagout 307 XS LPG'li bir hafta önce uzun yol yaptım (800KM) o esnada hararet hareket halinde 70-80 civarı gösterirken (hızım 110-120 bazen 130Km/h) durduğum zaman 90 civarına yaklaşıp zaman zaman geçmekteydi ama kısa bir süre sonra yavaş yavaş yine 70-80 lere inmekteydi. Arkadaşlara sordum hareket halindeyken önden gelen hava akışı nedeniyle hararetin düşmesi ve durduğunda da hava akışı olmadığından anlık yükselmesi yine normal bir durum olarak söylendi. Şuanda şehir içinde çok kısa mesafeli (3-5 Km) kullanımlarda dahi hareket halindeyken 75-80 civarında seyretmekte olan hararet durduğum zaman 90-95 civarına yükselmekte. Havaların sıcaklığından kaynaklanan normal bir durum mu yoksa ters giden birşeymi var anlamış değilim konuya vakıf arkadaşlarım değerli görüşlerini acimiliğimi göz önüne alarak yalın bir dille açıklayabilirlerse sevinirim. (motor suyu göstergesi max seviyesinde)
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Gayet normaldir. Ozellikle sehir icinde 100'leri de gorebilirsiniz. Bu durumda ikinci kademe fan acilacaktir ve sogutma gerceklesecektir. Sogutma basarili bir sekilde gerceklestigi surece sorun yok. |
||
![]() |
||
muren ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2012 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
|
Bilmiyorum bu kadar kısa mesafede bunu yapması beni şüpheye düşürdü. Fanın açıldığını nerden anlarız acaba bilgi verebilirmisiniz.
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Fan aciliyor ki hararet dusuyor. Ilk kademe fanin acildigini hissedemezsiniz ama ikinci acilirsa cok cok hafif bir ugultu ile titreme hissedebilirsiniz. |
||
![]() |
||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Hocam, havalar çok sıcaksa ve aldığınız yol yokuş ya da sürekli düşük viteste gitmeniz gerekiyorsa olması normaldir diye biliyorum. En azından benim araç dizel ama bende olan bu yokuş olduğu zaman sıcaklık dediğiniz değerlere çıkıyor sonrasında düzeliyor. Ayrıca fan açtığını nasıl anlarız bilmiyorum ben farkedemedim bir türlü fan açtı mı açmadı mı.
|
||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
||
![]() |
||
|
Teşekkür ederim tellotello hocam aynen sizin aktardığınız gibi yokuş yollar ve sürekli düşük vites nadiren 3. vitese geçme imkanım olmakta. Umarım dediğiniz gibi normal bir durumdur takip etmeye devam edeceğim aracımı ve forumu diğer üye arkadaşların görüşlerini. Bilgilendirmeleriniz içinde ayrıca teşekkür ederim koliva hocam.
|
||
Peagout 307 XS, 2005
|
||
![]() |
||
|
Eger cok kafana takiyorsan ve 100% calisip calismadiklarini ogrenmek istiyorsan PP2000 sistemi olan bir servise ugra ve her kademeyi ayri ayri bilgisayardan test etsinler. |
||
![]() |
||
|
Teşekkür ederim önerinizi dikkate alıcam.
|
||
Peagout 307 XS, 2005
|
||
![]() |
||
|
Forumu dolaşırken aklıma yeni gelen bir hususu sormak istiyorum. İlk mesajımda belirtmiş olduğum problemim motor suyundaki su-antifiriz oranının olması gerekenden farklı olmasından kaynaklı olabilirmi?
|
||
Peagout 307 XS, 2005
|
||
![]() |
||
|
Ilk mesajinizda belirttiginiz konuda aracinizda bir problem yok. Sogutma suyundaki karisim oraninin farkli olmasi tabii ki hararet problemleri ortaya cikartir ancak sizin aracinizda boyle bir problem yok. Zaten eger aracinizin harareti tehlikeli sayilabilecek noktaya ulasirsa sesli ve yazili uyari ikazi alirsiniz. Bu durum olusursa eger o zaman problem vardir ve gerek sogutma suyu gerekse daha baska yerlerde sorun aranmalidir. |
||
![]() |
||
|
Problem yok diyorsanız sevindim açıkçası mutlu oldum teşekkür ederim tekrar :)
|
||
Peagout 307 XS, 2005
|
||
![]() |
||
|
Bu arada sogutma suyunun her iki seneden bir degistirilmesi tavsiye edilir ![]() |
||
![]() |
||
|
Teşekkür ederim tavsiye için dikkate alacağım.
|
||
Peagout 307 XS, 2005
|
||
![]() |
||
lamazibici06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Eylül 2016 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı lamazibici06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bu durum gayet normal. endişe edcek durum yok
|
||
emre özer
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |