![]() |
|
206 soğutma suyu değiştirme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
falan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 280 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2012 Saat 22:29 |
arkadaşlar conta yaktiktan sonra haftada en az 1 kere soğutma suyunu kontrol ediyorum.. en son 5-6 gün önce bakmiştim depo doluydu.. bugün tekrar baktim depo da 4/1 azalma var dı ve suyun rengi çamur gibiydi.. çamur gibi olma durumunu conta yaktiğimda radyatörde kalan pisliklerin suya karişmasina yoruyorum ve zamanla temizlenir diye ümit ediyorum.. ama suyun azalmasini çözemedim.. radyatörün en sağında 1 damlacik su birikintisi vardi ama o kadar azalmaya sebebiyet vericek bir şey değildi.. sizce azalma neden olabilir? kaçak göçek göremedim! birde suyu değiştirmek istiyorum bana soğutma suyunu nerden boşaltacağimi resimli olarak gösteren olursa çok memnun olucam.
|
|
2000 mod 206xr 1.4 8 valf 140000km benzin+lpg manuel
|
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
suyun rengı camur gıbı olması sorun dıye bılıyorum.. eksozdan su gelıyo mu kontrol ettınız mı ılk calıstıgında..radyatorde pıslıkte kalmıstır fakat ne kadar kalmıstır onuda bılmek gerekır.. peugeotların su bosaltma olayı bıraz ters, bana öle gelıyo yanı bosaltıktan sonra havasını fılan almak gerekıyo vs vs
|
|
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|
![]() |
|
falan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 280 |
radyatör kapağı açikken marşa bastiğimda suda kabarma olmuyor.. büyük ihtimal radyatör pisliği olduğunu düşünüyorum..havasını almayı biliyorum.. yalniz en sağlıklı şekilde içindeki suyu tahliye etmesini bilmiyorum:( bu konuyu resimli olarak birisi anlatırsa bi çok kişiye yardimci olmuş olur..
Düzenleyen falan - 30 Haziran 2012 Saat 00:19 |
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Bosaltacaginiz sogutma suyunu bir kapta toplayip geri donusum yapan yerlere teslim edecekseniz anlatayim. Ancak topraga, zemine, su giderlerine ...vb yerlere bosaltacaksaniz hic girmeyin bu ise.
|
|
![]() |
|
tabiki o kadarda duyarsız değilim :)onun ne kadar zehirli bir madde olduğunu biliyorum kimseye zarar vermek istemem ..
|
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Radyatorde kalan pislik fikri benim pek aklima yatmadi acikcasi. Sadece radyatordeki sogutma suyunu mu degistirmek istiyorsun yoksa motor bolumu de dahil mi? |
|
![]() |
|
siz nasıl tavsiye edersiniz? yani su çamur gibi olduğu için nasıl yaparsam daha temiz olur_? s,iz daha iyi bilirsiniz.
|
|
|
|
![]() |
|
Bana kalirsa sen bunu degistirmeden once bir ustaya goster. Hatta contayi degistiren ustaya git. Bakalim ne diyecekler, ona gore sonra gerekirse suyunu da degistiririz. |
|
![]() |
|
gösterdim contayla alakalı sıkıntı yok dedi.. su değiştikçe temizlenir dedi.. conta yakmışmı diye gerekli kontrolleri yaptı..
|
|
|
|
![]() |
|
Peki o halde sen degistirmek istiyorsan bizim gorevimiz sana yol yordam gostermek. Bir kaynak buldum resimli, nasil yapilir kismina sogutma suyu nasil degistirilir konulu bir baslik acacagim. |
|
![]() |
|
çok tşk ederim.. detaylı olursa çok mmn olurum.. şayet bildiğiniz üzere hassas bi konu;)
|
|
|
|
![]() |
|
Bak bakalim nasil olmus. Yorumlarini o baslik altinda bildirebilirsin ![]() http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=23736 Düzenleyen koliva - 30 Haziran 2012 Saat 11:42 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |