![]() |
|
motor yağı sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2012 Saat 12:16 |
hocam motorun arkasına felan bakın bence sız cunku hem yakmıyo hemde suyunda yag yok dıyosunuz kacak vardır ozaman bıyerde muhakkak
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
serommm ![]() 1. Vites ![]() ![]() 21 - Aralık - 1985 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 95 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
valla hocam anlamadım yere damlatmıyo gerçi yere damlatsada gözükmez altında komple koruma sacı var onun üstünde normal yağ lekeleri var ama usta baktığında damlatmıyo dedi.
Bu kadar cok yakıyorsa yağı eksozdan mavi duman gelmesi gerekmezmi?opel ve toyota forumlarınada bakıyorum lpgli arabaların bu değerde yakması normal diyorlar ama bence normal değil gibi.her ay yağ almaktan gına geldi artık. Bu aralar maddi yönden de biraz sıkışığım yaptırcak durumda yok.Bu şeklde binersem de birşey olurmu diye korkmuyo değilim açıkçası.
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
hocam motorun arkalarına dogru bakın yag fıltresının oldugu yere bakım ordan atabılır ust suyuda normal dıyorsun valla ozaman yagı yakıyo bu araba baska secenek kalmıyo kartelde felan kacak yoksa vıdasında
|
|
|
|
![]() |
|
serommm ![]() 1. Vites ![]() ![]() 21 - Aralık - 1985 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 95 |
hayır hocam cekıste dusme yok cekısı cok guzel bogulma felanda yok motorda antfrız var onunda rengı normal .
Yagını değıstırelı 5500 km oldu 5 lt yağ ekledım su ana kadar .Aracı fazlada zorlamıyorum aslında yüksek devirlerde kullanmıyorum. Bu arada arac 138000 de. 100000 de tüp takılmış.
Düzenleyen serommm - 21 Haziran 2012 Saat 09:21 |
|
![]() |
|
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
hocam şimdiye kadar kaç lt gitti ?
|
|
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
|
![]() |
|
bu bor kullanmakla felan duzelmez motorun cıkardıgı duman felan normal dıyosun cekıste dusme felan varmı yanı ya bıyerde kacak var goremedıgınız motorun arka kısımlarında felan motor suyuna yag karısıyomu pekı ona baktınız mı tahin rengi olur genelde
|
|
|
|
![]() |
|
Merhaba arkadaşlar.
306 aracımda yağ eksiltme problemi var.1000 kmde 1lt hatta bazen dahada fazla yağ tüketiyor aracım.10-40 yağ kullanıyorum aracımda. Gecenlerde ustaya gösterdim eksozdan cıkan duman normal yani mavi duman cıkmıyor aracın altına baktı damlatma yok motor etrafına baktı ordada bi kaçak sızıntı yok ancak işin garip yani yağda yok. Bu kadar eksiltmesi normal değil dedi usta ama bakıldığında herşey normalmiş gibi görünüyor. Daha önce aracım üst kapak contadan yağ kaçırıyordu contayı değiştirdik düzeldi.Ancak bi süre sonra hararet yapmıştı.Hararet ibresi 95i gösteriyordu hemen kenara cekip motoru durdurmadan düşmesini bekledim ve benim tahminim o gunden sonra yeniden yağ kaçağı basladı. Şimdi bunun hastalığı nedir nerelerini yaptırmam gerekir ? Bazı kişiler bana motorsilk bor yağ katkısı ürünü kullanın düzelir dediler ama zararlarıda varmış o yüzden pek sıcak bakmıyorum Bilen ve basına gelen arkadaşlar yardım ederse cok sevinirim.Birde 306 kullanan arkadaşlar LPG li ise yağ tüketimleri ne kadar yazarsa cok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
Düzenleyen serommm - 20 Haziran 2012 Saat 21:20 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |