Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Nasıl Yapılır ? >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Angel Eye ve Xenon Far
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Angel Eye ve Xenon Far

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
EErgul Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EErgul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Angel Eye ve Xenon Far
    Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2012 Saat 17:57
arkadaslar sonar ya da fk/depo angel eye almayı düşünüyorum fakat farlarımın da xenon olmasını istiyorum. ama 3000 5000 8000 10000 halojen h1 h7 vs bunlardan hiç anlamam
bunlardan kısaca bahsetseniz de öğrensek neyin ne olduğunu. hangisinin ne renk olduğunu. yahut ampul çeşitlerinin tamamını saysanız ben araştırarak tek tek bilgi sahibi olurum

bir sorum da şu bu alacağım angel eye a xenon ampül taktığımda xenon ışığı mı veriyor. burası biraz komplke geldi bana .. madem bir ampul takarak xenon yapabiliyoruz far ı neden millet o kadar para bayılır xenon far almak için. yoksa bu ikisi çok farklı şeyler mi birbirinden. 
ayrıca bahsettiğim markalara istediğim ampul çeşidini takabilir miyim ? 
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2012 Saat 19:24
Asagidaki resim K degerleri ile elde edeceginiz renk arasindaki bagintiyi kurmakta yardimci olabilir.

Insanlar para verip far degistiriyorlar cunku alinan farda mercek var. Eger merceksiz farda Xenon lamba kullanirsaniz bir yere odaklanmadan her yeri aydinlatirsiniz ki buna karsidan gelen surucunun gozleri de dahildir. O yuzden hem guzel gozukmek hem de kufur yememek icin far degistirmek gerek.

Yukarı Dön
EErgul Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EErgul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2012 Saat 19:59
hem angel eye hem mercekli xenon far bulabilme ihtimalimiz yok ama sanırım değil mi ? 
bu durumda fk angel eye alıp 6000k xenon ampul taksam yine o küfür yiyen farlara sahip olacağım yani. 
peki xenon takmasam beyaz ışık elde edebileceğim alternatif var mı ? şu H1 h7 h3 olayı devreye giriyor burda sanırım 
2004 Model
Yukarı Dön
xpyhre Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
11 - Aralık - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xpyhre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2012 Saat 20:16
Angel far aldiğinda 6000k xenon ampül taktiğinda, angel farın içinde kısalarda mercek var ve xenon ışığını sağa sola yaymadan veya trafikteki başka şöförleri rahatsiz etmeden rahatlıkla kullanırsın. Bu merceğin görevidir. Normal farlara beyaz ampülde takabilirsin hem ucuz maliyetlidir. Alttaki resimde gösterdim.

IŞIK RENGİ: BEYAZ (H 4

burada bir diğeri mevcut bende sislerde kullanıyorum güzel gece mavisi ışık saçıyor..

http://otomotiv.com.tr/oto-aydinlatma-urunleri/rg-beyaz-isik-halojen-ampul-h11-12v-55w.html

Düzenleyen xpyhre - 18 Haziran 2012 Saat 20:20
Peugeot 206 gti 2.0 (s16)
Yukarı Dön
EErgul Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EErgul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2012 Saat 20:38
çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. sonar yada fk angel eye aldığımda kısa farlarda zaten mercek var yani. raahatlıkla xenon ampul takabilirim. ve 6000k xenon ampulun verdiği renk ile h4 ampulun verdiği renk aynı diyorsunuz. tabi ki aydınlatmaları aynı olmayacağını biliyorum. şimdi kafamda oturdu herşey teşekkürler.
farlarda 6000k kullanırsam sislerde h4 kullanmak daha mantıklı değilmi.sonuçta sislerde mercek yok. çok farkı ışık şiddeti ortaya çıkmaz değil mi.birbirinden bağımsız gözükmesinler yani. yahut en kötü farlarda ve sislerde h4 kullanmakda mantıklı. 
2004 Model
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2012 Saat 20:56
Hocam H1-H3-H4-H7-H11 bunlar ampül tipidir kafa karışmasın.

1998-2002 arası 206ların orjinal farları H4 tipi ampül kullanıyor. H4 ün diğerleriden farkı uzun ve kısa diye tabir ettiğimiz ışığın aynı ampül içinde barınması. 3 ayaklıdır şaseyi tek alır. Aracın 2004 model olduğununa göre yanılmıyorsam orjinal farın kısası H7 uzunu H1 kullanıyordur.

Mercekli angeller de genelde her ikiside H7 veya H1 kullanılır. Merceğin durumuna göre H1 daha çok tercih edilir çüknü Ampül tablası H1 in daha küçüktür mercek arkasının çok geniş olması gerekmez.

Xenon aldığında çok dikkat et H1-H3-H7-H11 hepsinın ampül kısmı aynıdır sadece ayak kısmında ve tablasında farklılıklar vardır. H4 ise H7 ye çok benzer sadece dediğim gibi 3 ayaklıdır.

Mercek kullanacaksan biraz paraya kıyıp Hella-Bosch gibi markaların merceklerini bulmaya çalış. Çünkü Ucuz yollu hazır mercekli far takımlarının mercekleri çok çabuk kirleniyor(buna kullandığınız ampülün de etkisi var adi ampüller çok karartıyor). Temizliği riskli ve maaliyetli iş aynı hesaba gelir.

Ben kendi aracımda (206+) 30000K kullanıyorum . Halk arasında pembe ddiye geçer ama küllen yalan 45000K pembedir. Mora yakın bir mavidir ve gece görüntüsü çok hoştur. Parlement mavisi ile yan yana gelince farkı anlıyorsunuz. Beyaz ve sarı halojenlerin yanında masmavi duruyor. Mercek uygulamasına ben de gideceğim benim far alternatifim yok ben kendim mercek alıp ustaya yaptıracak gibiyim.
Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2012 Saat 21:29
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Asagidaki resim K degerleri ile elde edeceginiz renk arasindaki bagintiyi kurmakta yardimci olabilir.

Insanlar para verip far degistiriyorlar cunku alinan farda mercek var. Eger merceksiz farda Xenon lamba kullanirsaniz bir yere odaklanmadan her yeri aydinlatirsiniz ki buna karsidan gelen surucunun gozleri de dahildir. O yuzden hem guzel gozukmek hem de kufur yememek icin far degistirmek gerek.

koliva senin bu yazdıklarına ilave bilgi vermek istiyorum, 

Kelvin değeri arttıkca rengi değişir evet birde lümen değeri vardır. Lümen değeri yolunu aydınlatma değeridir. Lümen değeri ne kadar düşükse yolunu o kadar net ve güzel aydınlatır. 

Bu yüzden kelvin değeri yükseldikçe lümen düşer yani aydınlatma azalır. Bu sebeğle en iyi kelvin değeri 4300 kelvindir. Fakar 4300 kelvin sarı renkli olduğu için genellikle tercih etmezler daha yükseklerini tercih ederler fakat lümen değerinin düştüğünden yolu aydınlatma azalıyor. 
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
EErgul Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EErgul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2012 Saat 14:28
Orjinalini yazan: ScHerZo ScHerZo Yazdı:

Hocam H1-H3-H4-H7-H11 bunlar ampül tipidir kafa karışmasın.

1998-2002 arası 206ların orjinal farları H4 tipi ampül kullanıyor. H4 ün diğerleriden farkı uzun ve kısa diye tabir ettiğimiz ışığın aynı ampül içinde barınması. 3 ayaklıdır şaseyi tek alır. Aracın 2004 model olduğununa göre yanılmıyorsam orjinal farın kısası H7 uzunu H1 kullanıyordur.

Mercekli angeller de genelde her ikiside H7 veya H1 kullanılır. Merceğin durumuna göre H1 daha çok tercih edilir çüknü Ampül tablası H1 in daha küçüktür mercek arkasının çok geniş olması gerekmez.

Xenon aldığında çok dikkat et H1-H3-H7-H11 hepsinın ampül kısmı aynıdır sadece ayak kısmında ve tablasında farklılıklar vardır. H4 ise H7 ye çok benzer sadece dediğim gibi 3 ayaklıdır.

Mercek kullanacaksan biraz paraya kıyıp Hella-Bosch gibi markaların merceklerini bulmaya çalış. Çünkü Ucuz yollu hazır mercekli far takımlarının mercekleri çok çabuk kirleniyor(buna kullandığınız ampülün de etkisi var adi ampüller çok karartıyor). Temizliği riskli ve maaliyetli iş aynı hesaba gelir.

Ben kendi aracımda (206+) 30000K kullanıyorum . Halk arasında pembe ddiye geçer ama küllen yalan 45000K pembedir. Mora yakın bir mavidir ve gece görüntüsü çok hoştur. Parlement mavisi ile yan yana gelince farkı anlıyorsunuz. Beyaz ve sarı halojenlerin yanında masmavi duruyor. Mercek uygulamasına ben de gideceğim benim far alternatifim yok ben kendim mercek alıp ustaya yaptıracak gibiyim.
bilgiler için teşekkürler. alacağım sonar angel eye farın merceği yetersiz diyorsun yani ustam.ayrıca bir mercek operasyonuna girmem lazım. şimdilik beni aşar ama en azından bunu bildiğimden xenon kullanmam henüz. 

birde şöyle bir şey var kafama takılan örneğin farda xenon kullanıyorum merceğimde var sislere xenon takamam karşıdaki arabanın gözünü alır. e bu durumda renkleri birbirinden bağımsız olucak farların ve sislerin. bu durumun nasıl önüne geçebiliriz ? her ikisinde de xenon kullanmassam zaten sıkıntı yok 

yahut metin arkadaşımın verdiği bilgiden yola çıkarsak farlara herhangi bir xenonu çakıp sislere de 10000k xenon çakarsam karşıdakinin gözünü almayabilir. 10.000k nın aydınlatmasının bayağı az olduğunu düşünürsek...

Düzenleyen EErgul - 19 Haziran 2012 Saat 14:30
2004 Model
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2012 Saat 19:15
Sislerin yapısı gereği siz ne tür ampül kullanırsanız kullanın karşıdakinin gözünü alacaktır.

İmkanınız olursa 206lara özel mercekli sisler var sonarın dı galiba onları kullanabilirsiniz.

Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
EErgul Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EErgul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2012 Saat 19:33
sonarın değil malesef ama yinede hoşuma gitti. alabilirim.
2004 Model
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Ön göğüs kısmı açılması hk. son mesaja git 827 5 Oto Tamir Servisim
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6174 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1101 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 279 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3582 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49291 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 515 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 334 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 557 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 87 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4379 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1802 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 1025 0 Just for Justice
konu icon Acil Yardım! 1.4 quicksilver stop ediyor son mesaja git 765 0 ozcank
konu icon 307 1.6 xt yürüyünce gelen ses son mesaja git 1750 11 Pejo58
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 28820 22 Pejo58
konu icon 407 ÇEKMİYOR son mesaja git 3720 6 Oyk2147
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26160 19 wolkan35
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 2505 5 yigitmustafa
konu icon 1.4hdi / 1.4tdci rölanti arızası yardım edin lütfe son mesaja git 238 0 omersardogan
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
Pejo58 3
muratzengin 3
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
SerkanPinar 2
wolkan35 2
yigit0060 2
yigitmustafa 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English