Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yaylandık 5 lik eibach ve yazlık bakım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

yaylandık 5 lik eibach ve yazlık bakım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
loiz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
16 - Mayıs - 1988

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı loiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: yaylandık 5 lik eibach ve yazlık bakım
    Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2012 Saat 02:06
9 aylık trabzon döneminden sonra samsuna döndüm..takıntılı biriyim.. tık ses olmıcak her şey sağlam olacak Smile evime yani samsun sanayisine sağlam bi giriş yaptım..yapılan işlemleri paylaşıyorum;

ilk önce bi kaç kez marş basmayan cevizin marş dinamosu kömürlerinde sıkıntı olduğunu biliyordum..ilk iş yolda izde aksi bi yerde kalmamak için marş dinamosu kömürlerini değiştirmek oldu.

ardından daha önceden değiştirdiğim sağ salıncağın ardından sol salıncakta değişti.başlıklarında sıkıntı olan z rotları rot başlarıda değiştirildi..bir kaçı haricinde komple alt takım yapıldı desem yeri vardır..hepsi bir tıkırtı yüzünden..olmayacak. inş. herzaman bakımlı bir arabaya bineceğim.

fren disklerinin bittiğinin farkındaydım.idare ediyordum bir kaç aydır..yaz başı sanayiye girmişken eksik kalmasın diyerek ön diskler balatalar arka balatalar ve aşınan kampananın tornası yapıldı.fren ayarıyla birlikte durabildiğimi farkettim 

yeni ön diskler

arka kampananın hali

yeni arka balatalar

sanayide bir lifti 6 saat meşgul ettikten sonra parça beklemek için bi kaç gün ara verdik Smile

veee beklenen parça istanbuldan 1 gün erkenden kargoyla elimize ulaştı..parçanın alımında gönderiminde emeği geçenlere teşekkürler burdan

kimilerimizin böyle uykusuz geceleri olmuştur..sanayinin açılmasını heyecanla beklediğiniz Big Grin

ve sonunda sanayideyim..sabah taze poaçalarla dayandım kapıya,iyi ustanın gönlünü yapmak lazım Big Grin

ön çamurluğun yerden yüksekliğinin yaydan önceki değeri

arka çamurluk yerden yüksekliğinin ilk hali 

yaylar sökülme aşamasına geldi..bendeki heyecanı tahmin edebiliyosunuzdur Big Grin

orjinalleriyle 5lik eibachları yan yana koyunca ustanın yorumu 'çok düşecek bu araba haberin olsun' oldu Big Grin cevap hazır 'inşallah' Big Grin

yayları artık arabanın üstünde gördüm ama hala yere değmediler 

arabayı liftten indirdiğimizde ben yok yaa o kadar da deli düşmedi derken usta daha dur liftin ayaklarına oturdu araba dedi Big Grin arabayı kaldırıp ayakları aldığımızda bi iki santim daha inince eski haline alışan ben noluyo dedim Big Grin

arkada yay olmayan bu pejo modellerinde kullanılan torsiyonu düşürmek için başladık arkayı sökmeye..bir çok kişinin bu ayarlama için torsiyon bilyalarını dağıtıp 400 500 milyon gibi meblağlar ödediğini bildiğimden yüreğim ağzımdaydı ama ustama da güveniyodum.ok yaydan çıktı bir kere vira bismillah dedik.çok şükür sıkıntısız ayarladı..sanırım bir diş düşürüldü torsiyon.

yaydan sonra ilk ölçümler Big Grin orj yayla 67cm çıkan ön çamurluk 60,5 larda.. ki daha bunun zamanla oturması var.. 

buda arkadaki düşüşün resmi..arabanın burnu havada yada kafası yerde olmaması için en iyi şekilde ayarladık.

oturaklı ilk fotoğrafımız.. daha liftten çıkmadan

tüm tıkırtılar kesildi..alt takım sağlam..yayların ardından ilk sürüş deneyimlerim sertleşti ama zıp zıp zıplatmıyo.şu an orj ebatlardaki lastiklerle konfor yerinde..ilerde jant ebatı büyüdüğünde tekrar değerlendiricez..ayrıca sert sürüşlerde arabayla sağa sola yatmamak zevkli bi duyguymuş Big Grin

soluğu rot balans ayarları için dede dostumuzun dükanında en güvendiğim yerde aldım.
yaylar altında böyle görünüyor diye bakarken ben kriko arabanın altına girmedi Big Grin Allah lastiğimize taş değdirmesin inşallah.

ramazan ustanın maharetli elleri 

aradaki farkı en iyi anlatmak için eskiden çektiğim ve bugün aldığım iki fotoğraf..
eski hali

ve yeni hali

cidden baktığımda arabamı bir daha sevdim Big Grin bi ara soğumuştum sorun çıkartıp duruyo diye,satmaya kadar gitmiştim ancak artık tüm eksiklerini gördüm..bir kaç eklemeyle devam edicez..önce bi kollamaya alışalım Big Grin ardından en yakın zamanda camlara 2 numara filmle başlayıp bir kaç şey daha eklemeyi düşünüyorum..hayırlısı..

ilerleyen günlerde tertemiz hallerimizle yeni fotoğraflar paylaşmak üzere..
ilgi gösteren herkeze şimdiden teşekkürler.
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı
'04 golf V 1.6FSI siyah
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2012 Saat 09:44
Bayagi detayli bir calisma olmus. Ustanin ellerine saglik.Gue gule kullanin.

Düzenleyen koliva - 17 Haziran 2012 Saat 09:44
Yukarı Dön
tellotello Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tellotello Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2012 Saat 11:53
Supper ayrıntılı bir anlatım olmuş elinize sağlık, güle güle kullanın. 

Bu arada yayın kısaltılmasının ne gibi dezavantajları olabilir? Daha doğrusu var mıdır böyle bir dezavantaj. Birde benim görüntü olarak yukarda olması daha çok hoşuma gidiyor nedense Smile
Yukarı Dön
SZKR Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
27 - Mayıs - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı SZKR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2012 Saat 20:38
Sanayi yazı dizisi... :) ellerine sağlık anlatım gibi aslan da 1o numara olmuş. Yaylar iyi hoş ama zaman geçtikçe kullanım farkları konfor etkisi vb.. yazı dizilerini de bekliyoruz.. :)
Yukarı Dön
loiz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
16 - Mayıs - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı loiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2012 Saat 10:10
teşekkürler arkadaşlar
@koliva ustaya çıraklık yaptım her civatasında benimde emeğim var seviyorum bu işleri

@tellotello kardeşim yayın dezajantajlarını anlatayım gizli saklı yok
öncelikle yay hakkında hiçbir yerde net doğru bir bilgi bulamadım.muhtemelen bir çokları gibi bodoslama daldım işe.hangi yay ne kadar düşürür hangisi serttir hangisi ses yapar net bilgi yok.kullanan arkadaşlarımın tavsiyesiyle eibach aldım.aracım çok yüksek göründüğünden 5lik sportline aldım. 5 lik yayın rcleri 5 cm civarında düşürdüğü söyleniyordu her yerde aracım tam 6.5 cm düştü resimlerde mevcut.o yüzden elimden geldiğince bilgi ve tecrübelerimi paylaşmaya çalışıyorum ilerde yay takmak isteyenler için.

konfor azaldı ancak zıp zıp zıplatmıyor.gaza asıldığınızda kafa havaya kalkmıyor hızlandığınızı daha doğrusu gittiğinizi gerçekten hissedebiliyosunuz.fren yaptığınızda burun öne yığılmıyor virajlarda arabayla beraber siz de yatmıyorsunuz ki direksiyonun her an elimde olduğunu hissediyorum yatarken bende savruluyodum arabanın içinde.

arabanın altı 4 parmak yüksekliğinde şu an haliyle en ufak şeye dikkat etmek zorundasınız.önceden taktırdığım çelik karter muhafazası olmasaydı çoktan bi yerini kırmıştım çok sürtüyo dikkatli olmak lazım.haliyle çok yavaş gidiyorum bu benim yapmadığım bişeydi neyse yakıttan tasarruf ederiz :)

hızlı giderken asflattaki esnemelerde ufak bi zıplıyosunuz araba eskisi gibi salınmıyo ama süratlendikçe kontrolün sizde olduğunu hissettiğinizden önemsemiyorsunuz.

evinizin garajı düz ayak bi yer olmasına dikkat edin :) şahsen ben otları süpüre süpüre garaja giriyorum

şu an ufak bi sıkıntı var direksiyon tam turlarda yaylardan tokur tokur ses geliyo baklalardan.alışmazsa eğer yayın üst baklasını tablaya sabitleyerek sorunu çözmeyi düşünüyorum çünkü alttan tablaya oturuyo muhtemelen en üst bakla dönüşlerde tabladan taşıyo.

evet araç yatmıyo.ancak araç yatmıyo diye sınırları zorlamayın bi noktadan sonra 1000kg lık araba bi yere kadar.savruluyo.savrulurken dahi kontrol edebiliyosunuz arabayı ancak yinede çok zorlamamak lazım.

görüntü olarak.yol tutuş olarak.konfor olarak (zıp zıp zıplatan yaylı arabalarda gördüm) ve verdiği kontrol hissinden dolayı ben çok memnunum.altı sürtünce içim bi cız ediyo ama alışırım zamanla..

@SZKR saol kardeşim buyur bu ilk yazı dizim olsun.. yay hakkında kimseden net bilgi bulamadım.saolsun ilgilenenler oldu ancak 3.5luk yayla dip basanlar 5lik yayla havada kalanlar gördüm.çelişiyodu yani edindiğim bilgi. buyrun 5lik eibach 1.4 hdi'ı bu kadar bastı.orj ebatlı lastikleriyle (ki büyüteceğim konfor biraz daha düşecektir) o kadar da büyük bi konfor kaybı yok.yol tutuş inanılmaz şekilde arttı. tüm tecrübelerimi paylaşıcam.

Düzenleyen loiz - 18 Haziran 2012 Saat 10:13
'04 golf V 1.6FSI siyah
Yukarı Dön
bjkamil Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bjkamil Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2012 Saat 13:49

gerçekten güzel olmuş Smile .yayları nerden kaça aldınız?? bir de konforda bir değişiklik oldu mu?? sertleşme vs??

Yukarı Dön
tellotello Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tellotello Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2012 Saat 15:32
Müthiş bilgiler, detaylı açıklamanız için tekrar teşekkürler Smile
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
Yukarı Dön
loiz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
16 - Mayıs - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı loiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2012 Saat 17:02
yayları istanbuldan arkadaş vasıtasıyla aldım.kargoyla beraber 230 liraya geldi yinede euro üzerinden satılan bi parça olduğundan güncel fiyat almak lazım.işçiliğini bilemiyorum çünkü alt takımla beraber yaptırdım 2 gün yukardaki işlemlerden liftteydi araç.

konfor olarak değişiklik var tabiki araç salınmıyo zıplıyo ancak öyle aşırı zıp zıp gitmiyo.yol tutuşunun artışının yanında o kdar sertleşme olsun.çukurları iyi kollamak zorunda kalıyorsunuz.bu vesileyle yavaş gitmeye başladım yakında yakıt tasarrufundan  yayın parasını çıkartırım :)
'04 golf V 1.6FSI siyah
Yukarı Dön
loiz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
16 - Mayıs - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı loiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2012 Saat 18:28
güncel olalım biraz..

15 gündür yaylı geziyorum.bi kaç kez alt muhafazayı vurdum ancak sıkıntı yok.yol tutuşun verdiği zevki tadalım derken 2 kez savrulmam neticesinde bugün michelin lastikler takıldı 30bin km yapmış bristonlar satıldı :)

en yakın arkadaşımda yine 5lik yaylı cliosu olan arkadaşımla konfor denemek için arada değiştiğimizde konforumu o kadar da kaybetmediğimi gördüm tabi onun 16'' 45 yanak lastiklerini de hesaba katmak lazım.

yapım aşaması yeni başladı.şimdi sizlere sorum 206 sedan ve rc nin ön tamponları arasında bir fark varmı??
'04 golf V 1.6FSI siyah
Yukarı Dön
just307 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı just307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2012 Saat 17:15
Güzel bir anlatım, bir çok kişinin faydalanabileceği bir konu olmuş. Rc tamponlar farklı diye biliyorum gerçi prd benm kafa 207 ye gitti sisler metal izgara falan çok farklı düz 207'le.
2006 307 1.6 HDİ 110 Hp Premium
Yukarı Dön
loiz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
16 - Mayıs - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı loiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2012 Saat 17:31
bu aralar çalışmalara devam.. boya koruma ve cila yaptırdım..garaj yapıyorum yarın tentesini sipariş ediyorum bitmiş halini paylaşıcam güneşten yanmayacak,camlar filmlenecek oda muhtemelen haftaya olur,şu tampon işini kesinleştirmem lazım sedan ve rc lerin tamponları birebir aynımı? ikisinde geniş ızgaralı rc tamponu daha ilerde duruyosa ondan almayı düşünüyorum
'04 golf V 1.6FSI siyah
Yukarı Dön
gozem Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
07 - Ağustos - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı gozem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2012 Saat 23:00
Çok güzel olmuş gercekten, emeginize sağlık..
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel..
Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun
Yukarı Dön
loiz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
16 - Mayıs - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı loiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2012 Saat 12:23
eyvallah teşekkür ederim.sağlamlık adına elimizden geleni yapıyoruz

rc ve sedan tamponları arasında fark varmı??bunu öğrenmeliyim
'04 golf V 1.6FSI siyah
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Otomobil Neden Hararet Yapar.? son mesaja git 18508 8 brs3393brs
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 5769 7 Serdar102
konu icon Atatürk'ün Gölgesi Yeter - Serdar Yıldırım son mesaja git 111 4 Serdar102
konu icon Külbütör yağ sızıntısı ve sesi yardım son mesaja git 448 1 Warcry
konu icon Kapı kilidi son mesaja git 12873 6 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 1 0 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 1 0 brs3393brs
konu icon Merhabalar son mesaja git 5 0 tunakrf
konu icon Peugeot 1.2 Puretech genel bakım ve değerlendirme son mesaja git 1004 0 Dustero59
konu icon 2024 Model Yeni Peugeot 2008 Type-C Sorunu son mesaja git 608 0 ergunasaf
konu icon Peugeot 206 kilit unutma sorunu son mesaja git 1404 0 Sabri45
konu icon 2008 Turbo Hava Hortumu Yağlanması son mesaja git 2935 1 Peugeotturkey123
konu icon 2023 Model Peugeot 208 GT kablosuz şarj hk son mesaja git 884 0 mhakan71
konu icon 2008 Kedi Çiziği Kırmızı ELIXIR son mesaja git 1063 0 55adige1919
konu icon 2004 1.4 HDI Klima ile ilgili son mesaja git 1108 0 Samet1697
konu icon Lastik basınç sensörü son mesaja git 7 0 DVRM77
konu icon 3008 2022 Far yüksekliği ayarı ve motor titremesi son mesaja git 950 0 berter
konu icon Peugeot 208 GT yeni nesil yakıt tüketimi hk son mesaja git 1034 0 mhakan71
konu icon Adblue seviyesini Kaç litre nasıl öğrenirim artık son mesaja git 710 0 Lepromer
konu icon 208 Yağ Azaltma Problemi son mesaja git 6662 8 selahattnsahman
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 SEPTEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 9
brs3393brs 4
Warcry 2
tunakrf 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English