![]() |
|
İLK TESCİL TARİHİ |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
nupel307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 210 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2012 Saat 19:33 |
Merhaba arkadaslar..benim 3 hafta önce yeni bir arac aldım..2008 model..dikkaetimi çekti eski ruhsatta ilk tescil tarihi 2009 8. ay..kafam karıştı..bu ne demek oluyor..acaba araba trafikten mi çekilmiş..yada baska neden olabilir...internette arastırdım..bunun gibi sorun yasayan çok..
|
|
308 1.6 hdi 90 hp
|
|
![]() |
|
senol73 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2012 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aracınız trafikten çekilmemiş.Araç 2008 model olmasına rağmen satış tarihi 2009 un 8.ayıdır.Bayilerin elinde kalan araçlarda bazen böyle olabiliyor.Araç sıfır olmasına rağmen yeni model yılı çıktığı için daha ucuza satılıyor.Benim aracımda 2004 model ama tescil tarihi 2003 ün 11.ayı :)
Model yılı karmaşası bu sene son oluyor.Artık takvim yılına göre modellenecek.
|
|
2004 1.4 HDI LOOK 206
|
|
![]() |
|
nupel307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 210 |
Kardes bende öyle düşündüm.yalnız aracta 2008 şubat aynına ait bakım faturaları var :)
|
|
308 1.6 hdi 90 hp
|
|
![]() |
|
senol73 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2012 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
O zaman bu araç garanti süresi içinde işlem görmüş demektir.Servis size detaylı olarak bilgi verebilir.
Dediğiniz gibi aracınız perte ayrılmış ve trafikten men edilmiştir.Ama öyle bir durum olsa bile ruhsatta İLK TESCİL TARİHİ ibaresi yerine aracın trafiğe tekrar dahil edildiği tarih yazılmış olmalı. Bi ihtimal daha var oda ruhsata yanlış işlenmiş olabilir. Şu an benim aracım dizel olmasına rağmen ruhsatımda '' benzinli'' yazıyor :) bende muayene zamanı bu ibareyi değiştirmeyi düşünüyorum.ŞU an için bir sıkıntımız yok görünüyor.
|
|
2004 1.4 HDI LOOK 206
|
|
![]() |
|
işte anlamadım kardes plakada hasar kaydı yok..trafik sigortasını yaptım arkadasta eğer pert olsa onlar görüyor uyarırdı..ondada sorun yoktu..merak ettim iyisimi bir tarfik polisine yada trafik şubesine sormak.
|
|
308 1.6 hdi 90 hp
|
|
![]() |
|
Büyük ihtimal ruhsata yazan kişi yanlışlıkla yazmıştır. 2008 in 9. ayı yazacağına, 2009 un 8. ayı yazmıştır.Araç yeni sayılır muhakkak serviste ilk kaydı vardır.
Hatta satışı yapan bayide faturasının bir kopyası vardır. Aracınızın plakasından bile anlaşılabilir.Eğer plaka o tarihler arasında verilen seriden ise takibi kolay olur.( tabiki plakanın daha önceden kullanılan plakadan değilde, normal olarak tescil sırasında verilen plaka olduğunu varsayarak böyle yazdım)
|
|
2004 1.4 HDI LOOK 206
|
|
![]() |
|
Plaka değişmiş kardes önceden..benim düşündüğüm plaka değiştiği için tescil tarihinin değiştiği ama yinede emin olmak lazım..bilen birine sormak lazım..
|
|
308 1.6 hdi 90 hp
|
|
![]() |
|
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
plaka değişmiş ve araç baska bir ilden gelmiş olması kuvvetle muhtemeldir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |