![]() |
|
307 HD 1.6 Triger Değişimi Hakkında |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
meister ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2012 Saat 12:19 |
Merhabalar,
307 1.6 HDI Aracım 100 bine gelmek üzere. Bir süredir Triger değişimi kafamda soru işaretleri oluşturuyordu. kimisi 100 bin, kimisi 120 bin diyor. Açıkçası çok belirsiz gibi gelen bu durum sonrasında Bende en sonunda trigeri değiştirmeye karar verdim. Başlığı başka arkadaşlara faydalı olabilir düşüncesiyle açıyorum. Eksantrik kayışını (orjinal), Ankara ERKAY otomotiv'den 240 TL'ye aldım. Daha sonra Ankara Erciyes İşyerlerinde tanıdık bir ustama kayışı değiştirttim. İşçiliğe de son olarak 70 TL ödedim. Değiştirme işlemi toplam 3 saat felan sürdü ve gayet başarılıydı. Ustam özellikle sente atlamamaya özen gösterdi. Birde ERkay 'da orjinal trigerin 100bin daha gideceği söylendi bana. Bunun ne derece doğru olduğundan da pek emin değilim. ![]() Son olarak arkadaşlar, arabadan çıkarılan fabrikasyon kayışın son durumu ile satın aldığım triger seti üzerindeki kodları paylaşmak istedim. Kayış üzerindeki çatlaklar, değişim vaktinin geldiğine işaret ediyormuş. Ustam tam zamanında geldiğimi söyledi. ![]() Herkese kolay gelsin. |
|
2005, 110Hp, Peugeot 307 XT Full
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Herkes farklı şeyler söylüyor, aracın üretim yılını vs hiç göz önüne almıyorlar.
Senin aracın 2005 model. O yılların teknolojisine göre üretilen araçlarda triger ömrü 80.000 km ya da 4 yıldır. Yani 4 yıl dolduğunda km'si gelmemiş olsa bile değiştirmelisin. Çünkü kauçuk zamanla deforme oluyor. Şimdiki zamanın teknolojisine göre triger kayışları daha fazla dayanabiliyor ama sen bir ustaya sorduğunda senin 7 yıl önce takılan kayışın için günümüzdeki triger kayışlarının özelliklerini söylüyor bu yanlış. Böyle ufak ama önemli ayrıntıları ustalarımız ne yazıkki düşünemiyor, yanlış yönlendiriyor.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
smilyben ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Merhaba
http://public.servicebox.peugeot.com/do/inscription adresinden kayıt olduktan sonra araç şasi no girerek bakım zamanları ve aracınızla ilgili diğer bilgileri kolayca bulabilirsniz. |
|
![]() |
|
nupel307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 210 |
nereye gireceksin arac şasi nosu ben bulamadım kardes
|
|
308 1.6 hdi 90 hp
|
|
![]() |
|
meister ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
Bu sayfanın türkçe versiyonu var mıdır?
Çünkü bende pek bir şey anlamadım nereden kayıt olacağımızı vs.. |
|
2005, 110Hp, Peugeot 307 XT Full
|
|
![]() |
|
engin54 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Temmuz 2012 Konum: sakarya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
normalinde fabrıkasyon kayış değişim süresi pejonun verdiği kilometre 180.000 dir fakat türkiye genelinde servisler dahil bütün ustalar 120.000 de değişiminin gerektiğini söylerler sağlıklı olanıda budur ayrıca 100.000 ve 120.000 arasında triger ile birlikte devirdaiminde değişmesi gerekir....
slmlr |
|
307 bir tutkudur.............
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Web sitesinde guncelleme yapmislar. Sayfanin sol altindan dili degistirebiliyorsunuz ama yarim yamalak degisiyor. Herhalde duzeltirler. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |