![]() |
|
sonar far ve mercek sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mehmet6667 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Nisan 2012 Konum: ZONGULDAK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 76 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmet6667
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2012 Saat 12:22 |
mrb arkadaşlar bilgisi olan yardım ederse sevinirim,arkadaşlar sonar marka mercekli far aldım,uzunlar mükemmel yanıyor far motorlarınıda monte ettik far motorları çalışıyor ama far aşağı yukarı inmiyor bu br,birde mercek çok aşağı ışık veriyor ışık güzel ama 10 metre ilerisi karanlık,merceğin kalkma özelliği varmı yada nasıl bir yol çizmeliyim yardım edin.
|
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yanlis sekılde mı montaj yaptınız acaba far motorlarını, bir yere gecmesı gerekıyor kii merceklerı asagı yukarı oynatsın.. far ayarı yaptırman gerekıyor zannedersem motorun ıcınden baktıgında farların arkasına 4tane vıdası olup 2 tanesı uzun 2 tanesı kısa ıcın.. 1tanesı sag sol dıgerı yukarı asagı ayar yapmak ıcın, aracını duvara karsı koy farlarıda ac ona gore kendın bıle ayarlayabılırsın
|
|
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|
![]() |
|
mehmet6667 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Nisan 2012 Konum: ZONGULDAK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 76 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmet6667
![]() ![]() ![]() ![]() |
yani far motoru uzun u değil kısa olan mercekleridemi aşağı yukarı oynatıyor.. |
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
uzunları zaten oynatmasının bır mantıgı yoktur kii.. kısa farlar ıcındır far motorları.. sureklı yanan farlarımız kısalar ve ne kadar yuk bınerse araca on taraf havaya kalktıgından ona gore ayar verırız kumanda dan kendımız |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmet6667
anladım dostum sağol,o zaman bu far motorlarını iyi takamadı,yani far motoru hariç birde vida ile ayarlama yeri var diyoosun dimi.. |
|
![]() |
|
benım dusunceme gore montajını yapmısınız.. motorlar calısıyo ama merceklerı ındırıp kaldırmıyo motorlar yanı bır yere gecmesı gerekıyo kii indirip kaldırsın.. evt kaputu ac farların arkasına bakarsan 4vida gormen gerekıcek 2tanesı uzunlar ıcın 2tanesı kısalar ıcın ve bunların 1tanesı sag sol 1tanesı yukarı asagı ıcındır.. vida ayarları ile far ayarı yapan yerler standart ayar yapar yuksuzken arac.. motorla ıse yuk bıdıgınde ona gore ıcerden kımseyı rahatsız etmemek ıcın kendın yaparsın |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmet6667
anladım dostum çok çok sağol,farlar dün takıldı motorlardan ses geliyor çalışıyor ama inidirip kaldırmıor,neyse ben takan kişiyle görüşmeye giderim bugün.. |
|
![]() |
|
kaptanx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Haziran 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
slm dostum,farları taktırdığın yere söyle far ayar motorlarının ucunda bulunan yuvarlak misket şeklindeki kısmı far tasının içerisindeki yuvaya yerleştirmemiş büyük ihtimal ve bundan dolayıda sen motorların çalışma sesini duyuyorsun ama boşta ileri geri gidip geldikleri için ayar görevini yapamıyor,yuvalarına oturursa sorunun çözülür,farlarını söküp kendinde yapabilirsin,tek ihtiyacın tornavida,far tasının arka kapağını aç ve tornavidayla farın iç kısmının far camına doğru kaymaması için herhangi sağlam bir yerden kendine doğru baskı uygula ve sonrada far motorunu yerine yerleştirip hafif hafif yanlara baskı uygulayarak yerine oturmasını sağla,zaten motorları yerleştirmeden önce içine bakarsan ne taraftan takman gerektiğini görür ve ona göre ayar motorunun ucunu ayarlarsın bu kadar,saygılar umarım yardımcı olabilmişimdir...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmet6667
yardımcı oldun kardeş,takan kişi eski farlardan çıkarırken far motorlarının ucundaki küçük topları kırmış yerine vida takmış matkapla delip vida takmış oda far motorlarını oturtamamış,valla kıyameti kopardım,elmden zor aldılar ustaya 100 tl de para aldı birde,gerçi sisleride taktı tamponu kesip,ama kırdıysa söylemesi gerekirdi.. |
|
![]() |
|
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Selamlar.
far motorları sonarda birebir oturuyor. Motorların montajını yapmadan önce; Motorları tekrar soketine takarak uç kısmını dışa çıkarın ayar düğmesinden. En uca çıkana kadar açın.. sonrasında Angel fardaki iç kısmı geri kaçmasın diye tutark motoru oturtun top kısmının yuvaya girmesine dikkat edin. Açısını ayarlamak içinde içindeki vidadan ayarlayabilirsiniz. içe ve dışa olarak ayar yapabilirsiniz. Topları kırıldıysa tornacıda yaptırabilirsiniz. Tornada aynı parçayı yapan vardı sanırım forumda bi arkadaşta..
|
|
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |