![]() |
|
307 BİR KAÇ SORUN? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
pesimist81 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Haziran 2012 Konum: TRABZON Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pesimist81
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2012 Saat 23:44 |
selam arkadaşlar 1 ay önce çok isteyerek ve severek peugeot 307 aldım. 2004 model otomatik xr modeli. aracımla ilgili bir kac sorunum olacak sizlere. öncelikle şanzumanı yeni yaptırdım 3000 tl gibi bana göre çok yüksek bir maliyetle. gelelim sorunlarıma. tokatta yasıyorum usta sıkıntısı cekıyorum. arabayı ilk calıstırdığımda motordan vınnnnn diye iğrenc bır ses gelıyor ve bu ses arac calıstığı sürece gitmıyor. trigerden olabilir mi?
ikincisi gaz bazen çok sertleşiyor ve takılı kalıyor. ve gaza hafif basmamda gaz pedalından gacırtılı gucurtulu sesler gelıyor. ustama sordum beni geçiştirdi. ne yapacağımı bilmiyorum. bu sorunların sebepleri neler olabilir? yardımlarınıza gercekten ihtiyacım var . şimdiden teşekkür ediyorum. |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
O vınama sesi daha çok rolentide çalışırken mi duyuluyor? Direksiyonu tam sağ ve tam sol yaptığınızda artıp azalıyor mu?
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
pesimist81 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Haziran 2012 Konum: TRABZON Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pesimist81
![]() ![]() ![]() ![]() |
yok hocam ses süreklı var hızlanınca tam duyamıyorum tabi ama arabayı calıstırdığımda o ses hep var
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Bir zahmet araç rolentide çalışırken direksiyonu tam sağ ve tam sol yapıp sesi dinlermisiniz artıp azalıyor mu
|
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
ynusemre ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Nisan - 1986 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2011 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
Evet buyuk ihtimalle direksiyon pomposindan geliyor.307 lerin bircogunda var,bendede var...
|
|
2004 PUG 307 XT 1.6 110HB
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pesimist81
aksam bı bakayım hocam. servise de bi götüreyım bilgileri aktarırım size
|
|
![]() |
|
erenöz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mayıs 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 61 |
bende 307 sw aldım ve şanzumanını yaptırdım 1600 tl tuttu tabi arıza var arıza var. Ne yazıkki otomatik şanzuman arıza yaptımı pahalıya mal oluyor:(
|
|
307 SW 1.6 OV PACK
|
|
![]() |
|
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Bu ses ayrıca vitese takınca geliyorsa şanzıman revizyonda selonoidleriniz yeni tipe dönmüştür.Bu vızıltı sadece vitese takınca yapar,boşa alınca ses duyulmaz.
|
|
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pesimist81
tatildeydim cevap yazamadım kusura bakmayın. metin bey aynen dediğin gibi oluyoor direksiyonu cevırdıkce ses değişiyor. direksiyon pompasından olduğunu soyledıler ustalar . fiyat konusunu konusamadık acekesı yok dediler. fakat ses içimi tırmalar hale geldi. kac paradır bilginiz varmı?
|
|
![]() |
|
O ses bütün 307' lerde var yani sorun etmeyin. Pompa elektrohidrolik olduğu için içinde elektrik motoru var ve ses ondan geliyor. Yenisini de alsanız aynısı olacak. Eğer içinize sinecekse hidrolik hortumlarını konrtol ediniz. Birde yağ haznesini konrtol edip yeni yağ eklediniz mi sorun kalmaz. İçiniz rahat olsun. |
|
|
![]() |
|
ares2626 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2011 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 85 |
dostum ben sana dırek acıklıyım o vınn sesını aslında tam olarak ekektırık ve mekanın sesın bırlesmesı gıbı dımı? zzzzzzztttttttttt tarzında ve arabanın vitesi N de iken cıkmıyo dimi ses sadece vitese taktıgında cıkıyor? bunu bi dene ben direk sölicem nedenini sana bnde cok takmıstım o sese:)
|
|
307xt
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pesimist81
metin eyvallah saolasın. ares zzzzzzttt :) sesi şanzımandan kaynaklanan bir ses o ayrı o normalmiş. bu vınnnnnnnnn :) diye bir ses . vites n de iken zttt sesi gelmiyo evet. vitese taktığımda zzztt sesi geliyo :) garip bi cevap verdim ama idare et :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |