![]() |
|
Silindir Kapak Contasımı ?? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
soneroo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2012 Saat 23:08 |
Arkadaşlar merhaba daha yeni bir sorunumu halletmişken bu gun bir sorun daha cıktı maalesef
aracım yakın bi zamadır su eksiltiyordu 2 haftada minimum seviyesinin altına düşüyordu ve her seferinde ekleyip sağında solunda kaçak varmı diye bakıyordum bu arada aracım hiç hararet yapmadı 90 nın üzerine cıkıyordu ama 2. kademe fan actgı zaman hersey normale dönüyordu sonunda bu gun aracı rolantıde çalıştırıp biraz gaz verdiğimde motor bloğunda kapakların birleştiği yerde su sızıntısı farkettim normalde motor sıcak oldugundan su çabuk buharlaşıyordu farkedemiyordum herneyse sorunu bulduk fakat araç hararet yapmadan skc deforme olabilirmi ayrıca sogutma suyumda yağ yada yağa benzer herhagi bir şey göremedim egzos da duman yada buharda yok |
|
Ford Focus 1.6 Trend Pk (2006)
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
skc = silindir kapak contasi
![]() Saniyorum sizan sogutma sivisinin miktari cokta fazla degildi. Farkli nedenlerden dolayi da skc yanabilir ancak esas nedeni motorun asiri isinmasindan kaynaklanir. Eger fazla bir hararet gormemisseniz sorun oldugunu sanmiyorum. |
|
![]() |
|
soneroo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
Sayın koliva sizin aracınızda nasıl bilmiyorum ama 206 larda genelde hararet şehir içinde dur kalklarda 90 biraz üzerine cıkıyor sanırım 100 derecede acıyor fanı bu da daha önce sordugumda pug larda normal oldugu söylenmişti ancak uzun yolda ise 90 nın üzerine hiç çıkmadı fakat bişey farkettim aracımın hararetin 90 oldugunu kabul edelim park haline geçip yani aracı stop edip 5-10 dakika bekledikten sonra tekrar marş yaptıgımda hararetin 100 derecede oldugunu görüyordum ama dediğim gibi fan2. kademeyi açtıgı için tekrar 90 dereceye düşmesi saniyeler alıyordu sanırım bu yüzden yanmaz bu conta engin bilgilerinizle beni aydınlatmanız dileğiyle :)
|
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Gayet normal. Bunun sebebini biraz aciklamaya calisayim bilgilerim dahilinde. Aracinin hararetinin 90 oldugunu varsayalim. Bu durumda termostat aciktir ve motoru sogutan su termostattan gecerek radyatorde sogutulur. Simdi birde aracinizi stop ettiginizi dusunelim. Bu durumda ise termostat acik olsa bile araciniz calismadigindan dolayi sogutma suyu sirkule olmayacaktir. Dolayisiyla motorda hali hazirda mevcut olan isi bir miktar daha suyu isitir. O yuzdendir ki biraz bekledikten sonra harareti yukarilarda goruyorsunuz. Bu gayet normaldir. |
|
![]() |
|
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
|
|
|
|
![]() |
|
tekkeşl ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 23 Haziran 2012 Konum: pejo Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım 2002 model 206 1.4 benzinli colorline modeli pejo aldım fakat yolda giderken aracım 100 fan cıkıyor bazen sonuna kdr haret göstergesini dayıyor stop lambası yanıyor RİCA EDİYORUM BİLĞİSİ OLAN YARDIM EDEBİLİRMİ termostatın üstünde bulunan hararet müşülinide degişdim sorun gene aynı stop yazısı cıkınca adamın sinir ediyor
|
|
![]() |
|
pug61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
sogutma suyunda hava vardır
|
|
![]() |
|
wolf72 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Haziran 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
bende de su eksiltme vardı servise götürdüm kalörferden dedi plastik bir petek gibi parçayı değiştirdi 250 tl aldılar ama ertesi gün arabada gene su eksiltme vardı ,bu sefer bir ustaya götürdüm olayı anlattım 1 dakikada arızayı buldu ( bu ara benim araba 2005 307 xt otm) hemen motorun arkasında baktığında lastiklerde olan sübap gibi plastik bir sübap var ona baktır bende onu değiştirdi sorun bitti belki sendeki arıza da ondan olabilir bendeki araç lpg li ,ve maliyeti bana 10 tl oldu, ne olursa olsun sorun giderilse bile ara ara her gün kontrol et şimdi ayda bir bakıyorum 1 senden fazla oldu sorun yok,servise inansaydım şimdi motoru yakmıştım,o yüzden servise gitmiyorum ustamdan da çok memnunum kışlık yazlık bakımlarını düzenli yaptırıyorum,umarım benimki gibi çok basit bir sorundur
|
|
![]() |
|
tekkeşl ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 23 Haziran 2012 Konum: pejo Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
sogutma suyunda hava yok havasını aldım termostat degişdi hararet müşülü degişdi sorun hala aynı yardımcı olursanız sevınırım fan 100 de acıyor bazen sonunda kdr gıdıyo sonra acıyor stop lambası yanıyorr
|
|
![]() |
|
Aramiza yeni katilan arkadaslarimizin oncelikle kendilerini tanitmalari gerekiyor. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7516&title=yeni-yelerin-dikkatine-konu-amadan-okuyunuz |
|
![]() |
|
yaa arkdslar bu hararet göstergesi cok can sıkıyor aracın termostatını sökdüm komple cıkardım iptal etdim gene yapıyor kesin çözüm ney bu hararet göstergesinin yardımcı olursanız sevinirim hava yok aldım hararet müşürü degişdim termostat iptal etdim geriye ne kaldı fan rolesi degişmek devirdayım şase kablosu bide gösterge panel arkasında bişey diyorlar onu cıkartıp yenıden takmakmı kaldı LÜTFENNNN YARDIMCI OLURMUSUNUZ BU İŞİN EHLİ OLAN BİR USYA BİLEN VARMI
|
|
![]() |
|
Aramiza yeni katilan arkadaslarimizin oncelikle kendilerini tanitmalari gerekiyor. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7516&title=yeni-yelerin-dikkatine-konu-amadan-okuyunuz |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |