![]() |
|
debriyaj pedalı hakkında |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Çetinler ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2010 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2012 Saat 11:40 |
herkese selamlar,1.4 hdi 2004 model 206 arabam var,seyir halindeyken bazen vites değiştirmek için debriyaj pedalına bastığımda ''çat'' diye bir ses geliyor pedaldan sanki pedal veya yayı kırılmış gibi ve pedal boşa basıp en alt noktada bikaç saniye basılı kalıyor bikaç saniye sonra tekrar toparlayıp yukarıya kalkıyor ve hiçbişey olmamış gibi herzamanki gibi çalışmaya devam ediyor,
bildiğim kadarıyla benim arabanın debriyaj pedalı hidrolik.
bu problem daha önce başına gelen varmı ne tavsiye edersiniz yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
Peugeot 206 look 1.4 dizel
|
|
![]() |
|
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
enteresan bir problem hiç yorum yapamadım gerçekten
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Master silindir problemi gibi gozuktu bana. Bir ustaya gidip yag seviyesine baktirmalisiniz. |
|
![]() |
|
106fb ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Kasım 2011 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 301 |
|
|
2003 307 XT PRE 1.6 110 HP
|
|
![]() |
|
Çetinler ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2010 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
ilginize çok teşekkür ediyorum,inşallah fazla masraf açmadan kurtuluruz bu işten.
|
|
|
|
![]() |
|
herkese tekrardan selamlar.
debriyaj pedalındaki sorun sebebiyle sanayide özel servise gittim usta aracı kontrol etti ve şu yorumu yaptı : baskı balatanın bulunduğu metal aksamlar sürekli kullanımdan ısınıp soğumaktan ve benzeri sebeblerden dolayı özelliğini yitiriyormuş ve pedalın hidroliğe benzer (halatsız) siztemi bozuyormuş bu hidrolik işçilik dahil 120 tl imiş fakat baskı balatayla birlikte değişmesi gerekiyormuş eğer baskı balata değişmeden sadece hidrolik sistemi değişirse birkaç hafta sonra tekrar bozulurmuş. fakat şimdi baskı balata ve o sistem için 450-500 masraf gidermiş :(((
bende şimdi kendi kendime sürüş tekniği geliştirdim pedala çok sert veya sonuna kadar basmıyorum daha nazik kullanıyorum eskisi kadar sık değil ama arada sırada yine sorun yapıyor fakat idare ediyorum gittiği yere kadar böyle idare edicez heralde.
bilgi olsun diye paylaşmak istedim.
|
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Bence bir baska ustaya da baktir. Debriyaji sonuna kadar basmazsan eger farkli problemlerin ortaya cikmasina neden olursun. |
|
![]() |
|
falan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 280 |
benzer sorun bendede vardı.. araç 2000 mod 206 xr manuel.. debriyaj telini değiştirdik. pedalın altındaki yayları falan değiştirdik. sorun düzeldi çok şükür..
|
|
2000 mod 206xr 1.4 8 valf 140000km benzin+lpg manuel
|
|
![]() |
|
|
|
|
|
![]() |
|
smilyben ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Merhaba
2 gün önce aynı problem nedeni ile yetkili servise gittim. sadece debriyaj teli değişti, bunun dışında değişen herhangi bir şey yok. 110 TL tuttu. Aracım şu an gayet güzel gidiyor. bence siz de en kısa zamanda yaptırın, ne zaman yolda kalacağınız belli olmaz. Olmadık bir zamanda çekici çağırmanız gerekebilir. Bu arada aracım 2006 model 206 1.4 hdi x-design.
|
|
![]() |
|
bilgi ve tecrübeleriyle yardımcı olan tüm arkadaşlara çok teşekkürler.
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |