![]() |
|
307 Servisden 1.5 ay sonra CİDDİ HASARLI ! (Resiml |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Mortal_Abas ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ocak 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mortal_Abas
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2012 Saat 13:12 |
Herkese hayırlı pazarlar,
Aracımı 80.000 kilometrede iken gerekli bakımlarının yapılması için yetkili servise getirdim. Servis bana Triger setinin değişmesini söyledi ve kabul ettim. Aracın triger seti, rot kolu, ön arka balata takımı, yağ servisi ve arka far giderken bi araç çarpmıştı toplamda işçilik dahil 1.500 tl fatura ödedim. fatura şuan yanımda değil fakat detaylı bilgiyi bulunca veririm.
her neyse arac dün gece sürerken gürültü yaptı ve stop etti. pejo yol yardım geldi ve bakan usta şunları söyledi " ARACIN KRANK KASNAĞI KOPMUŞ KOPUNCA TRİGER SETİNİ YEMİŞ SENTE ATLAMIŞ " yahu dedim ben bu arabanın triger setini 80.000 kilometrede iken 1.5 ay önce değiştim araç şuan 83.000 kilometrede trigeri değişen usta kırank kasnağının bozuk olduğu görmemiş mi valla görmesi lazım bi anlık olaacak sorun değil bu siz yaptırdığınız yere söyleyin dedi gitti ve çekici geldi araç çekildi.
![]() ![]() 1) Yetkili servisi hatası kesinikle dimi ?
2) Toplam maliyeti ne kadar olur parça + işçilik ?
3) Bunlar sorunu bana yamamaya çalışırlar kesin ne tavsiye edersiniz ?
|
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
gecmis olsun
iyide resimde aracin krank kasnagi yerinde gozukuyor yada benmi yanlis goruyorum kesinlikle sorun trigerden kaynaklaniyorsa gergiyi iyi ayarlayamamis olma ihtimalide var neyse acilir bakilir elinde fatura varsa kayisi takan servis pasa pasa zarari karsilar faturan yoksa odememek isteye bilirler |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
SZKR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Mayıs - 1984 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2011 Konum: İZMİT Durum: Aktif Değil Mesajlar: 250 |
Kasnak seti fotoğrafta sağlam gibi duruyor, ilginç. Ama böyle bir sorunda size yamayabilecekleri bir durum yok gibi. Güvenilir ve sirkülasyonu fazla olan bir servis (yetkili mi özel mi yazmamışsınız) ise sanırım sorun olmayacaktır. Ama olur da dediğiniz gibi size yamanırsa sanırım önceki bakımda yaptığınız masrafı geçecektir.
Bu arada ilgili bölümde kendinizi tanıtırsanız bu hatanın yapıldığı şehir konusunda bi fikrimiz olur. İzmit ise anında "kim o kim kim?" diye sorardım mesela ( :
|
|
![]() |
|
Mortal_Abas ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ocak 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mortal_Abas
![]() ![]() ![]() ![]() |
resmin büyük halini daha iyi görebilimeniz için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz bu arada araçtan 10 gün kadar önce ön takımdan eski kapıları gacırdaması gibi bi ses geliyordu onla alakalı olabilir mi bu sorunun olacağını belirten ?
araç pejo 307 2004 model 1.6 benzinli otomatik. CAN OTOMOTİV İSTANBUL DUDULLU Servisinden çıktı.
|
|
![]() |
|
beveta ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
öncelikle geçmiş olsun krank kasnağı fotoğrafta hiç bi sıkıntısı yokmuş gibi yerinde duruyor bu parça motor için önemli bi parça fakat durduk yere sıkıntı çıkartmaz öyle kolay kolay ben 2 gün önce aldım taktırdım 70 tl gibi bi rakam zamanla içindeki adı aklıma gelmiyor şimdi... dağılıyor... ve motor özellikle soğukken gıcırtı yapıyor arabanın motoru soğukken çalıştır ve aracın olduğu yerde direksiyonunu tam sağ ve tam sol yap bu gıcırtı sen direkksyonu çevirdiğinde geliyorsa motor kasnağını değiştirmrlisin o kırılacak bi parça diil... servisede bunu aynen anlat triger motorun önemli bi parçası nun kopması demek sana çok masraflar açabilir... iyigünler...
|
|
Peugeot 307 xr 1.6 16 Valf 110 Bg Benzinli
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mortal_Abas
teşekkürler sağolun.
krank kasnağının içine doğru bakın alttaki kasnak ile yukarıdaki kasnak arasındaki farkı göreceksiniz. araç 1.5 ay önce servise gitmeden önce motoru çalıştırdığımda direksiyonu tam sağ veya tam sol kırdığımda ön takımdan tır tır tır diye ses geliyordu bunu servise belirtmiştim girmeden önce fakat bakmışlardı rot kolunu değiştirmişlerdi tabiki sorun geçmemişti. sorun bu sebepten kaynaklanmış olabilir mi ? trigeri değiştiren usta kasnağın içinin eskidiğini göremiyor mu peki ? |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
iki kasnak birbirinden farklı arkadaşım zaten farklı durması normal. benim aracım da senin aracının aynısı ve bendeki de böle duruyor. ses sorununa gelince sorunun aynen krank kasnağından yada bilyasından kaynaklanıyordu o ses benim araçtada vardı bende orada ne var ne yok hepsini değiştirerek kurtulmuştum. lakin senin araçta kasnak yerinde duruyor nasıl olmuşta kopmuş demiş usta anlamıyorum.. kasnakta öle kolay kolay kopacak bi parça değil bilgine. eğer araçta trigerden yana bi sıkıntı varsa ki durumun onu gösteriyor. hiç bir şekilde çıkan masrafı kabullenme gerekiyorsa tüketici mahkemesine başvur yetkili servis olduğu için paşa paşa yaparlar meraklanma ama biraz başın ağrıyabilr. Düzenleyen nakka - 03 Haziran 2012 Saat 19:59 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mortal_Abas
usta bana hatta bak parçaları aşağıya düşmüş dedi karter kapağının üstüne bi baktım demir parçaları var gerçektende ama krank kasnağımıdır bilmem.
peki şimdi sorun trigerden ise benim getirdiğim servis bana evet trigerden kaynaklı der mi ki onun yerine başka parçadan kaynaklı der para almaya çalışmaz mı ? |
|
![]() |
|
tilbe307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 344 |
eğer araç sente atladıysa ve çok hasar varsa motorun komple yapılması gerekiyor ki bu çok masraflı bir iş olur . ama bir problem yok gibi duruyor. şu yüzden de olabilir. resimde görünen kayış aracın şarj olmasını sağlar. kayış gevşek mi gevşekse arabanın aküsü şarj olmadığı için haliyle araç stop ediyor.
|
|
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG
|
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
on kasnak kirilmis olabilir ama kirilsa trigere kolay kolay zarar vermez ve trigeri tutan rumallardan kasnaklardan parca kopsa kolay kolay triger korumasinin disina cikmaz
http://www.forum307.com/viewtopic.php?t=44136 bi incele ne demek istedeigimi anlarsin |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mortal_Abas
arabanın aküsünde bi problem yok farlar çalışıyor teyip çalışıyo. aracı inceleyen pejo assit yetkilisi sente atlamış dedi. neyse sabah olunca görücez artık sorun nedir. ama servisin triger i düzgün yapamamasından kaynaklı belli.
cerci007 siteyi inceledim fakat arac tekniğinden pek anlamadığım için sanırsam bisey anlayamadım ayrıca fransızca site malasef fransızcamda yok ama teşkkür ederim yardımlarınızdan dolayı. inşallah çok zamanımı ve paramı almadan hallolur bu iş. |
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
hocam benım basıma mersınde geldı bu olay kıbrısta okuyorum ankaradan yol cıktım tam mersın gırısnde kasnagın ıcı bosaldıgı ıcın yolda kaldım kasnak bulmak cok zor mersın cıvarında dıkkat etmen gerken otomatık sanzıman kasnaklarının delıklerı farklıdır yanı manuel vıtesle oto sanzıman kasnakları farklı balans felan yapıyo trıgere bı zarar vermez zannetmıyorum benım kasnagın arkasındakı plastık bıle erımıs surtunmekten
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
bıde otomatık sanzımanda kasnak kırılmasının sebebı yokus asagı felan gıderken aracın bosa atılıp tekrar d ye alınması sırasında olusan vuruntu sanzıman ve kasnaga zarar verır onada dıkkat
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
çok geşmiş olsun azizim
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mortal_Abas
cok saolun.
arabayı bayırlarda hiç boşa atmıyorum sürekli D de araba. |
|
![]() |
|
bjkamil ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 305 |
Can oto dudullu servisinde bende aracı yaptırdım. kaza yapmıştım kaput ve çamurluk değişti. kaputun boyaları atmaya başladı 4 ayda. işçiliği berbat.aradım getirin tekrar boyarız dediler. bir daha hayatta oraya götürmem. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mortal_Abas
şimdi servisden geldim ve aracı yetkili usta ile birlikte inceledik bana dedikleri.
Krank kasnağı dağılmı, triger kayış kapağını eritmiş, eriyen parçalar kayışın arasına girmiş, araç senteden atlamış , motor siboblarını eğmiş.
yapılacak işlemde silindir kapağı açılacak siboplar değişecek.
Kısacası sorun krank kasnağından kaynaklıymış ve bana faturası 2.600 tl olur diyorlar. Bütün müdürlerle konuştum 1.5 ay önce triger setini değişen usta krank kasnağındaki sorunu fark etmesi lazımdı diye fakat bana verdikleri cevap krank kasnağı birden bozulabilir bizle alakalı değil.
bu arada araç önce motoru açınca ses yapmış güçlü sonra 10 kilometre gibi devam edip öyle durmuş . bana servisden diyorlar ki keşke araç ses yaptığında devam etmeseydiniz biz gelir ücretsiz yapardık yahu gecenin 12 si arabayı kız kardeşim sürüyor kızcağız napsın hemen eve gelmeye çalışmış dedim.
EVET ARKADAŞLAR SON SORUM ŞU OLACAK KRANK KASNAĞINI USTANIN GÖRMESİ GEREKMİYORMUYDU VEYA TRİGERİ DEĞİŞİRKEN ÇATLATMIŞ OLAMAZ MI ?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mortal_Abas
bugün pejo türkiye genel müdürlüğünden aradılar
" aracın kırank kasnağının ne zaman dağılacağının ve herhangibir değişim periyodu olmadığının kasnağın kopmasının ÖNGÖRÜLEMEYECEĞİNİ belirtiyorlar ibu sebepten ötürü sorunu yetkili servisinin üstlenmesinin mümkün olmadığını belirtiyorlar " arkadaşlar kırank kasnağı birden mi kopar Allah aşkına ? |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |