Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 Servisden 1.5 ay sonra CİDDİ HASARLI ! (Resiml
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 Servisden 1.5 ay sonra CİDDİ HASARLI ! (Resiml

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mortal_Abas Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mortal_Abas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 Servisden 1.5 ay sonra CİDDİ HASARLI ! (Resiml
    Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2012 Saat 13:12
Herkese hayırlı pazarlar,

Aracımı 80.000 kilometrede iken gerekli bakımlarının yapılması için yetkili servise getirdim. Servis bana Triger setinin değişmesini söyledi ve kabul ettim. Aracın triger seti, rot kolu, ön arka balata takımı, yağ servisi ve arka far giderken bi araç çarpmıştı toplamda işçilik dahil 1.500 tl fatura ödedim. fatura şuan yanımda değil fakat detaylı bilgiyi bulunca veririm.
her neyse arac dün gece sürerken gürültü yaptı ve stop etti. pejo yol yardım geldi ve bakan usta şunları söyledi " ARACIN KRANK KASNAĞI KOPMUŞ KOPUNCA TRİGER SETİNİ YEMİŞ SENTE ATLAMIŞ " yahu dedim ben bu arabanın triger setini 80.000 kilometrede iken 1.5 ay önce değiştim araç şuan 83.000 kilometrede trigeri değişen usta kırank kasnağının bozuk olduğu görmemiş mi valla görmesi lazım bi anlık olaacak sorun değil bu siz yaptırdığınız yere söyleyin dedi gitti ve çekici geldi araç çekildi.

1) Yetkili servisi hatası kesinikle dimi ?

2) Toplam maliyeti ne kadar olur parça + işçilik ?

3) Bunlar sorunu bana yamamaya çalışırlar kesin ne tavsiye edersiniz ?
Yukarı Dön
cerci07 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cerci07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2012 Saat 13:27
gecmis olsun
iyide resimde aracin krank kasnagi yerinde gozukuyor yada benmi yanlis goruyorum
kesinlikle sorun trigerden kaynaklaniyorsa gergiyi iyi ayarlayamamis olma ihtimalide var
neyse acilir bakilir elinde fatura varsa kayisi takan servis pasa pasa zarari karsilar faturan yoksa odememek isteye bilirler
Yukarı Dön
SZKR Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
27 - Mayıs - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı SZKR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2012 Saat 15:02
Kasnak seti fotoğrafta sağlam gibi duruyor, ilginç.  Ama böyle bir sorunda size yamayabilecekleri bir durum yok gibi. Güvenilir ve sirkülasyonu fazla olan bir servis (yetkili mi özel mi yazmamışsınız) ise sanırım sorun olmayacaktır. Ama olur da dediğiniz gibi size yamanırsa sanırım önceki bakımda yaptığınız masrafı geçecektir.

Bu arada ilgili bölümde kendinizi tanıtırsanız bu hatanın yapıldığı şehir konusunda bi fikrimiz olur. İzmit ise anında "kim o kim kim?" diye sorardım mesela ( :
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mortal_Abas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2012 Saat 15:15

resmin büyük halini daha iyi görebilimeniz için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz

bu arada araçtan 10 gün kadar önce ön takımdan eski kapıları gacırdaması gibi bi ses geliyordu onla alakalı olabilir mi bu sorunun olacağını belirten ?

araç pejo 307 2004 model 1.6 benzinli otomatik. CAN OTOMOTİV İSTANBUL DUDULLU Servisinden çıktı.
Yukarı Dön
beveta Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı beveta Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2012 Saat 16:56
öncelikle geçmiş olsun krank kasnağı fotoğrafta hiç bi sıkıntısı yokmuş gibi yerinde duruyor bu parça motor için önemli bi parça fakat durduk yere sıkıntı çıkartmaz öyle kolay kolay ben 2 gün önce aldım taktırdım 70 tl gibi bi rakam zamanla içindeki adı aklıma gelmiyor şimdi... dağılıyor... ve motor özellikle soğukken gıcırtı yapıyor arabanın motoru soğukken çalıştır ve aracın olduğu yerde direksiyonunu tam sağ ve tam sol yap bu gıcırtı sen direkksyonu çevirdiğinde geliyorsa motor kasnağını değiştirmrlisin o kırılacak bi parça diil... servisede bunu aynen anlat triger motorun önemli bi parçası nun kopması demek sana çok masraflar açabilir... iyigünler...
Peugeot 307 xr 1.6 16 Valf 110 Bg Benzinli
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mortal_Abas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2012 Saat 18:23
teşekkürler sağolun.

krank kasnağının içine doğru bakın alttaki kasnak ile yukarıdaki kasnak arasındaki farkı göreceksiniz.
araç 1.5 ay önce servise gitmeden önce motoru çalıştırdığımda direksiyonu tam sağ veya tam sol kırdığımda ön takımdan tır tır tır diye ses geliyordu bunu servise belirtmiştim girmeden önce fakat bakmışlardı rot kolunu değiştirmişlerdi tabiki sorun geçmemişti. sorun bu sebepten kaynaklanmış olabilir mi ? trigeri değiştiren usta kasnağın içinin eskidiğini göremiyor mu peki ?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2012 Saat 19:58
Orjinalini yazan: Mortal_Abas Mortal_Abas Yazdı:

teşekkürler sağolun.

krank kasnağının içine doğru bakın alttaki kasnak ile yukarıdaki kasnak arasındaki farkı göreceksiniz.
araç 1.5 ay önce servise gitmeden önce motoru çalıştırdığımda direksiyonu tam sağ veya tam sol kırdığımda ön takımdan tır tır tır diye ses geliyordu bunu servise belirtmiştim girmeden önce fakat bakmışlardı rot kolunu değiştirmişlerdi tabiki sorun geçmemişti. sorun bu sebepten kaynaklanmış olabilir mi ? trigeri değiştiren usta kasnağın içinin eskidiğini göremiyor mu peki ?

iki kasnak birbirinden farklı arkadaşım zaten farklı durması normal. benim aracım da senin aracının aynısı ve bendeki de böle duruyor.
ses sorununa gelince sorunun aynen krank kasnağından yada bilyasından kaynaklanıyordu o ses benim araçtada vardı bende orada ne var ne  yok hepsini değiştirerek kurtulmuştum.
lakin senin araçta kasnak yerinde duruyor nasıl olmuşta kopmuş demiş usta anlamıyorum.. kasnakta öle kolay kolay kopacak bi parça değil bilgine. eğer araçta trigerden yana bi sıkıntı varsa ki durumun onu gösteriyor. hiç bir şekilde çıkan masrafı kabullenme gerekiyorsa tüketici mahkemesine başvur yetkili servis olduğu için paşa paşa yaparlar meraklanma ama biraz başın ağrıyabilr.

Düzenleyen nakka - 03 Haziran 2012 Saat 19:59
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mortal_Abas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2012 Saat 21:07
usta bana hatta bak parçaları aşağıya düşmüş dedi karter kapağının üstüne bi baktım demir parçaları var gerçektende ama krank kasnağımıdır bilmem.

peki şimdi sorun trigerden ise benim getirdiğim servis bana evet trigerden kaynaklı der mi ki onun yerine başka parçadan kaynaklı der para almaya çalışmaz mı ?
Yukarı Dön
tilbe307 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Şubat - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tilbe307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2012 Saat 23:24
eğer araç sente atladıysa ve çok hasar varsa motorun komple yapılması gerekiyor ki bu çok masraflı bir iş olur . ama bir problem yok gibi duruyor. şu yüzden de olabilir. resimde görünen kayış aracın şarj olmasını sağlar. kayış gevşek mi gevşekse arabanın aküsü şarj olmadığı için haliyle araç stop ediyor. 
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG
Yukarı Dön
cerci07 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cerci07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2012 Saat 23:56
on kasnak kirilmis olabilir ama kirilsa trigere kolay kolay zarar vermez ve trigeri tutan rumallardan kasnaklardan parca kopsa kolay kolay triger korumasinin disina cikmaz
http://www.forum307.com/viewtopic.php?t=44136
bi incele ne demek istedeigimi anlarsin
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mortal_Abas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2012 Saat 00:44
arabanın aküsünde bi problem yok farlar çalışıyor teyip çalışıyo. aracı inceleyen pejo assit yetkilisi sente atlamış dedi. neyse sabah olunca görücez artık sorun nedir. ama servisin triger i düzgün yapamamasından kaynaklı belli.

cerci007 siteyi inceledim fakat arac tekniğinden pek anlamadığım için sanırsam bisey anlayamadım ayrıca fransızca site malasef fransızcamda yok ama teşkkür ederim yardımlarınızdan dolayı. inşallah çok zamanımı ve paramı almadan hallolur bu iş.
Yukarı Dön
berk2309 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
23 - Eylül - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı berk2309 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2012 Saat 11:45
hocam benım basıma mersınde geldı bu olay kıbrısta okuyorum ankaradan yol cıktım tam mersın gırısnde kasnagın ıcı bosaldıgı ıcın yolda kaldım kasnak bulmak cok zor mersın cıvarında dıkkat etmen gerken  otomatık sanzıman kasnaklarının delıklerı farklıdır yanı manuel vıtesle oto sanzıman  kasnakları farklı balans felan yapıyo trıgere bı zarar vermez zannetmıyorum benım kasnagın arkasındakı plastık bıle erımıs surtunmekten 
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
Yukarı Dön
berk2309 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
23 - Eylül - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı berk2309 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2012 Saat 11:46
bıde otomatık sanzımanda kasnak kırılmasının sebebı yokus asagı felan gıderken aracın bosa atılıp tekrar d ye alınması sırasında olusan vuruntu sanzıman ve kasnaga zarar verır onada dıkkat 
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
Yukarı Dön
toga406 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı toga406 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2012 Saat 12:04
çok geşmiş olsun azizim
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mortal_Abas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2012 Saat 12:40
cok saolun.

arabayı bayırlarda hiç boşa atmıyorum sürekli D de araba.
Yukarı Dön
bjkamil Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı bjkamil Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2012 Saat 13:16

Can oto dudullu servisinde bende aracı yaptırdım. kaza yapmıştım kaput ve çamurluk değişti. kaputun boyaları atmaya başladı 4 ayda. işçiliği berbat.aradım getirin tekrar boyarız dediler. bir daha hayatta oraya götürmem.

Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mortal_Abas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2012 Saat 16:58
şimdi servisden geldim ve aracı yetkili usta ile birlikte inceledik bana dedikleri.

Krank kasnağı dağılmı, triger kayış kapağını eritmiş, eriyen parçalar kayışın arasına girmiş, araç senteden atlamış , motor siboblarını eğmiş.

yapılacak işlemde silindir kapağı açılacak siboplar değişecek.

Kısacası sorun krank kasnağından kaynaklıymış ve bana faturası 2.600 tl olur diyorlar. Bütün müdürlerle konuştum 1.5 ay önce triger setini değişen usta krank kasnağındaki sorunu fark etmesi lazımdı diye fakat bana verdikleri cevap krank kasnağı birden bozulabilir bizle alakalı değil.

bu arada araç önce motoru açınca ses yapmış güçlü sonra 10 kilometre gibi devam edip öyle durmuş . bana servisden diyorlar ki keşke araç ses yaptığında devam etmeseydiniz biz gelir ücretsiz yapardık yahu gecenin 12 si arabayı kız kardeşim sürüyor kızcağız napsın hemen eve gelmeye çalışmış dedim.

EVET ARKADAŞLAR SON SORUM ŞU OLACAK KRANK KASNAĞINI USTANIN GÖRMESİ GEREKMİYORMUYDU VEYA TRİGERİ DEĞİŞİRKEN ÇATLATMIŞ OLAMAZ MI ?
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mortal_Abas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2012 Saat 15:05
bugün pejo türkiye genel müdürlüğünden aradılar

" aracın kırank kasnağının ne zaman dağılacağının ve herhangibir değişim periyodu olmadığının kasnağın kopmasının ÖNGÖRÜLEMEYECEĞİNİ belirtiyorlar ibu sebepten ötürü sorunu yetkili servisinin üstlenmesinin mümkün olmadığını belirtiyorlar "

arkadaşlar kırank kasnağı birden mi kopar Allah aşkına ?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7131 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 453 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 589 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 342 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5145 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 605 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 394 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 660 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 246 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 558 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 763 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2273 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1024 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5627 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4859 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2065 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 516 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2221 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37371 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English