![]() |
|
ARABAMA LPG TAKTIRDIM VE ARIZA LAMBASI YANDI |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
sosyete_60 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 249 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sosyete_60
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2012 Saat 23:05 |
ARKDAŞLAR ARABAMA BÜĞÜN YENİ AKL POWERFAST SÜPER ODII MARKA LPG TAKTIRDIM 206 2001 MODEL 1.6 16V VE YOLDA GİDERKEN HIZINI DEMEK İÇİN 130 KM HIZLA GİDERKEN ARIZA LAMBASI YAKTI HEMEN USTAYI ARADIM USTA İÇİNDEKİ GAZIN AZ OLDUGUNU VE FAKİR KARIŞIM YAPTIGINDAN ARIZA LAMBASI YAKTIGINI SÖYLEDİ VE BEN ANLAM VEREMDEDİM SİZCE NEDEN OLMUŞTUR BU KONUDA BANA LÜTFEN YARDIM EDİN
|
|
![]() |
|
sosyete_60 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 249 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sosyete_60
![]() ![]() ![]() ![]() |
ARDAŞLARNE OLUR BANA YARDIM EDİN
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lpg, fakir karışım hatası vermiş,antipollution fault diye çıkar karşına..Sık karşılaşılan bir sorun özellikle peugeotlarda.Çok önemli bir sorun değil,sadece o arıza lambasını görmek can sıkar.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sosyete_60
PEKİ SÖNDÜRDÜKLERİNDE ARIZA LAMBASI HER ZAMAN ÇIKARMI BÖLE
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Çok güzel lpg ayarı yapmaları lazım,yoksa çıkar.
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Lpg ayarı özellikle yüksek devirlerde biraz kısık olduğu için yakıt az geliyordur. Ayarı biraz açtırırsanız düzelir. Ayarlamak için aradın rolentide değil, 3000 devirde sabit gaza basarak ayarlanması gerekiyor
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sosyete_60
ARKADŞLAR BU KONUYLA İLGİLİ BÜTÜN YORUMLARINIZI VE BİLGİLERİNİZİ BEKLİYORUM
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sosyete_60
PEKİ YAĞ FAKİR KARŞIMDAN DEĞİLSE NEYDEN YBAŞKA NEYDEN YAPAR GİTMESİNDE Bİ SIKINTI PROBLEM YOK ÇALIŞMASIDA DÜZENLİ
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Ondan da değilse usta montajı adam gibi yapamamış demektir. Normalde lpg ayarını araç rolentide çalışırken yapıyorlar ve az yaksın diye iyice kısıyorlar. Ayar rolentide yapıldığı için araç yüksek devirlerde giderken aynı yakıt yetmiyor ve arıza lambası yakıyor. Bu yüzden motor 3000 devirde sabit gaz ile çalışırken ayarlanması gerekiyor. Not: Lütfen mesajlarınızı büyük harf kullanarak yazmayınız.
|
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sosyete_60
peki gün boyu normal bi şekilde kullandım o kadar arabayı zorladım ve yanmadı o zamanda hız yaptım ama saatler sonra 130 km hızla giderken birden yanmasını anlam veremiyorum bilmiyorum taktırdığımada pişman oldun inanın şu arıza lambasından dolayı
|
|
![]() |
|
Merak etmeyin. O zaman güzel bir ayar ile halledebilirsiniz. Birde sizden ricam ucuz ve kalitesiz gazlardan pek almamaya çalışın.
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sosyete_60
arkadaşlar sorun halledildi lpg ayarı kısık oldugundan yapmış güzel bi ayar yaptırdım şimdi işallah daha yanmaz arıza lambası yardımcı olan arkdaşlara teşekkürederim
|
|
![]() |
|
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
aynı problemi bende çok yaşadım ( 2001 206 aracımda) ilk yandığında çok telaş yapmıştım. gözlemlerime göre genelde depoda gaz az kaldığında yanıyor aracı benzine alıp bir süre benzin ile kullanıyorum. kendisi sönüyor sonra. yalnız ışık uzun süre yanarsa bir bilgisayara bağlatmanı tavsiye ederim. sonuçta arıza lambası. aynı şekilde geçen yaz ben gazdan yandığını düşünüp şehirler arası yolda devam ederken subaplardan biri gitmiş araçla zar zor , titreye titreye servise varabildim. bu arada bende ayar yaptırdım, lpg filtresini değiştirdim ancak bir süre sonra yine yandı - söndü. halen de devam ediyor.
|
|
![]() |
|
peugeot22 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Haziran 2010 Konum: Edirne Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeot22
Farklı bir LPG istasyonundan gaz alıp bir de o şekilde deneyebilirsiniz.
Kuzenin 206 sı da yapıyordu LPG alınan yeri değiştirince kesmişti.
|
|
206 CC (2004)1.6 otm
|
|
![]() |
|
Cmoss06 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 549 |
O lamba artık ara sıra yanabılır normal onemlı bır sey degıl ama sadece can sıkıntısı yapar.
|
|
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc ('.')Göze Batan Çivi Çekici Yer |
|
![]() |
|
okan4037 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 17 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2009 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 511 |
benimde depom az olduğunda arıza lambası sönüyor anlayamadım bu durumu
|
|
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
|
|
![]() |
|
erenöz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mayıs 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 61 |
peugeotlarda sık kareşılaşılan bir lpg hatası olduğunu duymuştum. Serviste arızayı sildirseniz bile yeniden karşınıza çıkabilir. LPG den olduğuna emin olun sonra görmemeye çalışın
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sosyete_60
ah bide görmemeye çalışabilsek ah sınır bozucu bi olay
|
|
![]() |
|
Rica ederiz. Halledilmesine sevindim.
|
|
|
![]() |
|
Sık karşılaşılan falan değil bunu düzeltmek istiyorum. Tamamen kötü usta yüzünden olan bir şey bu. Ben işinin ustasına yaptırdım. 2 yıl boyunca yaklaşık 30.000 km den fazla lpg de kullandım ve 1 kere arıza lambasını yakmadı. Aracım Peugeot 307 1.6 16v Otomatik XT. bu yüzden eğer adam usta değilse en kaliteli lpg sistemini bile taktırsan randımansız çalıştırır.
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |