![]() |
|
motor yağı bozulmuşmudur |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
206206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 247 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2012 Saat 13:45 |
arkadaşlar 5 yıl önce shell helix 10/40 dizel motor yağı almışdım. 4 lt Kapağı açılmadı evde muhafaza etmiştim. Geçen gün arabamın bakımı gelmişti . bu yağı kullandım acaba araca bir zararı olurmu yağ motora konalı 1000 km oldu , usta yağı motora koydugunda yagın kıvamında bir sorun görünmüyordu. rengi falan normaldi .
|
|
pegeout 207 1,4 hdi trndy
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Normalde raf omurleri 5 yildir. Ben bir sorun cikaracagini dusunmuyorum ama yag cubugundan yagin durumunu arada bir gozlemlemenizde fayda var.
|
|
![]() |
|
206206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 247 |
yag cubugundan yag sevıyesınımı yoksa yogunlugunumu kontrol etmelıyım
|
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Her ikisini de gozlemleseniz iyi olur. Cubugu cektiginizde yag puruzsuz ve parlak olmali. Ayni zamanda birazda seffaf olmali. Yag camurlu gibi veya icinde parcaciklar olmamali. Yagi iki parmaginizla ezdiginiz zaman ne cok kalin olmali ne de con ince yani su gibi olmali. Ikisinin ortasi olmali. Umarim anlatabilmisimdir ![]() |
|
![]() |
|
teşekkür ederim anladım :)
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |